ID : 946657
رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور خبر داد

امروز، آخرین مهلت ارائه اظهارنامه مالیاتی


رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور با بیان اینکه آخرین مهلت تسلیم اظهارنامه مالیاتی 31 تیر است گفت: براساس قانون، این مهلت تمدید نمی شود.

به گزارش يزد رسا، رئیس سازمان امور مالیاتی کشور اظهار داشت: مودیان مالیاتی که اظهارنامه مالیاتی خود را ارائه نکرده اند فقط تا 31 تیر ماه براساس قانون مهلت دارند که اظهارنامه های خود را به ادارات مالیاتی کشور ارائه کنند.

علی عسکری اعلام کرد: هنوز بیش از یک و نیم میلیون مودی مالیاتی برای ارائه کارنامه‌های مالیاتی خود مراجعه نکرده‌اند.

وی تصریح کرد: به همین علت با توجه به روز پایانی مهلت قانونی در نظر گرفته شده یعنی 31 تیرماه از مودیان مالیاتی باقی مانده می‌خواهم که هر چه سریعتر اظهارنامه مالیاتی خود را به ادارات مالیاتی ارسال کنند.

عسکری عنوان کرد: تا امروز حدود 3 میلیون و 300 هزار مودی اظهارنامه مالیاتی خود را ارائه کرده اند که گرچه روزانه بین 250 تا 300 هزار اظهارنامه مالیاتی به ادارات مالیاتی کشور ارائه شده است به همین منظور یک و نیم میلیون مودی که هنوز اظهارنامه های خود را ارائه نکرده‌اند، باید هرچه سریعتر با توجه به روزهای پایانی مهلت مقرر با در نظر گرفتن تعطیلی روز جمعه به ادارات مالیاتی تحویل دهند که این یعنی روزانه بین 300 تا 400 هزار مودی مالیاتی باید اظهار نامه های مالیاتی خود را تحویل دهند.

رئیس سازمان امور مالیاتی با بیان این که براساس قانون، اجازه تمدید آخرین مهلت به مودیان مالیاتی داده نشده است، تصریح کرد: طبق قانون فقط همان طور که گفته شد مودیان مالیاتی تا 31 تیرماه می توانند مالیات برعملکرد خود را به ادارات مالیاتی کشور ارائه کنند.

امضای الکترونیکی

رئیس سازمان امور مالیاتی عنوان کرد: در حال حاضر حدود 200 هزار مودی مالیاتی دارای امضای الکترونیکی هستند که این کار باعث سرعت بخشیدن به روند ارائه الکترونیکی اظهارنامه های مالیاتی شده است.

عسکری ادامه داد: بیش از 3 میلیون و 300 هزار اظهارنامه باقی مانده دارای امضای الکترونیکی نبوده و ما بر این اساس به مشاغل و سایر مودیانی که اظهارنامه مالیاتی خود را به صورت الکترونیکی ارسال کرده‌اند، اجازه داده شده که تا پایان مرداد ماه به صورت دستی و یا از طریق ادارات پست مدارک خود را به منظور تکمیل و ارائه اظهارنامه مالیاتی به ادارات مالیاتی سراسر کشور ارائه کنند.

رئیس سازمان امور مالیاتی عنوان کرد: بر این اساس امیدواریم مودیان مالیاتی طبق ماده 158 قانون مالیات اصل ارائه خوداظهاری مالیاتی را به موقع اجرا و رعایت کنند، تا مشمول جریمه نشوند.

کسانی که اظهارنامه به موقع ندهند، مشمول جریمه می‌شوند

رئیس سازمان امور مالیاتی در مورد جریمه های مالیاتی گفت: در قانون قید شده که اگر مودیان مالیاتی به موقع اظهارنامه مالیاتی خود را تحویل ندهند، بعضی از جریمه‌ها برای آن‌ها اجرا می شود که به هیچ عنوان قابل بخشش نیست.

