امتناع بانکهای بینالمللی از مبادلات با ایران علیرغم توافق ژنو
به گزارش یزدرسا به نقل از تسنیم، مدیر عامل یکی از بانکهای ایرانی در مصاحبه با خبرگزاری انگلیسی رویترز از عدم همکاری بانکهای بینالمللی برای همکاری با ایران در مبادلات مرتبط با امور انسانی خبر داده است.
بهموجب «طرح اقدام مشترک» که در سوم آذرماه سال جاری بین ایران و کشورهای 1+5 منعقد شد کشورهای طرف مذاکره با ایران متعهد شدند کانال مالی لازم برای تسهیل مبادلات مالی مربوط به خرید و فروش کالاهای انسانی را فراهم کنند.
علیرغم این توافقنامه، گزارشهای مختلف حاکی از آن هستند بانکهای بینالمللی از بیم آنکه هدف تحریمهای مالی دولت این کشور واقع شوند حتی برای انجام آن دسته از مبادلات بانکی که طبق توافق موقت ژنو بین ایران و 1+5 ممنوع نیستند نیز همکاریهای لازم را به عمل نمیآورند.
چندی پیش پایگاه خبری المانیتور گزارشی در همین ارتباط منتشر کرده بود و خبرگزاری رویترز روز دوشنبه با تأیید این موضوع نوشته بانکهای غربی از بیم آنکه مانند «بیانپی پاریبا» از فرانسه با جریمههای سنگین مواجه شوند حتی مبادلات مالی مربوط به خرید و فروش کالاهای انسانی را با ایران انجام نمیدهند.
بانک خاورمیانه که در تهران مستقر است از جمله بانکهایی است که با تمرکز بر مبادلات انسانی آغاز به کار کرده است. پرویز عقیلی، مدیر عامل این بانک در مصاحبهای با رویترز میگوید مبادلات مالی مربوط به این بانک به سختی انجام میشوند.
آقای عقیلی میگوید: «انجام یک فرایند ساده مثل باز کردن استاد اعتباری برای واردات کالا، حتی کالاهای انسانی بسیار دشوار و طاقتفرسا شده است. بانکهای بینالمللی نمیخواهند ریسک کنند. آنها میگویند اگر اتفاقی بیفتد با جریمههای سنگین روبرو میشوند. این اتفاق چیزی است که در 99 درصد از سیستمهای بانکی خارج ایران دارد اتفاق میافتد.»
انتهای پیام/ص
Related Assets:
- بانکها علیرغم توافق ژنو برای مبادلات مرتبط با امور انسانی با ایران همکاری نمیکنند
- تلاش برای تسویه بدهی دولت به بانک ها با روش احمدی نژاد
- برخی بانکها برای تسهیلات تکلیفی از منابع بانک مرکزی برداشت کردند/ حذف تسهیلات تکلیفی در بودجه ۹۴
- ای کاش جباری نمیرفت
- بانکها با نرخ ۳۶درصد وام میدهند
- فرانس ۲۴: ایران در حال فتح چهارمین کشور عربی است
- بانكها و مؤسسات ديگر نرخ سود بالا نميدهند
- خزانه بانکها قفل شد/ بانکها: سال بعد بیاید!
- احتمال تشدید رقابت سودی بانکها با «تفویض یک اختیار»