ID : 40948180
ساده‌ترین طریق ارادت به اباعبدالله؛

آثار تربیتی روضه‌های خانگی با خون عزاداران آمیخته می‌شود


روضه های خانگی به عنوان یکی از قدیمی ترین مراسم عزاداری نقش بزرگ و غیر قابل انکار تربیتی در ابعاد فردی و اجتماعی دارد که نباید به واسطه برخی تجملات و مسائل مالی در سطح جامعه کمرنگ شود.

به گزارش یزد رسا، یزد به حسینیه ایران شهرت دارد و معروف است که در ۳۶۵ روز سال صدای ذکر اهل‌بیت در کوچه‌پس‌کوچه‌های قدیمی و سنتی آن به گوش می‌رسد و به همین علت است که در یزد برای روضه رفتن نباید مسافت زیادی را طی کنید؛ زیرا که احتمالاً در یکی دو کوچه آن‌طرف‌تر از منزل خود می‌توانید مراسم روضه‌ای پیدا کنید.
 
یکی دیگر از نکات قابل‌توجه شهر یزد در زمینه برگزاری مراسم‌های عزاداری، برپایی مراسم‌های روضه خانگی است که تعداد آنها در استان یزد به بیش از ۳ هزار روضه خانگی می‌رسد که عدد قابل‌توجهی است و به این تعداد، روضه‌های ثبت نشده هم اضافه کنید تا متوجه شوید چرا یزد را به نام حسینیه ایران نام‌گذاری کرده‌اند.
 
حجت‌الاسلام خلیل سلطانی معاون فرهنگی اداره کل تبلیغات اسلامی یزد در گفتگو با خبرنگار یزد رسا، اظهار داشت: سالانه و به‌خصوص در ماه محرم و عزاداری حضرت امام حسین (ع)، ۳ هزار روضه در خانه‌های مردم در یزد و شهرستان‌های استان برگزار می‌شود.
 
وی افزود: از این تعداد روضه‌های خانگی بیش از نیمی از آنها در شهرستان یزد برگزار می‌شود و سابقه برخی از روضه‌های خانگی استان بیش از ۱۰۰ سال است.
 
معاون فرهنگ اداره کل تبلیغات اسلامی استان یزد با تأکید بر اینکه  بسیاری از روضه‌های خانگی بعد از نماز صبح با مداحی و سخنرانی برگزار می‌شود تصریح کرد: سابقه عشق و ارادت مردم استان به اهل‌بیت عصمت و طهارت (ع) زبانزد است و هر سال شاهد گسترش بیشتر برپایی روضه‌های خانگی هستیم.
 
چرا برگزاری روضه‌های خانگی اهمیت دارد؟
 
ائمه اطهار و بزرگان دینی به برگزاری مراسم روضه‌های خانگی سفارش فراوان کرده و حتی بسیاری از علما و بزرگان دین نیز خود مقید به برگزاری مراسم روضه خانگی در منزل خود بوده‌اند و اما برگزاری روضه خانگی از این منظر اهمیت دارد که در واقع روضه خانگی محلی برای شکل‌گیری اجتماعات مؤمنان است و این اجتماع می‌تواند به محلی برای رشد معنوی و انتقال فرهنگ عزاداری امام حسین (ع) تبدیل شود.
 
حجت‌الاسلام علوی، کارشناس مذهبی دراین‌رابطه در گفتگو با یزد رسا اظهار داشت: برگزاری ذکر اهل‌بیت در خانه برای جامعه ایرانی یک ارزش بوده و درواقع جامعه ایرانی معتقد است با برگزاری روضه خانگی در خانه‌اش از برکات این حرکت معنوی در زندگی‌اش بهره‌مند می‌شود.
 
وی افزود: به همین دلیل بود که شهدا از جمله شهید صیاد شیرازی و شهید سلیمانی برگزاری روضه خانگی و خدمت در مجالس عزاداری سالار شهیدان (ع) را جزو افتخارات خود می‌دانستند.
 
این کارشناس مذهبی برگزاری مراسم‌های روضه خانگی را عاملی برای گسترش فرهنگ اسلام در جامعه ذکر و خاطرنشان کرد: مجلس روضه فقط صرف روضه نیست؛ بلکه بیان معارف دین، احکام دین و تاریخ اسلام است؛ بنابراین یکی از ابزار ترویج دین اسلام همین مجالس روضه است.
 
