اشتغال به کار ۱۶۰ هزار نفر از طریق کاریابیها در ۱۰ ماهه گذشته
به گزارش یزدرسا ،محمد اکبر نیا در مورد آمار به کار گمارده شدگان از طریق کاریابیهای داخلی اظهار داشت:طی 10ماهه سال جاری حدود450هزار نفر ثبت نام در سامانه کاریابی ها کردند. از این میزان 160هزار نفر از طرف کاریابی ها مشغول به کار شده اند.
وی ادامه داد: یعنی این امکان وجود دارد از این تعدادی که به کاریابی ها معرفی شدهاند تعدادی موفق به انجام کار نشده باشند. آن دسته از افرادی که مشغول به کار نمی شوند دلایلی مانند عدم رضایت از نوع شغل و حقوق و دستمزد دارند و همچنین میزان اشتغال به کار از طریق دفاتر کاریابی به رابطه کارجویان با صنعت بستگی دارد.
اکبرنیا افزود:در راستای تطبیقی که با سازمان تأمین اجتماعی برای اطمینان از مشغول شدن معرفی شدگان به کاریابی ها در شغل داشتیم، حدود88 درصد از این تعداد در سیستم تأمین اجتماعی بیمه شدهاند. این به این معنی است که این تعداد به تازگی وارد بازار کار شده اند.
مدیرکل دفتر هدایت نیروی کار و کاریابی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به بند "و" ماده 80 برنامه پنجم توسعه نیز اشاره و اظهار کرد: در حال پیگیری لحاظ این بند در برنامه ششم توسعه هستیم چرا که راهی مناسب برای حمایت از کاریابیها است.
مدیر کل دفتر هدایت نیروی کار و کاریابی های وزارت کار ادامه داد: شرط اصلی برای اجرای این طرح این است که کارفرما اگر علاوه بر نیرویی که نیاز دارد ، نیروی مازادی در کارگاه جذب کند مشمول تخفیف سهم بیمه کارفرما میشود.
اکبر نیا با اشاه به امضای تفاهم نامه با انجمن صادر کنندگان خدمات فنی و مهندسی گفت:از جمله تعهدات وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در این تفاهم نامه میتوان به همکاری با انجمن برای راهاندازی سامانه بانک اطلاعات مربوط به نیروی کار ایرانی متقاضی کار در خارج از کشور از طریق صدور خدمات فنی و مهندسی به منظور بهرهمندی آنها از تسهیلات مربوط، اشاره کرد. همکاری و تعامل راهبردی با انجمن صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی برای صدور گواهینامه شغلی و همچنین همکاری لازم با این انجمن برای برگزاری دورههای پیش از سفر برای کارجویان اعزامی از طریق صدور خدمات فنی و مهندسی، از دیگر تعهدات وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در این تفاهمنامه است.
*صدور گواهی نامه شغلی با مزایای ویژه برای شاغلین خارج از کشور
وی ادامه داد:فراهم آوردن زمینه فعالیت بیشتر بخش خصوصی در زمینه اعزام نیروی کار به خارج از کشــــــــور، از دیگر تعهدات وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در تفاهمنامه همکاری با انجمن صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی است. انجام تمهیدات لازم برای تسهیل در روند اعزام نیروی کار به خارج از کشور با همکاری سازمــــــــــان تامین اجتماعی؛ وزارت امور دارایی و اقتصادی و نیروی انتظامی از طریق صدور گواهینامه شغلی، تعهد دیگر وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در تفاهمنامه با انجمن صادرکنندگان خدمــــات فنی و مهندسی است.
مدیر کل دفتر هدایت نیروی کار و کاریابی های وزارت کار بیان کرد: بیش از 3هزار نفر از افرادی که از طریق انجمن صادر کنندگان خدمات فنی و مهندسی به خارج از کشور اعزام میشوند تا کنون از سوی معاونت ما برایشان گواهی نامه شغلی صادر شده است.
وی ادامه داد:با صدور گواهی نامه های شغلی مزایایی برای مشمولین در نظر گرفته میشود. مزایایی مانند معافیت عوارض خروجی و گمرک،معافیت مالیاتی، استمرار بیمه در تامین اجتماعی و.. است که در راستای تاکید قانون مبنی بر صدور گواهی نامه شغلی از سوی وزارت کار است. برای اینکه تسهیلی در کار و صدور کواهی نامه انجام شود این تفاهم نامه را منعقد کردیم. صدور گواهی نامه چند سالی مسکوت مانده بود که مجدداً احیا کردیم. در کنار این مسئله مصوبه شورای عالی اشتغال است که برای تمام افراد شاغل در خارج از کشور این گواهی نامه صادر شود.
