آیا باید 13 آبان را آمریکایی پسند برگزار کنیم؟/ عدم موضع گیری وزارت خارجه پیرامون این اظهارنظرها
به گزارش یزدرسا به نقل از دانا؛ دکتر محمد حسنی در یاداشتی به تحلیل دیدگاههای اخیر علی خرم، مشاور وزیر محترم خارجه پرداخته است:
اگر کسی بدون ایمان و باور عمیق به اهداف، در عرصهی دیپلماسی فعال باشد قطعاً نمیتواند موفق شود. (بیانات مقام معظم رهبری در دیدار مسئولان وزارت خارجه و سفرا و رؤسای نمایندگیهای جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور، 22/5/93)
دستگاه دیپلماسی کشور، آئینه ای از مواضع، سیاست ها و اراده ها در سطح ملی برای تامین امنیت و منافع حیاتی کشور است. از همین روست که رهبری معظم نظام در بیانات اخیر در جمع روسای نمایندگی های خارج از کشور (22/5/93) وزارت خارجه ارتش منظم دیپلماسی کشور دانستند. "رهبر انقلاب برخورداری از عناصر با صلاحیت را شرط دیگر یک دیپلماسی موفق دانستند. ایشان در تبیین مفهوم «صلاحیتهای دیپلماتیک»، عناصری همچون «هوش و مهارت دیپلماتیک»، «انعطاف در جای لازم»، «نفوذ ناپذیری در مواقع ضروری»، و «پایبندی صادقانه و عمیق به اهداف» را مورد اشاره قرار دادند".
از این رو، اگر اشاراتی علیه منافع ملی یا دائر بر عقب نشینی از سیاست های اصولی کشور توسط دیپلمات ها و افراد وابسته به دستگاه دیپلماسی ابراز شود، قطعاً به تحقق منافع و امنیت ملی ضدمه خواهد زد و نباید در برابر آن اغماض کرد. گفتار و اظهارات افرادی به عنوان مشاور وزیر محترم امور خارجه که با امنیت ملی ما فاصله داشته باشد، باید با حساسیت توسط این دستگاه از جمله شخص وزیر محترم مورد بررسی قرار گیرد.
در این تحلیل، در کنار لزوم احترام به خدمات افرادی که در هر دوره و به هر نام، به کشور خدمت کرده اند، به بخشی از اظهارات اخیر یکی از مشاوران وزیر امور خارجه ایران خواهیم پرداخت؛ دلیل این بررسی اینست که اظهارات وی فاصله بسیار زیادی با آرمان های نظام، بیانات رهبر کبیر انقلاب و رهبر فرزانه و حکیم انقلاب اسلامی، حضرت امام خامنه ای (مدظله) دارد. حتی تفاوت های ادراکات، چارچوب فکری و اظهارات موردنظر با مواضع ریاست محترم جمهور و وزیر محترم امور خارجه نیز کاملاً آشکار است.
آقای علی خرم، که پیش از این به عنوان دیپلمات وزارت خارجه در مذاکرات هسته ای نیز دخالت داشته است، در دو مصاحبه در هفته جاری نکاتی را مطرح کرده است که دقیقاً به معنای زیرسئوال بردن اصول و آرمان های نظام و بیانات امام خمینی (ره) و امام خامنه ای(مدظله) می باشد. به منظور بررسی ابعادی از این مساله، لطفاً به محورهای زیر توجه فرمائید:
روابط فعلی ایران و امریکا، دوستانه است!
علی خرم، مشاور وزیر خارجه در گفتوگو با روزنامه شرق درباره رابطه ایران آمریکا میگوید: "امروز رابطه ایران و ایالاتمتحده از حالت خصمانه خارجشده و حالت دوستانه به خود گرفته است". در واقع، وی فراموش کرده است که امریکا هنوز هم برای ایران، دشمن است. زیرا هرگز و حتی یک لحظه دست از دشمنی با ملت و نظام ما برنداشته است. کافی است به بیانات رهبری معظم نظام اشاره کنیم که فرمودند:
"عدهای اینجور وانمود میکردند که اگر با آمریکاییها دور میز مذاکره بنشینیم بسیاری از مشکلات حل میشود، البته ما میدانستیم اینجور نیست اما قضایای یک سال اخیر برای چندمین بار این واقعیت را اثبات کرد".