آثار تربیتی روضه خانگی در فرزندان
 
در روضه‌های خانگی هرکدام از اعضای خانواده، مادر، پدر و فرزند از موهبت برگزاری روضه خانگی بهره‌مند می‌شوند به همین دلیل روضه‌های خانگی نقش تربیتی بی‌بدیلی در تربیت فرزندان دارد.
 
حجت‌الاسلام علی علوی کارشناس مذهبی در گفتگو با یزد رسا، با اشاره به اثرات تربیتی روضه‌های خانگی خاطرنشان کرد: فرزند در روضه خانگی می‌بیند که پدرش با هر موقعیت اجتماعی و شغلی که دارد، خم می‌شود و کفش‌های مهمانان را جفت می‌کند یا به عزادار امام (ع) خدمت می‌کند این اتفاق فرهنگ خضوع و خشوع را در فرزند تقویت می‌کند.
 
وی افزود: برگزاری روضه خانگی همچنین باعث ایجاد محبت و ارادت به اهل‌بیت (ع) می‌شود تا او از کودکی خود را آماده حضور در خیمه اباعبدالله(ع) ببیند و فرزند در این رروضه‌ها خادمی امام حسین (ع) را به همراه دیگر اعضای خانواده تمرین می‌کند.
 
علوی مهم‌ترین جنبه تربیتی برگزاری روضه امام‌حسین (ع) را تقویت کار گروهی در کودکان و نوجوانان دانست و اظهار داشت: کودک و نوجوان برای حضور در مراسم عزاداری به دیگر اعضای خانواده کمک می‌کند تا پرچم‌های مشکی و عزاداری به دیوار نصب شود با این کار او کار گروهی را تمرین می‌کند و به جز این او مسئولیت یک میزبانی را به‌عهده می‌گیرد او مسئول پخش قند یا دستمال کاغذی می‌شود و این مهم می‌تواند حس مسئولیت پذیری را در کودک و نوجوان افزایش دهد.
 
روضه های خانگی را ساده و بدون تجملات برگزار کنید
 
یکی دیگر از آثار و برکات برگزاری روضه‌های خانگی محدود به ماه‌ و روز نبودن است، گاهی روضه‌ها در تمام ایام سال یا سال‌ها در یک روز خاص در هفته یا ماه برگزار می‌شدند و برپایی روضه خانگی برای قدیمی‌ها آنقدر اهمیت داشت که گاهی از سفر، مهمانی و خورد و خوراکشان می‌گذشتند تا مبادا از برکت برپایی روضه خانگی محروم بمانند.
 
برگزاری مراسم عزاداری و روضه خانگی سنتی است که ائمه اطهار به آن سفارش کرده‌اند اما متأسفانه این روزها برخی با بهانه‌هایی همچون مشکلات اقتصادی زندگی‌شان را از برکات روضه خانگی محروم می‌کنند؛ درحالی‌که ساده‌ترین، کم‌خرج‌ترین و مخلص‌ترین محفل‌های این روزهای عزاداری، همین روضه‌های خانگی هستند.
 
 روضه‌هایی که باید بگذاریم مانند قدیم‌ها دوباره دستمان را بگیرند و گره از مشکلات و گرفتاری‌هایمان باز کنند اما چطور می‌توان باوجود مشکلات مالی یک روضه خانگی ساده و کم‌هزینه برگزار کرد؟
 
برگزاری روضه خانگی آنقدر پربرکت است که دیگر جایی برای داشتن دغدغه مالی باقی نمی‌ماند برای برپایی روضه خانگی کافی است متناسب با شرایط مالیتان روضه برگزار کنید.
 
 همچنین پذیرایی و تعداد مهمانان را اولویت قرار ندهید و لازم نیست حتماً برای پذیرایی تدارک خاصی ببینید، با چای و قند هم می‌شود از مهمانان اباعبدالله پذیرایی کرد و مهم نیت و برگزاری یک مراسم بی‌تکلف است.
 
انتهای پیام/ک



summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.