وی تصریح کرد: اما برای کسانی که اظهارنامه های خود را به موقع ارائه دهند، معافیت‌های مالیاتی قید شده در قانون برای آن ها اعمال می شود به طوری که اگر به صورت الکترونیکی تا قبل از پایان تیرماه اقدام به ارائه اظهارنامه مالیاتی کنند، 40 درصد مالیات ها به صورت نقد و 60 درصد بقیه آن در اقساط شش ماهه از آن‌ها اخذ می شود، اما برای آن‌هایی که اظهارنامه مالیاتی خود را به صورت کاغذی ارائه دهند، 100درصد مالیات از آن ها اخذ می شود.

توافق با اصناف

رئیس سازمان امور مالیاتی کشور گفت: سال گذشته این سازمان با اصناف به توافق رسید که تا 30 تیر91 اظهارنامه های مالیاتی 261 هزار نفر مربوط به بند الف و ب گرفته شود که این کار هم انجام شد.

عسکری ادامه داد: براساس آمار تعداد مودیان مالیاتی مربوط به اصناف بیش از 2 میلیون و 800 هزار نفر بوده اند که حدود یک میلیون و 600 هزار نفر آن ها تا قبل از تیر ماه برای دریافت شماره اقتصادی ثبت نام کرده اند و فقط یک میلیون و 200 هزار نفر آن ها هنوز ثبت نام نکرده‌اند.

رئیس سازمان امور مالیاتی با بیان این که شماره اقتصادی اهمیت ویژه‌ای برای تعیین مودیان مالیاتی و دریافت اظهارنامه مالیاتی آن ها دارد، گفت: تاکنون فقط اشخاص حقوقی اقدام به دریافت شماره اقتصادی کرده‌اند و اشخاص حقیقی و مشاغل، شماره اقتصادی نداشته‌اند، ضمن آن که تشکل های قانونی هم مانند وزارتخانه ها، مراکز آموزشی و بیمارستان ها هم باید اقدام به دریافت شماره اقتصادی کنند.

عسکری عنوان کرد: بر این اساس همه مودیان حقیقی و حقوقی باید تا پایان امسال شماره اقتصادی خود را دریافت کنند و به همین منظور این مودیان باید مرحله اول و دوم ثبت نام خود را هر چه سریعتر تکمیل کنند.

وی افزود: ریشه شماره اقتصادی برای اشخاص حقوقی شماره ثبت شرکت ها است و برای اشخاص حقیقی فقط کد ملی را شامل می‌شود، ضمن آن که تشکل ها هم باید برای دریافت شماره اقتصادی حتما به ثبت شرکت ها مراجعه و شناسه ملی بگیرند.

سهم درآمد مالیاتی از تولید ناخالص ملی 6.7 درصد است

عسکری با تاکید براین نکته که در حال حاضر سهم درآمدهای مالیاتی از بودجه عمومی و جاری به ترتیب 33 و 44 درصد است، یادآور شد: براین اساس طبق آمارهای موجود سهم درآمدهای مالیاتی از مجموع تولید ناخالص ملی کشور حدود 6.7 درصد است، در بسیاری از کشورها سهم درآمدهای مالیاتی از بودجه عمومی آن ها بیش از 60 درصد است، به همین علت ما در رابطه با سهم درآمدهای مالیاتی در اقتصاد کشور از کشورهای حوزه داخل بیش از 3 برابر و کشورهای در حال توسعه 2 برابر عقب تر هستیم، البته در سال های اخیر اقدامات مناسبی برای افزایش سهم درآمد مالیاتی در بودجه کشور به مرحله اجرا گذاشته شده است که یکی از آن ها اجرای طرح جامع مالیاتی است.

وی در رابطه با روند اجرای طرح جامع مالیاتی متذکر شد: نرم افزار این طرح در دو سه سال گذشته با کمک پیمانکار فرانسوی تولید و آزمایش شده و در حال حاضر 1.5 ماه از اجرای آزمایشی آن در تهران می‌گذرد.

