ID : 34980292
احیای صنعت نساجی در یزد؛

2 هزار واحد نساجی در یزد نقش بر تار وپود می زنند/افزایش نرخ ارز؛ فرصت برای رشد صنعت نساجی


با بیان این که بر اساس تحقیقات انجام شده نساجی یکی از بهترین صنایع برای توسعه در یزد شناخته شده است ادامه داد: حدود دو هزار واحد نساجی در یزد وجود دارد.

رییس انجمن نساجی استان یزد در گفتگو با خبرنگار یزدرسا، در خصوص احیای صنعت نساجی در استان گفت: با توجه به قدمت طولانی این صنعت و تعداد زیاد واحدهای نساجی در استان یزد مسئولین درصدد احیای مجدد این صنعت هستند تا نساجی یزد به  جایگاه پر رنگ خود بازگردد.

مجتبی دستمالچیان از ایجاد موزه نساجی توسط شهرداری یزد خبر داد و اظهار داشت: در محل کارخانه جنوب که هم اکنون در تملک شهرداری است نمایشگاه و موزه نساجی تاسیس خواهد شد و علاوه بر این، هنرستان نساجی نیز در یزد ایجاد خواهد شد.

نساجی صنعتی سازگار با محیط یزد/ فعالیت دو هزار واحد نساجی در یزد

وی با اشاره به مطرح شدن موضوع واحدهای نساجی در جلسه کارگروه اقتصاد مقاومتی استان گفت: در چند دهه اخیر صنایعی چون کاشی و فولاد بر خلاف صنعت نساجی در استان رشد خوبی داشته اند اما اکنون بعد از گذشت سال ها مزیت صنعت نساجی نسبت به سایر صنایع استان مشخص شده است چرا که صنعت نساجی یک صنعتی است که تمام امکانات تولید آن در کشور وجود دارد؛ سازگار با محیط یزد، کم آبخواه و بدون آلودگی است.

دستمالچیان با بیان این که بر اساس تحقیقات انجام شده نساجی یکی از بهترین صنایع برای توسعه در یزد شناخته شده است ادامه داد: حدود دو هزار واحد نساجی در یزد وجود دارد؛ هر چند آمار دقیقی از میزان اشتغال زایی آنها وجود ندارد اما بر اساس برآوردها به طور مستقیم و غیر مستقیم زمینه اشتغال دو هزار نفر را فراهم کرده است.

توانایی اشتغال زایی بالای صنعت نساجی/ منسوجات یزدی با برند ترک به فروش می رسد

وی اظهار داشت: صنعت نساجی از جمله صنایعی است که نسبت اشتغال به حجم سرمایه‌گذاری آن بالا است به این معنی که سرمایه گذاری در این صنعت اشتغال بیشتری نسبت به سایر صنایع ایجاد می کند.

دستمالچیان با اشاره به کیفیت خوب تولیدات نساجی استان گفت: محصولات نساجی استان مانند پارچه های رومبلی، پرده‌ای و حتی پیراهنی با نام و برند کشورهای چون ترکیه در بازار به فروش می رسند که این موضوع به فرهنگ عامه مردم باز می گردد که جنس خارجی را بهتر از ایرانی می دانند از این رو تاجران و بازاریان ترجیح می دهند جنس را با برند خارجی بفروشند.

افزایش نرخ ارز؛ فرصتی خوب برای رشد صنعت نساجی کشور

این صنعتگر اظهار داست: با توجه به افزایش نرخ ارز میزان قاچاق کمتر و قدرت رقابت محصولات داخلی بیشتر شده است. به طور کلی هر زمان به هر نحوی جلوی قاچاق گرفته شود صنعت نساجی می تواند رشد خوبی داشته باشد.

دستمالچیان با اشاره به رکود حاکم بر اقتصاد در سال های اخیر گفت: نساجی و پوشاک مانند خوراک یکی از نیازهای اساسی بشر است؛ ایران نیز جمعیت نسبتا خوبی دارد اگر جلوی قاچاق و واردات گرفته شود واحدهای نساجی داخلی می توانند با توجه به این که مصرف و نیاز داخل نسبتا بالا است به خوبی رشد کنند.

همکاری شرکت شهرک های صنعتی و انجمن صنایع نساجی یزد

کارشناس توسعه فناوری شرکت شهرکهای صنعتی استان یزد  نیز در گفتگو با خبرنگار یزدرسا، با اشاره به اهمیت احیای صنعت نساجی در استان گفت: شرکت شهرک های صنعتی با آگاهی از این موضوع در سال های 84 تا 91 پروژه خوشه نساجی یزد را دنبال کرده است؛ در این پروژه در زمنیه های مختلف مانند بازاریابی و نوسازی تجهیزات به واحدهای نساجی استان کمک می شد اما در چند سال اخیر این پروژه متوقف شده بود که خوشبختانه دوباره از ابتدای سال جاری با همکاری انجمن صنایع نساجی در صدد احیای این پروژه هستیم.

بهجت با اشاره به همکاری شرکت شهرک های صنعتی و انجمن صنایع نساجی یزد اذعان داشت: این همکاری در زمینه های مختلف آموزشی، تبلیغی، ترویجی و ... می باشد. به طور کلی برای احیای صنعت نساجی نیاز است اقدامات گسترده ای از ساخت فیلم و تهیه خبر تا ایجاد موزه و شرکت در نمایشگاه ها و برندسازی انجام شود که در این زمینه ها شرکت شهرک های صنعتی به واحدها کمک خواهد کرد.

وی افزود: مجموعه این اقدامات باعث مطرح شدن هرچه بیشتر نساجی یزد خواهد شد. صنعت نساجی در از قدیم در یزد رواج داشته و دارد فقط تبلیغات و اطلاع رسانی در این زمینه کم بوده به همین دلیل است که باید منسوجات با کیفیت یزد به اسم پارچه ترکیه ای بفروش برسد.

نساجی بیشترین تعداد واحدهای صنعتی یزد را دارد

بهجت با بیان این که بیسترین تعداد واحدهای صنعتی در استان یزد مربوط به صنعت نساجی است افزود: تعداد زیادی از کارگاه های کوچک نساجی در مناطق مختلف یزد وجود دارد که اقدام به اخذ پروانه بهره برداری نکرده اند از این رو آمار دقیقی از واحدهای نساجی وجود ندارد البته در این خصوص باید منظور دقیق از نساجی مشخص شود چرا که شاخه های مختلف فرش، زیلو، ریسندگی و ... را نیز می تواند در زیر مجموعه صنعت نساجی لحاظ کرد.

وی با اشاره به مشکلات مختلف تولید گفت: تولیدکننده داخلی باید تقریبا در مجموع حدود 25 درصد مالیات و حقوق دولتی بردازد در حالی که جنس قاچاق مالیات و هیچ حقوق دولتی پرداخت نمی کند از این رو تولیدات داخلی توان رقابت قیمتی با جنس خارجی را ندارند اما اکنون با افزایش نرخ ارز رقابت برای تولیدات داخلی راحتتر شده است.

انتهای پیام/




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.