*اعزام متقاضیان کار به قطر
اکبر نیا به تفاهم نامه توافقات جدید تهران-دوحه درباره بازارکاراشاره کرد و گفت: در پی امضای تفاهم نامه مشترک همکاری در زمینه های مختلف مربوط به اعزام نیروی کار، آموزش های فنی و حرفه ای و بهداشت و درمان بین عبدالله بن صالح الخلیفی, وزیر کار قطر وعلی ربیعی, وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، حسینی قائم مقام وزیر در امور بین الملل در رأس هیاتی برای دیدار و مذاکره با مسئولان قطر در مورد همکاری های بین المللی، تشکیل کمیته مشترک برای پیگیری مفاد تفاهم نامه و انجام مفاد صورتجلسه مشترک جدید، به دوحه رفت و با حسین یوسف الملا همتای قطری خود به دیدار و گفتگو پرداخت.
مدیر کل دفتر هدایت نیروی کار و کاریابی ها که عضو این هیأت بود، اظهار داشت: در صورتجلسه ای که در تاریخ 15بهمن 1393در دوحه قطر به امضا رسید، طرفین بر جذب و به کارگیری کارگران فنی ماهر، زمینه های آموزشی و مراکز فنی و حرفه ای بازرسی کار و توسعه نظام حل اختلافات کارگری و همکاری با سازمان های بین المللی به ویژه سازمان بین المللی کار تاکید نموده و در این زمینه به توافق رسیدند.
وی افزود: در این نشست، طرف ایرانی آمادگی خود را برای تامین درخواست های کارفرمایان قطری برای جذب کارگران فنی و متخصص از ایران اعلام نمود و طرف قطری نیز تاکید نمود که از وجود کارگران فنی و آموزش دیده و متخصص در همه زمینه ها استفاده نماید. همچنین طرفین تاکید نمودند دفاتر کاریابی دارای مجوز در دو کشور نقش مهمی در ارایه تجربیات فنی و تخصصی ایفا نمایند.
مدیر کل دفتر هدایت نیروی کار و کاریابی ها خاطر نشان ساخت: برگزاری دوره های آموزشی برای بازرسان قطری در خصوص بازرسی و نظارت بر تاسیسات و رصد نمودن آمارها، بازرسی ادواری از مراکز صنعتی و ایمنی بهداشت حرفه ای، میزبانی از هیات ها، مسئولان و ناظران سیستم های ایمنی و سلامت بهداشت کار و اعلام آمادگی ایران برای تاسیس یک مرکز آموزشی مشترک در زمینه ایمنی و بهداشت حرفه ای با هدف ارتقای ایمنی و حفاظت و بهداشت کار در قطر، فراهم نمودن و معرفی مربیان و مدیران متخصص در زمینه های بازرسی و ایمنی کار و بهداشت حرفه ای و یا رسیدگی به شکایت کارگران و همکاری دو کشور در این زمینه ها از دیگر مفاد این نشست مشترک بود.
اکبرنیا اعلام کرد: در زمینه سازمان های بین المللی به ویژه سازمان بین المللی کار نیز طرفین توافق نمودند در خصوص توافق نامه های بین المللی و همکاری و هماهنگی در قبال مسایل مطروحه در سازمان ها و کمیته های فنی، نقش مثبتی را به منظور توسعه زمینه های کار ایفا نمایند.
منبع:تسنیم
انتهای پیام/ص
Related Assets:
- دلایل جذابیت بازار کار ایران برای افاغنه
- 7/6 درصد نرخ بیکاری استان یزد/ سند آمایش استان در حال آماده شدن است
- اشتغال یا استخدام؟!
- مشاغلی که خریدار ندارد و بی کارهایی که فقط پشت میز می نشینند!
- ۳۵درصد خانوار شهری مستأجرند/ متوسط افراد شاغل در خانوارها ۰.۹ نفر/ هزینه سالانه خانوار ۲۰ میلیون تومان
- ابلاغ 156میلیارد ریال اعتبار قرض الحسنه برای اشتغال استان یزد