عسکری ادامه داد: هفته آینده طرح آزمایشی این طرح در سه استان تهران، اصفهان و قم با حضور رئیس جمهور به مرحله اجرا گذاشته می شود که بعد از اجرای موفقیت آمیز طرح جامع مالیاتی در این سه استان این طرح به طور کامل در کشور عملی می شود.

 امسال با اصناف به توافق نرسیدیم

رئیس سازمان امور مالیاتی در ادامه درباره آخرین وضعیت مذاکرات این سازمان با اصناف گفت: ما امسال سه دوره مذاکره با اصناف را انجام دادیم، اما هنوز به توافق با آن ها نرسیدیم سال گذشته فقط یک دور مذاکره با اصناف انجام و به توافق رسیدیم.

وی عنوان کرد: البته ما با پزشکان، مهندسان و اتحادیه املاک مذاکراتی را انجام و به توافق رسیده‌ایم، اما با سایر اصناف اگر چه مذاکره انجام شده، ولی هنوز به توافق نرسیده‌ایم.

رئیس سازمان امور مالیاتی کشور اظهار داشت: موضوع عدم توافق ما با اصناف به هیچ عنوان مربوط به اظهارنامه های مالیاتی نبوده، بلکه در رابطه با نامه مالیاتی بود، یعنی آن که از مودیان مالیاتی خواسته شده که اطلاعات یک سال مالیاتی خود را در اظهارنامه های مالیاتی قید کنند که براین اساس اگر مشاغل جز بند الف هستند باید ترازنامه خود را قید کنند، اگر جزء بند ج باشند، باید خلاصه ترازنامه حتما در آن قید شود و اگر جزء بند ب محسوب می‌شوند، باید علاوه بر ترازنامه سایر موارد مورد نیاز را هم قید کنند، ضمن آن که اگر مودیان مالیاتی بدهی بیشتر از 200 هزار تومان داشته باشند، باید بدهی خود را هر چه سریعتر بپردازند.

رئیس سازمان مالیاتی ادامه داد: سال گذشته ما براین اساس توافقاتی را برای اصناف انجام دادیم و قید کردیم که اگر صنفی از توافق حاصل شده خارج شود، ما باید برگه توافق برای آن ها صادر کنیم و مودی مربوطه باید این برگه را به طور مشخص دریافت کند، ضمن آن که براساس توافق انجام شده در سال گذشته مودیان مالیاتی می توانند اعتراض خود را از طریق برگه های دریافت شده از سازمان امور مالیاتی اعلام و آن ها را به سازمان امور مالیاتی برای بررسی ارائه دهند.

عسکری تصریح کرد: ما هم چنان منتظر توافق اصناف با سازمان امور مالیاتی هستیم، براساس تبصره 4 ماده 100 قانون مالیات های مستقیم سازمان امور مالیاتی می تواند با اتحادیه ها مذاکرات را انجام و توافقات لازم را به مرحله اجرا بگذارد، ضمن آن که بر این اساس طبق ماده 158 در رابطه با موضوع خود اظهاری مالیاتی امسال سازمان امور مالیاتی فرم هایی را بین مشاغل توزیعی و تولیدی براساس نوع فعالیت آن ها توزیع کرده است که امیدواریم این روند روبه رشد باشد و سایر اصناف هم انعطاف بیشتری را در این رابطه نشان دهند، تا توافق نهایی براساس قانون با اصناف تهیه شود.

رئیس سازمان امور مالیاتی با بیان این که مالیات به عنوان یکی از منابع درآمدی دولت ها محسوب می‌شود، اظهار داشت: در برخی از کشورها همانند کشور ما که دارای منابع طبیعی هستند، بخشی از درآمد آن ها از محل منابع طبیعی و بخشی دیگر از محل مالیات تامین می شود، اما در کشورهای توسعه یافته بخش عمده درآمد دولت‌ها از محل مالیات تامین می شود.

