اقتصاد کشور نیاز به مساعدت دارد نه مصوبه/ باید مبادی ورودی را برای تولیدکننده بازگذاشت
سید علی محمد حسینی در گفتگو با خبرنگار یزدرسا، در خصوص وضعیت تولیدکنندگان و مشکلات آنها گفت: در سال جدید ویروس کووید-19 مزید برعلت شده و علیرغم تلاش فراوان اکثر مدیران ، کرونا وسیلهای برای کندی روند تولید و صنعت گردیده است که ان شاءالله به زودی و با زحمت شبانهروزی کادر درمان، مدیریت صحیح و رعایت پروتکلهای بهداشتی شاهد خروج از این بحران خواهیم بود.
وی ادامه داد: عدم هماهنگی بین ادارات و حتی وزارتخانهها در پی مصوبات وزارت صمت و وزارت بهداشت مشهود است، چگونه دو وزارتخانه با این اختلاف نظر چرخه تولید که عملاً تنها امید اقتصاد ایران است را میخواهند مدیریت کنند، قرنطینههای ناقص نه تنها دردی دوا نمیکند بلکه میتواند به صورت مقطعی گاهاً خوب و گاهاً بسیار بد باشد.
این تولید کننده یزدی چینی بهداشتی با اشاره به مشکلات عمده در تامین مواد اولیه کارخانجات عنوان کرد: متاسفانه درسنوات گذشته با شعار تولید محور منتظر یک کار مفید بودهایم ولی محقق نشد و وزارتخانه های مرتبط فقط با صدور مصوبه های پی در پی باعث سردرگمی تولید کننده شده و از خرید مواد اولیه هنگام ثبت سفارش تا حواله ارزی به طرق مختلف و خصوصاً درگمرکات نه اینکه کارها را تسهیل نکردند بلکه به شدت باعث طولانی شدن پروسه ترخیص کالا شدند.
اقتصاد کشور نیاز به همت ومساعدت دارد نه مصوبه
حسینی با تاکید بر اینکه در شرایط فعلی، اقتصاد کشور نیاز به همت ومساعدت دارد نه مصوبه، تصریح کرد: درجنگ اقتصادی اگر نیروهای پشتیبان عملیات حمایتی خود را به موقع انجام ندهند قطعاً متولیان صنعت به عنوان خط مقدم نابود خواهند شد.
وی گفت: کنترل نرخ ارز توسط بانک مرکزی هرچند باعث پیشگیری از تورم بالا شده ولی در خصوص ارزش کالاهای صادراتی و به عبارتی به هدر رفت سرمایه ملی نقش زیادی دارد بعنوان مثال کالائی که در سال 1396 با قیمت 10 دلار بفروش میرسید (معادل 400،000 ريال) الان با نرخ حدوداً 6 دلار به کشورهای دیگر صادر میشود و بدین ترتیب حدود 40 درصد از سرمایه ملی رسماً حذف و از بین میرود و این یعنی هر سال میدان ارزی و سرمایهای کشور کوچکتر میگردد و همه هم از این امر راضی هستند، تولید کننده به دلیل بدست آوردن نقدینگی و دولت به دلایل ارزی اما آیا به عاقبت این امر توجه شده است.
جهش تولید در گروی ادامه حیات آن محقق میشود
حسینی با بیان اینکه جهش تولید در گروی ادامه حیات آن محقق میشود، تصریح کرد: با درنظر گرفتن تحریمهای ظالمانه و در شرایط فعلی باید مدیران متخصص و شجاع را در عرصه اقتصادی حمایت نموده و بار مشکلات مالی و اداری را از دوش آنها برداشت و مطمئناً بخش خصوصی دلگرم میتواند تهدیدها را به فرصت تبدیل نماید.
این فعال اقتصادی استان یزد گفت: به نظر بنده اگر تولید کننده هرگونه مواد اولیه غیر ممنوع را توانست وارد کشور کند باید بلافاصله و با حداقل هزینه مجوز ترخیص آنرا بگیرد و بتواند کالای تولیدی خود را عرضه و یا صادر نماید. اگر دولت بخواهد هم از ناحیه واردات مواد اولیه و ماشین آلات و هم از طریق صادرات و یا فروش داخل درآمد داشته باشد قطعاً به تولید کننده آسیب میرساند.
حسینی افزود: بنا به نظر بسیاری از کارشناسان باید مبادی ورودی را برای تولید کننده بازگذاشت و در نهایت از کالای تولید شده عوارضات و مالیات و ... دریافت نمود وگرنه تمامی فشارها بر دوش بخش صنایع، سنگینی خواهد نمود و هرکس توان تحمل آن را ندارد.
ملت ایران توان بالا بردن قدرت اقتصادی را دارند
وی با بیان اینکه مخروبههای خاورمیانه میتواند بستر مناسبی برای جهش تولید گردد اگر به درستی مدیریت شود، عنوان کرد: در شرایط فعلی علیرغم تمامی مشکلات موجود که در دنیا وجود دارد اتفاقاً مردم ایران بدلیل ایزوله شدن طی سالهای گذشته شرایط بهتری نسبت به دیگر کشورها دارند و توان بالا بردن قدرت اقتصادی را دارا هستند و در دوران پساکرونا میتوان حداقل در عرصه تولید و صادرات به کشورهای همسایه خوش درخشید.
حسینی افزود: قطعاً علاوه بر موارد مطروحه جهت ایجاد هر بازاری نیاز به اعتبارات مالی است که چنانچه تمهیداتی در این خصوص اندیشیده شود و وامهای اقساط بلند مدت و کم بهره به اقشار مختلف تخصیص یابد، در بازار داخلی کشش ایجاد شده و باعث رونق خواهد شد.
وی تصریح کرد: شکی نیست وامهای حداقلی (مثلا 100- 20 میلیونی کم بهره) به اقشار مختلف کم درآمد تماماً در بازارهای داخلی برای خرید محصولات تولید شده ایرانی مورد استفاده قرار میگیرد و علاوه بر رونق اقتصادی بطور غیر مستقیم تمامی منابع و فواید آن نیز نصیب دولت و اقتصاد ایران خواهد شد.
این تولید کننده یزدی چینی بهداشتی گفت: قبل از هر چیز حفظ نیروی انسانی سالم و تقویت بنیه پرسنل باعث ارتقاء روح تولید و در نهایت به حرکت درآمدن چرخ سنگین صنعت می گردد که این شرکت تولیدی چینی بهداشتی در یزد نیز با محوریت این موضوع استراتژی خود را برای تولیدی با کیفیت تعیین نموده است.
انتهای پیام/