ابتلای یک واحد مرغداری در یزد به آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان
به گزارش یزد رسا، مدیر کل دامپزشکی استان یزد در مصاحبه با خبرنگار یزد رسا، از آلودگی یکی از واحدهای مرغداری مرغ تخمگذار در روستاهای اطراف یزد به آنفلوانزای فوق حاد پرندگان خبر داد و گفت: چند روز پیش با نمونهگیری که از این واحد انجام شد، از این آلودگی اطلاع پیدا کردیم که بلافاصله ورود کرده و هماهنگی بین دستگاهی را انجام دادیم.
علي اكبر حدادزاده ادامه داد: با اطلاع از این موضوع اکیپهای عملیاتی به منطقه وارد شدند و نسبت به معدومسازی کانون آلودگی اقدام شده و امروز نیز اقدام برای پاکسازی و معدومسازی کل کانون از هر نوع آلودگی ادامه دارد.
وی با اشاره به تفاوت این بیماری با آنفلونزای پرندگان در سال گذشته گفت: پارسال مرغهای بومی به آنفلونزا مبتلا شدند و معدوم سازی تا شعاع یک کیلومتری واحد آلوده شده انجام میشد ولی اکنون آلودگی در واحد صنعتی است و کاری به مرغهای اطراف نداریم و تنها معدوم سازی در خود واحد صنعتی انجام میشود.
حدادزاده گفت: ظرفیت واحد مرغداری مبتلا شده به بیماری آنفلوآنزا ، 30 هزار قطعه بوده ولی مجموع آمار مرغ تلف شده در این واحد هنوز مشخص نیست و امروز پس از جمع آوری مشخص میشود با این حال پیش بینی میشود حدود 25 هزار قطعه مرغ در سالن این مرغداری تلف و معدوم شده باشند.
وی با اشاره به اینکه هنوز منشأ بیماری در این واحد مرغداری مشخص نیست، افزود: هنوز نمیتوان منشأ خاصی را برای این بیماری در این واحد مشخص کرد با این حال در حال بررسی هستیم؛ در سال گذشته این بیماری وارد کشور شده که در حال چرخش است و بعضی استانهای نیز درگیر آن شدند و اکنون نیز در حال پایش هستیم تا چنانچه واحد مرغداری در اطراف این واحد آلوده شدند اقدام لازم انجام شود.
مدیر کل دامپزشکی استان یزد با توصیه به مرغداران گفت: چون واحدهای مرغ تخمگذار بیشتر درگیر این بیماری میشوند باید دقت بیشتری داشته باشند، حتما باید شرایط ایمنی زیستی و بهداشتی را در واحدها رعایت کنند، از سلامت دان تهیه شده برای مرغها اطمینان داشته باشند، لاشههای تلف شده را بیرون نریزند و در داخل چاه تلفات واحد خود بریزند.
وی ادامه داد: مرغداران از شانه تخم مرغ مستعمل استفاده نکنند، از آنجا که انتقال بیماری از لاستیک ماشین به راحتی انجام میشود، از ورود ماشینی که به واحدهای مرغداری دیگر وارد شده به واحد مرغداری خود جلوگیری کنند، خودروی وارد شده به مرغداری را قبل از ورود و بعد از خروج ضدعفونی کنند و همچنین حوضچههای ضدعفونی خود را همیشه پر از مواد ضدعفونی قوی نگهدارند.
حدادزاده با تأکید بر اینکه مرغداران باید تمام شرایط بهداشتی را رعایت کنند، افزود: با توجه به اینکه ویروس بیماری آنفلوانزای مرغی در هوای سرد و بیرون از واحد مرغداری بیشتر زنده میماندالان در این فصل امکان انتقال بیماری از یک واحد به واحد دیگری بخصوص از طریق لاستیک خودرو وجود دارد و تا تقریبا عید که هوا رو به گرمی میرود مخاطره این بیماری در استان وجود دارد و باید دقت لازم صورت گیرد.
وی با بیان اینکه مرغداران مرغ گوشتی نیز باید شرایط بهداشتی تامین دان و تردد به واحدهایشان را رعایت کنند، تصریح کرد: مردم در خصوص بیماری آنفلوانزای مرغی هیچ نگرانی نداشته باشند و هیچ مشکلی نیز در تامین مایحتاج آنها وجود ندارد؛ مرغ و تخممرغ سالم در بازار در دسترس آنها قرار دارد و هر مورد آلودگی و بیماری در هر جایی مشاهده شود بلافاصه معدوم سازی انجام میشود و فرآورده آلوده اجازه ورود به بازار پیدا نمیکند مردم نیز باید از مراکز معتبر و مجاز فرآوردههای مورد نیاز خود را تهیه کنند.
انتهای پیام/