از این رو، باید از این آقای مشاور پرسید که «حالت دوستانه» در رابطه ایران و امریکا کجاست؟ هرچند برخی افراد و جریان های خاص و کسانی همانند آقای مشاور ممکن است «حالت دوستانه» در قبال امریکا داشته باشند اما امریکائیها حتی برای یک لحظه هم دشمنی خود را با ایران کنار نگذاشته اند. عجیب است که این افراد مرتبط با روابط خارجی، دشمنی ها و ترفندهای مداوم و آشکار امریکا در همین دوره مذاکرات هسته ای را نادیده می گیرند. ولایتی نیز تاکید کرده که طی همین مدت مذاکرات، امریکا نه تنها تحریم ها را کاهش نداده بلکه تشدید هم کرده است. آیا تمدید و تشدید تحریم ها، دشمنی با ملت و نظام ایران نیست؟ پس معنای نظر آقای مشاور در عمل اینست که کسانی در ایران به امریکا در نگاهی دوستانه می نگرند اما هنوز همه مقامات و ساختارهای قدرت امریکا، ملت و نظام ایران را دشمن خود می شمارند.
توافق ژنو نتیجه کدام نگاه امریکا؟
آقای مشاور در یک اظهارنظر عجیب تر می گوید: « به نظر من تفاهم ژنو نیز بیشتر مرهون نگاه دوستانه آمریکا بود». این جمله چنان بی معناست که مخاطب برای معنادادن به آن به این تصور می رسد که احتمالاً «نکاه دوستانه» موردنظر ایشان معنائی خاص دارد! در توافق ژنو امریکا کدام نگاه دوستانه را بکار گرفت؟ برداشت مذکور اینست که برای حصول توافق ژنو، امریکا نقش تعیین کننده را داشته است نه ایران! باید منتظر بود که تیم دیپلماسی ما در برابر این اظهارات بی اساس و امریکائی چه موضعی اتخاذ می کنند. اگر امریکا نگاه دوستانه! داشته، لابد نگاه ایران غیردوستانه بوده است!!
در هر حال، اگر کسی اظهارات آقای مشاور را بدون بررسی ارائه کننده آن ملاحظه کند، بیشتر این نکته به ذهن می رید که یک مقام امریکائی چنین اشاراتی را ابراز داشته است. در واقع، با کمال احترام و با نیت روشنگری خیرخواهانه و کمک به سیاست خارجی موفق ایران در برابر نظام استکباری، ما از حقوق کسی را از بیت المال پرداخت می کنیم که بیش از یک مشاور وزیر خارجه امریکا به حمایت از مواضع و عملکرد این کشور استکباری در برابر ملت ایران پرداخته است.
اولویت عزت ملت امریکا در تسخیر لانه جاسوسی
درباره ماجرای لانه جاسوسی امریکا که به اشتباه تحت عنوان «گروگانگیری» در ادبیات بین المللی جا افتاده است، با ایفای نقش وکیل مدافع آمریکا میگوید: "بههرحال باید توجه داشت که در ماجرای گروگانگیری غرور ملی مردم آمریکا خدشهدار شده و آنها نمیتوانند از این مسئله چشمپوشی کنند. به نظر من، وقت آن رسیده که این دو کشور درباره این رابطه به جمعبندی برسند و این رنجیدگی را از میان بردارند".
یعنی آقای مشاور، چند ارزیابی در این قضیه دارد
. ایران در جریان لانه جاسوسی امریکا، اقدام درستی در راستای دفاع از حقوق خود انجام نداده است!
. اقدامات امریکا در لانه جاسوسی این کشور در تهران، نه تنها مشکلی نداشته است بلکه بخشی از غرور ملی امریکا بوده است!
. ایران در تسخیر لانه جاسوسی امریکا، غرور امریکا را خدشه دار کرده است!؛
. این ایران است که باید برای رفع رنجش خاطر امریکا، باید پیشقدم شود و دل امریکا را به دست آورد!
محورهای فوق که برگرفته یک فکر امریکائی و امریکاپسند است، دل هر ایرانی مسلمان و انقلابی را به درد می آورد. شنیدن این حرف ها از یک مقام دیپلماتیک که عنوان مشاور وزیر خارجه را یدک می کشد، دردناک تر نیز هست.
لطفاً به این توصیه راهبردی آقای مشاور توجه بفرمائید: "من فکر میکنم مراسم 13 آبان با نگاهی به داخل برگزار میشود اما به نظر من در برگزاری این مراسم باید نگاه به خارج را نیز مدنظر قرار دهیم. دیر یا زود؛ روزی مجبور خواهیم شد این کار را انجام دهیم. اگر میخواهیم در جامعه بینالمللی به همکاریهای مشترک بیندیشیم باید این موضوع را در دستور کار خود بگذاریم. این کار بههیچوجه کار سختی نیست. اندیشمندان باید در این زمینه بحث و این مسئله را برای همیشه حلوفصل کنند. تا زمانی که این کار را نکردهایم آنها به ما بیاعتماد هستند و این زخم کهنه همچنان سرباز باقی خواهد ماند. به نظر من نمیتوان این نگاه و روش را همچنان ادامه داد. ما منافع دیگری داریم که باید به آنها نیز توجه کنیم".
