ID : 9431061
علی جنتی:

آزادی مطبوعات دلیل نمی‌شود که برخی نقش پیاده‌نظام دشمن را بازی کنند


وزیر ارشاد در افتتاحیه بیستمین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری‌ها اظهار داشت: دولت باید از رسانه‌داری اجتناب کند/ دولت، به آزادی رسانه در چارچوب قوانین اعتقاد دارد و به آن احترام می‌گذرد.

به گزارش یزدرسا به نقل از نسیم، وزیر ارشاد در افتتاحیه نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری ها اظهار داشت: افتخار می کنیم که ایام محرم و شهادت سیدالشهدا(ع) درس آزادی، آزادگی، فداکاری و از خودگذشتگی به ما آموخت. آزادی و آزادگی در ذات بشر است و هر انسان غیرتمندی برای کسب آن، عزیزترین گوهر وجودی خویش یعنی جانش را فدا می کند.


علی جنتی در ادامه اظهار داشت: "آزادی مسئولانه" شعار هوشمندانه ای برای نمایشگاه امسال است که آزادی در چارچوب قوانین و عرف رایج را تعریف می کند. این آزادی را بسیاری از مطبوعات در دنیا شعارش را مطرح می کنند و همه آنها پایبندی به قانون را ابراز می کنند. آزادی مسئولانه به معنای آزادی انتشار اخبار و اطلاعات با رعایت چارچوب های قانونی و اخلاقی و پرهیز از دروغ، بزرگ نمایی، تهمت ناروا، بزرگ نمایی و کوچک نمایی است.


وی با بیان این که دولت و نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران به آزادی رسانه ها در چارچوب قانون اعتقاد دارند، بیان داشت: وقتی رسانه ها، شعار نمایشگاه مطبوعات را "آزادی مسئولانه" می گذراند به دنبال افزایش فضای آزاد هستند نه آزادی بدون قید و شرط. رسانه ها به عنوان نماینده افکار عمومی خود را پرسشگر و دولت را پاسخگو می دانند اما این به آن معنا نیست که خود آنها به هیچ کس نباید پاسخ بدهند، به این معنا نیست که رسانه ها می توانند هر خلافی را انجام بدهند و گاهی نیز پیاده نظام دشمن باشند و در عین حال نمایندگی افکار عمومی را داشته باشند.


وزیر ارشاد در ادامه گفت: روزنامه نگاران و رسانه ها، نیازمند میثاق شفاف و دقیق اجتماعی هستند تا ساز و کار ارزیابی آنها را آسان تر کند تا بتوانند در درون خود سازگاری ایجاد کنند و مجموعه نظام مطبوعاتی ما را از عناصری که در پوشش کار رسانه ای، به دنبال کارهای دیگری هستند را پالایش کند.


وی اظهار داشت: تدوین سلسله ضوابط اخلاقی می تواند مسئولیت های حرفه ای آنها و حتی رابطه رسانه ها و مطبوعات با یکدیگر را بهبود بخشد و سرقت های خبری ادبی را کاهش دهد و همینطور بی توجهی و یا گاه بی تعهدی نسبت به رسانه خودشان را کاهش دهد.


جنتی با بیان این که دخالت دولت در رسانه ها، مغایر امنیت پایدار سیاسی، فرهنگی و اجتماعی است، اظهار داشت: دولت معتقد است نظارت را با رعایت حقوق به صنف اهالی رسانه واگذار کند و بر همین اساس است که دولت به دنبال این است که سازمان صنفی رسانه ای را تدوین و به مجلس ارائه کند تا چارچوب مناسبی در روابط بین اهالی رسانه ای باشد.


وزیر ارشاد گفت: گمگشته امروز ما، اخلاق حرفه ای و رعایت الگوهای اخلاقی است؛ تقید اخلاقی از اولویت های اصلی رسانه ها است. به تعبیر حضرت امام(ره) مطبوعات دانشگاه هستند و مردم از این دانشگاه الگو میگیرند؛ اگر رسانه ها آشکارا دروغ بگویند و تهمت بزنند و آبروی فردی را هتک کنند نمی شود آن رسانه را به عنوان رسانه اخلاق مدار، حرفه ای و متعهد دانست.
جنتی بیان داشت: دولت باید از رسانه داری اجتناب کند، امروز شاهد نشریاتی هستیم که توسط دولت اداره می شود که باید به تدریج به بخش خصوصی تحویل داده شود و دولت از آنها حمایت کند. خوشبختانه توجه به بخش خصوصی و بالندگی آنها در حال اعمال است و این مساله ادامه خواهد داشت.


وی در انتها گفت: قانون انتشار  و دسترسی آزاد به اطلاعات که حدود چهار سال معلق مانده بود، در حال تدوین نهایی است و تا دو هفته آینده در دستورکار دولت قرار می گیرد تا به تصویب برسد در این صورت دولت می تواند در برابر رسانه ها و مطبوعات پاسخگو باشد.


حسین انتظامی، معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد نیز در این مراسم گفت: این نمایشگاه از امروز تا بیست و سوم آبان ادامه دارد، 560 غرفه از رسانه ها و کسب و کار مرتبط در نمایشگاه حضور دارند. امسال نشریات کسب و کار و شرکت های مختلف فناوری اطلاعات و ارتباطات نیز اضافه شده اند، همین طور نشریات وزارت های علوم و بهداشت و دانشگاه آزاد اسلامی نیز در نمایشگاه حضور دارند.


وی افزود: تلاش خواهیم کرد که در دوره آینده، تمامی موارد روزنامه نگاری را به تشکل های رسانه ای واگذار کنیم تا به این ترتیب از تصدی گری های دولت بکاهیم تا این که دولت بتواند نقش خود را در نظارت و اعمال حاکمیت ها دنبال کند.
انتظامی در انتها بیان داشت: نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری ها، معرف نگاه خود رسانه ها به حوزه کاری خودشان است، امیدوارم که این نمایشگاه به تعالی و توسعه مطبوعات کمک کند.

انتهای پیام/ص




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.