عسکری تصریح کرد: همان طور که می دانید در همه کشورها نظام مالیاتی چند وجهی است که این موضوع در کشور ما هم وجود دارد، براین اساس ما در نظام مالیاتی خودمان دارای دادستان مالیاتی، هیئت عالی مالیاتی، شورای عالی مالیاتی و در واقع به نوعی دارای قوه قضاییه در این بخش هستیم که به مسائل مالیاتی کشور از جمله تخلفات مالیاتی رسیدگی می کند.

وی در رابطه با ظرفیت های نظام مالیاتی کشور گفت: نظام مالیاتی کشور ما از ظرفیت بسیار خوبی برخوردار است، همان طور که گفته شد نظام اقتصادی همه دولت ها چند وجهی است و در کشور ما نیز این موضوع در سه بخش صنعت، کشاورزی و خدمات وجود دارد.

رئیس سازمان امور مالیاتی افزود: همان طور که می دانید بخش عمده فعالیت های کشاورزی در اقتصاد ما معاف از مالیات هستند که حدود 13 تا 14 درصد فعالیت های این بخش را شامل می شود اما سهم عمده درآمدهای مالیاتی مربوط به بخش صنعت با رقمی بین 30 تا 50 درصد است که این سهم در برخی از کشورها بالای 50 درصد را شامل می شود.

 70 درصد مالیات از تولید به دست می‌آید

 عسکری عنوان کرد: سهم بخش خدمات از نظر تامین منابع مالیاتی نسبت به دو بخش کشاورزی و صنعت بسیار ناچیز است در اقتصاد ما نزدیک به 70 درصد از مالیات ها از بخش تولید 9 درصد از حقوق، یک و نیم درصد از ارث و مابقی آن از محل سایر بخش ها تامین می شود.

13 درصد از درآمد مالیاتی از مالیات برارزش افزوده

عسکری با بیان این که سهم بخش خدمات بین 5 تا 6 درصد است تاکید کرد: از مجموع درآمد مالیاتی کشور حدود 13 درصد آن مالیات بر ارزش افزوده است که نقش مهمی در توسعه اقتصادی کشور و در نهایت افزایش درآمد کشور دارد.

وی در رابطه با الکترونیکی شدن نظام مالیاتی کشور گفت: در همه نظام های اقتصادی مالیات و همه خدماتی که به مردم ارائه می‌شود، کاملا الکترونیکی است، ما در این رابطه از سایر کشورها عقب تر هستیم، اما طی سال های اخیر توجه ویژه ای از سوی دولت و مجلس به این موضوع شده به طوری که با اجرای طرح نظام الکترونیکی در یکی دو سال اخیر اظهارنامه‌های مالیاتی به صورت الکترونیکی دریافت می‌شود که در این رابطه سختی ها و مقاومت هایی وجود داشته است.

وی با اعلام این که اشخاص حقوقی یعنی شرکت ها در این رابطه همکاری خوبی داشته‌اند، گفت: افراد می توانند با استفاده از نظام الکترونیکی در هر زمان و هر نقطه از کشور از طریق دفاتر پیشخوان، دفاتر پست و حتی کامپیوترهای شخصی خود و حتی در محل کار خود اقدام به ارائه اظهارنامه الکترونیکی خود کنند بر این اساس سال گذشته 90 درصد اظهارنامه ها یعنی 4.5 میلیون اظهارنامه مالیاتی به صورت الکترونیکی از مودیان مالیاتی دریافت شد و مودیان می توانند به چند روش یکی دانلود فرم اظهارنامه مالیاتی از طریق سایت این سازمان به نشانی www.tax.gov.ir مراجعه کنند که همان آدرس سایت سازمان امور مالیاتی است فرم مربوطه را دریافت کرده و پس از تکمیل و از طریق همان سامانه به سازمان امور مالیاتی ارسال کنند.

منبع: خانه صنعت ومعدن استان يزد




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.