از اشارات آقای مشاور در این زمینه، چند نکته زیر استنباط می شود
. برگزاری مراسم 13 آبان، باید به گونه ای باشد که امریکائیها بپسندند!
. ایران است که باید اعتماد امریکا را جلب کند و نه به عکس!
. ما برای اینکه اعتماد امریکا را جلب کنیم باید در برگزاری مراسم 13 آبان تجدیدنظر کنیم؛
. چونکه ما «منافع دیگری نیز داریم» که باید به آنها توجه کنیم! منظور این آقا از «منافع دیگر» را می شود حدس زد که چیست.
جمع بندی
در جمع بندی تحلیلی این اظهارات، چند نکته را می توان مدنظر قرار داد
آقای مشاور وزیر محترم خارجه، مدعی پاکدستی امریکا در قبال ایران است. انگار نه انگار که امریکا در جنایات متعدد علیه ملت ما و علیه نظام ما چه ها کرده است. انگار این ملت ایران بوده است که چون حاضر نشدن زیر بار یوغ استعمار بماند، چون خواستار استقلال و حفظ ناموس خود شده است، چون به دنبال تکیه بر اراده و غیرت خود بوده، در حق امریکا مرتکب گناه، اقدام غیردوستانه شده است!! از همین رو، باید به «نگاه دوستانه» امریکا احترام بگذارد و به دامن این استعمار بازگردد!!
نکته دیگر اینست که به نظر آقای مشاور، عزت امریکا مهمتر از عزت ملت ایران است. به همین دلیل، نیازی نیست امریکا از ملت ایران برای سالها ظلم و ستم و خون هائی که با ناحق ریخته است و تحریم ها و تحمیل هائی که بر ایران داشته است، عذرخواهی کند! بلکه ما ایرانیها هستیم که باید رفتار و فکرمان را اصلاح کنیم و آنگونه بیندیشیم که امریکائیها بپسندند. بنابراین، 13 آبان نه روز مبارزه با استکبار جهانی، باید بشود روز دوستی با امریکا!!
انتظار می رود وزارت امور خارجه در اسرع وقت موضع خود را درباره این اظهارات غیرمعقولانه مشخص و منعکس کند. حیف است که دیپلماسی کشور در این مقطع حساس تاریخی، به دلیل سایه این مشاورین بر سیاست خارجی و دستگاه دیپلماسی کشور، با چالش روبرو شود.
انتهای پیام/ص
Related Assets:
- تقاضای مشاور ظریف برای دلجویی از آمریکا!
- غربیها بازی در آورند، بعید است موفقیتی در مذاکرات به دست آید
- آمریکا ادامه فعالیت شش هزار ماشین سانتریفیوژ در ایران را پذیرفت
- هشدار وزارت دفاع ایران به آمریکا
- آیا مسقط قفل توافق جامع را می گشاید؟
- طرح انتقال ذخایر اورانیوم به خارج؛ تهدید استقلال و دستاوردهای هسته ای ایران
- غرب معتقد است هرچه روی میز بگذارند ایران توافق میکند/ توافق نباید به هر قیمتی باشد
- سرودهای انقلابی به مناسبت 13 آبان +دانلود
- تسخیر لانه جاسوسی، گواه بلوغ فکری و قدرت تصمیم گیری دانشجویان انقلابی بود
- عاشورای حسینی و ۱۳ آبان ماه عرصه نمایش روحیه استکبارستیزی ملت ایران است
- 13 آبان انقلاب دوم بود/ مردم با حضور در راهپیمایی 13 آبان اميد را در دل هاي عاشق فزوني بخشند
- آمیختن هیهات من الذلة حسین با مرگ برآمریکای مردم ایران
- راهپیمایی 13آبان همزمان با عاشورا در یزد/ اعلام مسیر راهپیمایی و متن شعارها
- امروز کسانی میگویند بی آمریکا نمیتوانیم زندگی کنیم که با مکتب عاشورا بیگانهاند
- باجخواهی انتخاباتی از دولت به روش مدعیان اصلاحطلبی
- دولت روحانی کدام مسکن مهر را زمین زد؟!