آیا همه استدلالهایتان اینگونه است؟!
یزدرسا؛ سید محمد رضوی، عضو مجمع روحانیون مبارز و نماینده اسبق یزد در مجلس شورای اسلامی،در گفتوگو با خبرنگار ایلنا گفت...
گفت: مقام معظم رهبری همیشه حضور و نظارت مستقیم و فعالی در موضوع پرونده هستهای و مذاکرات داشتهاند و هیچگاه این موضوع مهم را به طور کامل به تیم خاصی واگذار نکردهاند.
گفتم: امیدواریم بیان چنین مطالبی در رسانههای مدعیان اصلاحطلبی، زمینه گریز از پاسخگویی در برابر امتیازهای یکجانبه واگذارشده در مذاکرات هستهای نباشد! رسانههای اصلاحطلب در دوران اصلاحات هم میکوشیدند ضعفهای خود در مذاکرات و امتیازهای واگذارشده را با پنهان شدن پشت سر رهبر معظم انقلاب پنهان کنند؛ در حالی که معظم له بارها تصریح کرده اند که در جزئیات مذاکرات دخالتی ندارند.
گفت: همه کسانی تا به امروز مسئول این موضوع مهم بودهاند٬ مورد تایید مقام رهبری هستند.
گفتم: تا تایید را چه تفسیر کنیم. تایید کلیت با مهرتاییدزدن بر تمام جزئیات و مصادیق متفاوت است. برای نمونه، مقام معظم رهبری از کلیت تیم مذاکره کننده در دولت اصلاحات هم حمایت میکردند اما این به معنای تایید همه مصادیق نیست. همچنانکه معظم له در دی ماه 1386 در جمع دانشجویان و اساتید دانشگاه یزد با اشاره به مساله هستهای از روند عقب نشینی انتقاد کرده و فرموده بودند:
«هى فشار آوردند كه بايد اين را تعطيل كنيد، بايد آن را تعطيل كنيد، بايد آن را تعطيل كنيد. رسيدند به كارخانه يو.سى.اف اصفهان، گفتند: اين را هم بايد تعطيل كنيد. آن مقدمات اوّلى است. بنده آن وقت به مسئولين گفتم كه اگر اين حرف را گوش كرديد، فردا خواهند گفت بايد معادن اورانيوم را هم كه توى اين كشور هست، كلاً يك جا جمع كنيد بدهيد به ما، تا خاطرجمع شويم كه شما نميخواهيد بمب اتم بسازيد! اين فرايند عقب نشينى البته براى ما يك فايده اى داشت - بى فايده نبود اين عقب نشينى ها - فايده اش اين بود كه هم خودمان وعده ها و حرفهاى رقباى اروپائى و غربى را تجربه كرديم، هم افكار عمومى دنيا تجربه كرد... اول گفتند موقت تعليق كنيد، گفتند تعليق داوطلبانه بكنيد؛ ما هم به خيال موقت و به خيال داوطلبانه، تعليق كرديم. بعد هر وقت اسم از برداشتن تعليق آمد، يك قرشمال بازى اى در سطح دنيا درست كردند - در سطح مطبوعات و رسانه ها و محافل سياسى - واى، داد، داد، ايران ميخواهد تعليق را بشكند! تعليق شد يك امر مقدس كه ايران اصلاً حق ندارد نزديكش برود! ما اين را تجربه كرده ايم؛ ديگر، تجربه ى جديدى نيست. آخرش هم گفتند: اين تعليق موقت كافى نيست؛ اصلاً بايد به كلى بساط اتمى را جمع كنيد. همين اروپائى ها كه ميگفتند شش ماه تعليق كنيد، وقتى اين كار را كرديم، گفتند بايستى جمع كنيد! اين فرايند عقب نشينى، اين فايده را براى ما داشت؛ هم براى خود ما تجربه شد، هم براى افكار عمومى دنيا تجربه شد. ليكن عقب نشينى بود ديگر؛ عقب نشينى كردند.
من همان وقت هم در جلسه مسئولين - كه از تلويزيون پخش شد - گفتم اگر چنانچه بخواهند به اين روند مطالبه پى درپى ادامه بدهند، بنده خودم وارد ميدان ميشوم؛ همين كار را هم كردم. بنده گفتم كه بايستى اين روند عقب نشينى متوقف شود و تبديل بشود به روند پيشروى، و اولين قدمش هم بايد در همان دولتى انجام بگيرد كه اين عقب نشينى در آن دولت انجام گرفته بود؛ و همين كار هم شد.»
گفت: باید مطمئن باشیم هیچ حرکتی تا به امروز از تیم مذاکره کننده٬ جدا از نظر رهبری عمل نشده است.
گفتم: حتی امتیازهای نقد واگذارشده در توافق ژنو به ازای وعدههای نسیه؟! حتی قدم زدن پرحاشیه ظریف با جان کری هم؟! حتی سخن گفتن از بازرسیهای مدیریت شده از مراکز نظامی علیرغم تصریح رهبری به ممنوعیت هرگونه بازرسی از مراکز نظامی به صورت مطلق؟! حتی تلاش برای عدم انتشار فکتشیت علیرغم توصیه رهبری به دولت برای آگاه کردن مردم و نخبگان از جزئیات مذاکرات؟! حتی کم لطفی به سفارش رهبر معظم برای برگزاری جلسه با منتقدان مذاکرات؟! حتی....
