ID : 38302038

افزایش نرخ لبنیات در استان یزد تکذیب شد


نایب رئیس اتحادیه لبنیات با اشاره به اینکه در هفته‌ گذشته هیچ گونه افزایش قیمتی را در اقلام لبنی نداشته‌ایم و از مردم خواست می‌شود تخلفات را گزارش دهند.

به گزارش یزدرسا؛ گرانی پدیده ای است که این روزها به دلیل مسائل مختلف از جمله شیوع کرونا و تحریم های ظالمانه تا ضعف مدیریت‌ها گریبان گیر جامعه شده و فشارهای زیادی بر وضعیت زندگی مردم به ویژه در حوزه معیشت وارد کرده است.

حجم این سختی و گرانی تا حدی است که بسیاری از مردم این روزها حتی در تامین نیازهای اولیه زندگی خود و تامین مایحتاج اصلی خانواده با مشکل جدی روبه رو هستند و تامین مواد غذایی هم برای برخی از مردم سخت شده است.

افزایش قیمت‌ها روز به روز به وضوح قابل لمس است و هر روز برای مردم مشکلات زیادی را به وجود می‌آورد و در کنار آن گران‌فروشی‌هایی که در برخی صنوف دیده می‌شود، گسترده مشکلات مردم را روز به روز افزایش داده است.

گران‌فروشی‌هایی که گر چه از سوی برخی مسئولان تکذیب و یا ادعای برخورد با آن مطرح می‌شود اما همچنان در بازار جولان می‌دهد و فشار به مردم را بیشتر می‌کند.

از جمله اقلام و مواردی که این روزها در بازار استان یزد قیمت مصوب آن اعلام شده ولی در برخی از نقاط گزارش‌هایی مبنی بر گران‌فروشی دیده می‌شود شیر و فرآورده‌های لبنی است.

علیرضا صیادیان نایب رئیس اول اتحادیه لبنیات استان یزد در این رابطه در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در یزد با اشاره به اینکه قیمت لبنیات طبق مصوبه مورخ تیرماه در کارگروه تنظیم بازار استان تصویب شده اظهار داشت: قیمت مصرف کننده هر کیلوگرم شیر فله 3700 تومان و هر کیلوگرم ماست سنتی با ظرف یک بار مصرف 5800 تومان مصوب شد البته این قیمت‌ها بر اساس خرید شیر 3200 تومان تصویب شده است.

صیادیان گفت: فروشندگان شیر هر کیلوگرم شیر را درب واحد صنفی با قیمت 3200 تحویل مغازه دار می‌دهند و مغازه دار 3700 تومان می‌فروشد، در بعضی موارد دیده شده که فروشندگان شیر(دامداران) قیمت‌هایی فراتر از قیمت مصوب به مغازه‌دار فروخته‌اند که از همین جا از مسئولان درخواست داریم پیگیری‌های لازم را انجام دهند تا بتوانیم همان حاشیه سود پیش‌بینی شده قیمت را ثابت نگه داریم.

وی افزود: تا این لحظه تقریبا بیش از 95 درصد از واحدهای صنفی با رعایت این مصوبه گام بزرگی در کمک به ثابت نگه داشتن قیمت داشته‌اند.

نایب رئیس اول اتحادیه لبنیات استان یزد ادامه داد: ما بقی اجناس لبنیات را کارشناسان گروه حمایت از مصرف کننده نرخ گذاری می‌ کنند و این قیمت‌ها بر محصولات درج است و مغازه دارها موظف به رعایت قیمت مصرف کننده هستند و اتحادیه هیچ گونه قیمت گذاری بابت کالاهای شرکتی ندارد افزود: بالا و پایین رفتن قیمت‌ها با تصمیم گیری کارشناسان کار گروه تنظیم بازار استان انجام می‌پذیرد.

صیادیان عنوان کرد: از مردم استان در خواست می‌شود که در صورت مشاهده هر گونه گران‌فروشی از طرق راه‌های شماره گیری با سامانه 124 یا 36291719 اداره بازرسی اصناف و یا 36247105 اتحادیه تماس بگیرند تا تیم بازرسی در اسرع وقت جهت پیگیری در صورت مشاهده تخلف اقدامات لازم را انجام دهد.

 

وی اظهار داشت: تیم زحمت کش بازرسان اتحادیه لبنیات، سازمان صنعت معدن تجارت و اتاق اصناف مرکز استان به شکل منظم و جدی نظارت دارند و مواردی انگشت شمار هم متخلف شناسایی شدن و با آن‌ها برخورد انجام شده است.

نایب رئیس اول اتحادیه لبنیات استان با اشاره به اینکه روزانه بازرسی‌ها ادامه دارد تا همه مغازه‌داران رعایت کنند، گفت: مغازه‌های شهر یزد بسیار پراکنده و در اطراف یزد هستند بنابراین نظارت و بازرسی سختی‌های خاص خود را دارد.

قطعا یکی از مهمترین عواملی که سبب افزایش گران‌فروشی‌ها و تخلف در بین برخی از صنوف شده، عدم وجود نظارت و یا نظارت ناکافی در بازار است.

علی افشار‌پور معاون امور بازرگانی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان هم در این زمینه در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در یزد با اشاره به اینکه در در هفته‌ گذشته هیچ گونه افزایش قیمتی را در اقلام لبنی نداشته‌ایم و همه مغازه‌داران ملزم به رعایت قیمت‌های مصوب هستند گفت: مردم استان می‌توانند در صورت مشاهده گران‌فروشی تخلفات را گزارش دهند.

وی اظهار داشت: هیچ گونه تغییر در قیمت لبنیات نداشته‌ایم و در قیمت شیر فله درب واحدهای خرده فروشی 3700 تومان، ماست 5700 تومان، قیمت 10 قلم لبنیات پاستوریز نیز همان قیمت‌های اعلام شده قبل است.

معاون امور بازرگانی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان با اشاره به اینکه بازرسان متعدی از سازمان و اتحادیه بر نرخ قیمت کالاهای لبنی نظارت دارند افزود: مردم استان هم می‌توانند در صورت مشاهده تخلف یا گران‌فروشی مغازه‌ها در سطح شهر از طریق سامانه 124 به سازمان گزارش دهند.

با وجودی که تعداد واحدهای متخلف و گران‌فروش و یا واحدهایی که دست به کم فروشی در محصولات خود می‌زنند کم است ولی همین تعداد هم بر اعتبار بازار لطمه سنگینی وارد می‌کنند به همین دلیل ضرورت دارد واحدهای نظارتی نسبت به این موضوع با جدیت بیشتری ورود کنند.

از سوی دیگر با توجه به اینکه در صورت عدم همراهی مردم امکان برخورد کامل با متخلفان نیست، لازم است که مردم هم در صورت مشاهده تخلف، مراتب را جهت بررسی به نهادهای مربوط و با استفاده از شماره‌های اعلام شده در این گزارش بیان کنند.

تسنیم




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.