ID : 10477102
آیت الله کعبی:

افراط‌گرایان اگر دلسوز اسلام‌اند چرا برای پروژه تمدن‌سازی اسلامی چاره‌اندیشی نمی‌کنند


عضو مجلس خبرگان رهبری محورهای مشترکی نام برد که توافق بر آنها برای گذر از بحران کنونی جهان اسلام ضروری است؛ وحدت یکی از این محورها است. از نظر او این محورها می‌تواند تمدن‌سازی اسلامی را به فعلیت برساند.

به گزارش یزدرسا به نقل از تسنیم ،آیت‌الله کعبی عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به شرایطی که جریان‌های افراطی در جهان اسلام رقم زده‌اند گفت: این مهم است که بدانیم ریشه‌های افراطی‌گری در اسلام، ریشه‌های فکری و اعتقادی است و اگر ما بتوانیم ریشه‌های فکری و اعتقادی  این جریانات را بررسی کنیم و برای آنها چاره‌جویی کنیم، کار تاثیرگذاری انجام داده‌ایم. چون من فکر می‌کنم این مقابله اگر در سطح فکری و علمی انجام شود بسیار کارساز‌تر است زیرا خطر فکری و اعتقادی افراطیون و جریان تکفیر به مراتب از خطر نظامی‌ آنها بسیار بیشتر است.


وی ادامه داد: اگر این مقابله فکری و اعتقادی انجام شود دیگر حتی نیازی به مقابله سیاسی و امنیتی و حتی مقاومت نظامی در مقابل افراطی‌گری نیست. باید این‌ جریانات افراطی را به انزوا برد و آنها را از پیکره امت اسلامی جدا کرد. این کار با مواجهه فکری صورت می‌گیرد. باید از ظرفیت همه مسلمانان و امت اسلامی استفاده کرد برای به حاشیه راندن جریان افراطی اعم از شیعه و سنی از امت اسلام.


عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه امروزه افراطی‌گری در حال سرباز‌گیری است، توضیح داد: فعالیت، مقابله و سربازگیری آنها ناشی از حسد، کینه، جهل و ظلم آنها است؛ همچنین ناشی از آن است که آنها ابزار دست شیاطین و دشمنان اسلام شده اند. چون اندیشه افراط‌گرایانه و تکفیر امروز به مثابه ابزار دشمن عمل می‌کند و ریشه در تحریک شیاطین بویژه آمریکا و صهیونیسم دارد. از سوی دیگر این افراطی‌گری‌ها از نوعی  تعصب کور و رقابت منفی و پوچ ناشی می‌شود که آنها می‌خواهند در بین مسلمانان و در سطح جهان اسلام ایجاد شود. زیرا همان‌طور که گفتم گرفتار حسد، کینه، جهل، انگیزه ظلم و ستم هستند.


آیت‌الله کعبی تاکید کرد که مسلمانان نباید در میدان دشمن بازی کنند و دوست را به جای دشمن و دشمن را به جای دوست بگیرند.


وی در بخش دیگری از سخنانش به ارائه راهکار و تشریح داشته‌های جهان اسلام پرداخت و گفت: اگر ما بتوانیم استراتژی بین المللی امت اسلامی را بر پایه اسلام ناب محمدی(ص) بازسازی و آن را دوباره تدوین کنیم هم این جریانات به حاشیه رانده می‌شوند و هم نتایج غایی حکومت اسلامی یا همان تمدن‌سازی اسلامی به ثمر می‌رسد. این بازسازی و تدوین آموزه‌های تمدن‌ساز اسلام ناب محمدی(ص) می‌توان بر پایه چند محور اصلی صورت بگیرد.