گفت: ایشان نگران عملکرد تیم مذاکره کننده ایرانی نبوده و همیشه به آنها اعتماد داشتهاند.
گفتم: اعتماد با نگران نبودن، لازم و ملزوم یکدیگر نیستند. چه بسا فرد مورداعتمادی که به دلیل فقدان تعمق و دوراندیشی میتواند اسباب نگرانی را در ابعاد گوناگون فراهم سازد.
گفت: اگر امروز در جامعه حرکاتی خلاف اجماع ملی صورت میگیرد، مسلما این افراد علیرغم ادعایشان خلاف مصالح نظام عمل میکنند٬ زیرا این عمل و رفتار٬ تیم مذاکره کننده را دچار دلشکستگی و ضعف میکند.
گفتم: اولا؛ دیدگاه اکثریت جامعه مشخص است و نظرسنجی های اخیر هم مهرتاییدی بر آن زده است. طبق آخرین نظرسنجی یکی از سایتهای طرفدار دولت، بیش از 65درصد با رویکرد کنونی تیم مذاکره کننده مخالفت کرده اند! ( نتیجه این نظرسنجی چنان برای سایت مزبور گران آمد که آن را حذف کرد).
ثانیا؛ اگر عملکرد تیم مذاکره کننده مورد اجماع ملی است، چرا وزیرکشور پس از برگزاری چند تجمع باشکوه در شهرهای مشهد، قم و اصفهان در مقابله با زیاده خواهی های آمریکا و ...، برگزاری تجمع درباره موضوع هستهای را ممنوع اعلام کرده است؟!
چرا دولت از انتشار فکت شیت ایران علیرغم توصیه رهبری و درخواست کتبی بیش از دویست نماینده مجلس طفره میرود؟! مگر نه «آن را که حساب پاک است، از محاسبه چه باک است؟»
گفت: متاسفانه صدا و سیما با پوشش خاص اخبار و تولید برنامههای خاص٬ تنها در مسیر اهداف گروههای منتقد مذاکرات عمل میکند.
گفتم: این دیگه از اون حرفها بود! صداوسیما تا چند ماه پیش به طور کامل به روی منتقدان تیم مذاکره کننده بسته بود و حتی ضرغامی درخواست مکتوب قریب به 200 تن از نمایندگان مجلس شورای اسلامی برای فراهم کردن زمینه حضور منتقدان در برنامههای صداوسیما را رد کرده و گفته بود رویکرد صداوسیما نسبت به تیم مذاکره کننده حمایتی است و اجازه حضور منتقدان را نمی دادند!
گفت: در تجمعی که این به اصطلاح دلواپسان در قم برگزارکردند، حتی یک سخنران از شهر قم نداشتد؛ آقای حداد عادل را از تهران به آنجا بردند٬ اما در نهایت از این تجمع استقبال چندانی نشد.
گفتم: اولا این اصطلاح دلواپس، مدال افتخاری شده برای کسانی که نگران استقلال و آرمانهای دینی و ملی خود هستند؛ هرچند برخی آن را برای طعن و کنایه به دوستداران انقلاب به کار می برند!
ثانیا؛ آقای حداد عادل، تنها یکی از سخنرانان مراسم بودند؛
ثالثا؛ عجب استدلالی برادر من! از قضا این از محاسن تجمع فوق بوده است که برای تجمع بزرگی با حضور طلاب و علما پیرامون موضوع مهم هستهای، رئیس سابق مجلس شورای اسلامی به عنوان سخنران حضور یافته است. آیا به همین سیاق، از حضور لاریجانی رئیس کنونی مجلس در یزد به عنوان سخنران مراسم بزرگداشت شهید پاکنژاد هم انتقاد می کنید؟!
رابعا؛ آيا شما آنجا حضور داشتید که ادعا میکنید «در نهایت از این تجمع استقبال چندانی نشد»؟!
گفت: امروز منافع ملی ایران٬ کوبیدن به طبل جنگ و عدم تعامل با جهان نیست.
گفتم: عجب! مگر انتقاد از مذاکرات به معنای کوبیدن بر طبل جنگ است؟! از قضا منافع ملی در گرو چشم دوختن به توانمندی های داخلی و پرهیز از چشم دوختن حقیرانه به دشمن جنایتکار است. منافع ملی در گرو ربط ندادن مشکل «آب آشامیدنی» به تحریمهاست! و قس علی هذا!
گفت: ایجاد تنش و دو دستگی در جامعه به هر دلیلی توجیه ندارد.
گفتم: البته. اما راستی نظر شما به عنوان عضو مجمع روحانیون مبارز درباره بیانیههای این مجمع در دوران فتنه 88 چیست؟! نظر شما درباره نقش آقای خاتمی به عنوان عضو برجسته این مجمع در ایجاد تنش و دودستگی در جامعه در انتخابات 88 چیست؟!