2هزار مادر باردار یزدی در دام دیابت افتاده اند/ یزد دارای 80 الی 90 هزار بیمار دیابتی است
به گزارش یزد رسا به نقل از یزدبانو؛ روز گذشته به مناسبت هفته جهانی دیابت،در مرکز تخصصی دیابت یزد، نشستی با حضور رئیس این مرکز و اهل رسانه برگزار شد. دکتر مسعود رحمانیان، رئیس این مرکز در بیان آمار و ارقام مخاطبان این بیماری، گفت: امروزه دیابت در سرار جهانه فراگیر شده است که امروزه مبتلایان به دیابت در ایران 1/5 برابر گذشته شده اند؛ در استان یزد 18 درصد افراد بالای 30 سال و در بقیه نقاط کشور 11درصد افراد بالای 30 سال را شامل می شود.
وی ادامه داد: با یک محاسبه ی سر انگشتی، استان یزد شامل 80 الی 90 هزار فرد دیابتی و 80 الی 90 هزار دیگر پیش دیابتیک است. در این استان دیابت بارداری نسبت به بقیه استان ها شیوع بیشتری دارد که در حال حاضر 2000 مادر باردار دچار دیابت در استان وجود دارد.
رحمانیان در خصوص دیابت بارداری، افزود: این بیماری علائمی بر روی مادر ظاهر نمیکند که برای تشخیص این بیماری باید در ماه اول و یا دوم بارداری با آزمایش تشخیص داده شود که در صورت وجود مادر تحت درمان قرار بگیرد.همچنین در این مرکز دستگاه کوهرت یا آیندهنگر وضعیت، تشخیص و شدت دیابت بارداری است که باتوجه به آن، به مدیریت تغذیه مادر پرداخته می شود.
گفتنی است که این مرکز،مادرانی که برای اولین بار به این مرکز مراجعه می کنند، از خدمات تخصصی این مرکز و به طور رایگان بهره خواهند برد.
دکتر مسعود رحمانیان، رئیس مرکز دیابت یزد، علت درصد بالای شیوع دیابت در استان را اینگونه بیان کرد: برخلاف تصور خیلی از افراد، دیابت فقط ناشی از خوردن بیش از حد شیرینیجات نیست بلکه علت اصلی این بیماری، سبک زندگی افراد است و مواردی مانند: عدم تحرک، چاقی، تغذیه نامناسب، ارث بردن از آشنایان مبتلا به دیابت را نیز میتوان نام برد.
وی از برگزاری طرح توجیهی و پیشگیری از دیابت و شناسایی مخاطبان این بیماری، در کلیه مدرسههای استان و ادارات دولتی خبر داد و افزود: فاز اول این طرح، تا چهار ماه دیگر در 50 اداره استان به پایان خواهد رسید.در سال گذشته از بین 200 مدرسه، 26 دانش آموز دیابتی نوع یک و دو دانش آموز مبتلا به دیابت مودی کشف شد.
رحمانیان با بیان اینکه حساسترین و آسیبپذیر ترین عضو بیماران دیابتی چشم است،اذعان کرد: مرکز درمانی و تحقیقاتی دیابت یزد، پلی کلینیک تخصصی و فوق تخصصی شهید علی اکبر خانی، در مرکز و جنوب کشور، اولین مرکز دارنده دستگاه تشخیص دهنده بیماریهای چشمی است.
وی افزود: یکی از پیامد های بیماری دیابت، زخم شدن بدن، علل الخصوص در ناحیه پاها است که زخم های بیماران دیابتی نسبت به دیگر بیماران، دیر تر ترمیم میشود که ممکن است این زخم ها موجب قطع آن عضو نیز گردد که میتوان با دستگاهی به نام دستگاه اوزون به درمان این زخم ها سرعت بخشید که این دستگاه در جنوب و مرکز کشور فقط در این مرکز وجود دارد.
دکتر مسئود رحمانیان تأکید کرد: مردم غزیز توجه داشته باشند که تمامی برنامههای غربالگری دیابت در مکان های خاص مانند مساجد یا مکان های عمومی و با کارت شناسایی هر یک از گروه پزشکی، انجام خواهد شد و به درب منزل شخصی افراد مراجعه و خون گیری نخواهند کرد.
گفتنی است که روز 23 آبانماه، روز جهانی دیابت و از 20 تا26 این ماه به نام هفته ملی پیشگیری از دیابت و با محوریت«زندگی با سلامتی شیرین است.» نام گذاری شده است. همچنین در این نشست و در آستانه هفته دیابت از لوگو پویش همگانی پیشگیری از دیابت رو نمایی شد.
انتهای پیام/ش*