آیت‌الله کعبی درباره محور‌های مشترک در جهان اسلام ادامه داد: بر مبنای این چند محور می‌توان امت اسلامی را متحد کنیم و حتی طرفداران اندیشه تندروانه و افراطی را می‌توان بر این مبانی متوقف کرد. محور اول «ولایت الله» است که اصلا انقلاب اسلامی ما بر این پایه شکل گرفت؛ محور دوم «نفی ولایت طاغوت، کفار و مفسدین» است؛ محور سوم «محوریت آزادی فلسطین و قدس» است؛ محور چهارم «برادری مسلمانان و وحدت اسلامی» و محور پنجم تاکید بر «حل و رفع عقب‌ماندگی علمی و فکری جهان اسلام» است. پس از این‌ها راه حرکت به سمت تمدن اسلامی کاملا هموار می‌شود و تمدن اسلامی می‌تواند به فعلیت برسد.


عضور مجلس خبرگزان رهبری سپس توضیح داد: همه این‌ها در کتاب خدا و سنت پیامبر(ص) وجود دارد و افراط‌گرایان اگر واقعا دلسوز اسلام هستند بیایند چاره‌اندیشی کنند برای پروژه تمدن اسلامی! پروژه تخریب راحت صورت می‌گیرد، اما پروژه ساخت سخت است. این‌ها اگر راست می‌گویند حرکت به سمت پروژه ساخت تمدن اسلامی بر اساس اندیشه زلال و اصول دین گرامی اسلام را پیش ببرند.


وی در خصوص روشن کردن محور‌های مذکور به تشریح بیشتر برخی از فقرات آن پرداخت و گفت: در این پروژه تمدن‌سازی باید به مسائل اساسی جهان اسلام توجه شود. یعنی مسلمانان اعم از شیعه و سنی باید به سمت مسائلی مانند «رهایی فلسطین و قدس» حرکت کنند. همچنین در این مسیر باید توجه ویژه به وحدت داشته باشند و به سمت پیشرفت علمی و فکری و معنوی حرکت کنند و عقب‌ماندگی را در جهان اسلام از بین ببرند. یکی دیگر از مسائلی که باید مورد تاکید همه مسلمانان قرار گیرد «نفی ولایت طالغوت و کفار» بویژه صهیونیست‌ها و آمریکایی است که امام خمینی(ره) به حق آن را شیطان بزرگ خواندند.


آیت‌الله کعبی اظهار کرد: به نظر من گفتمان انقلاب اسلامی که گفتمان احیاگر و تمدن‌سازی است، می‌تواند در مقابل لیبرالیسم و سکولاریسم، در مقابل تحجر و اندیشه‌های تاریک تکفیری و در مقابل بی‌تفاوتی و انفعال قرار بگیرد و گفتمان جذابی برای جوانان و آینده‌سازان سرزنده جهان اسلام باشد که پرچم اسلام‌خواهی و عدالت‌خواهی و مقابله با کفار را به دست خواهند گرفت. در واقع آنها می‌توانند الگوی خودشان را در گفتمان احیاگر جمهوری اسلامی برای مقابله با کفر و ظلم پیدا کنند.


به گفته این عالم علوم دینی اگر ما بتوانیم دشمن‌شناسی را خوب پیش ببریم، یعنی آمریکا را به عنوان شیطان بزرگ در جهان اسلام جا بیندازیم و همچنین فلسطین را به عنوان مسئله محوری جهان اسلام مطرح کنیم، برادری و وحدت اسلامی را تقویت کنیم و برای همه مسلمانان جا بیندازیم که باید با هم دوست و برادر باشیم تا احیای اسلام و مقابله با کفار تقویت شود زمینه‌های تمدن‌سازی اسلامی را فراهم کرده‌ایم.


عضور مجلس خبرگان رهبری در پایان افزود: این همان گفتمان امام راحل و رهبری معظم است که می‌تواند گفتمان جذابی حتی برای جوانان سنیِ عاشق حضور در صحنه و عاشق عدالت‌خواهی باشد. من فکر می‌کنم در این زمینه باید تحرک بیشتری داشته باشیم زیرا ما اعتقاد داریم که گفتمان احیاگر امام و رهبری می‌تواند ریشه‌های تفرقه، افزاط‌گرایی و تکفیر را از بین ببرد.


انتهای پیام/ص




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.