"عذرخواهی "یک عمل عاشقانه در تحکیم نظام خانواده است
به گزارش یزدرسا، ابراهیم اندرخورا، اظهار کرد: عذر خواهی در خطا یکی از نشانههای بلوغ اجتماعی با محتوای پذیرش مسئولیتهای فردی و اجتماعی است که در نظام خانواده از اهمیت و جایگاه ویژهای برخوردار است.
وی ادامه داد: در نظام خانواده عذرخواهی یک عمل عاشقانه و با هدف احیای ارزشهای خانوادگی است و اهمیت ندارد که کدام یک از عناصر تشکیل دهنده نظام خانواده زن یا شوهر عذرخواهی کند بلکه این مهم است که با تحقق این حرکت از شکلگیری سوءظن، بدگمانی، شکاف عاطفی، کینه، قهر، دلخوری و مشاجرههای مختلف پیشگیری کنیم.
کارشناس مسایل اجتماعی گفت: وجود غرور در مردان و ارزش آن برای زندگی وحیات خانواده ایجاب میکند مردان عذرخواهی خود را عموما به صورت غیرمستقیم و با بهانهگیریهای متفاوت مطرح میکنند و در این صورت همسران باید با شناخت و آگاهی از این مسئله اصرار بر عذرخواهی علنی و رسمی را نداشته و با پذیرش معذرتخواهی غیرمستقیم فرصت زندگی عاشقانه بیشتری را به خود و خانواده بدهند.
اندرخورا افزود: یک تصور غلط وجود دارد که الزاما در شکلگیری خطاها، این زنان هستند که باید معذرتخواهی کنند، متاسفانه در چنین فضایی چون زن احساس ظلم و اجبار را در این عمل با خود جابجا میکند، عذرخواهی سبب شکست غرور و در بلندمدت تبدیل به کینه میشود و این مشکل جدی و اساسی نتیجهای تلخ را به همراه دارد که در پایینترین سطح کمرنگ شدن عشق در نظام خانواده خواهد بود.
وی یادآور شد: زن و مرد باید عذرخواهی را از درون پذیرفته و با توجیه منطقی و آگاهانه و در یک فضای عاشقانه برای تحکیم نظام خانواده آن را انجام دهند و نه از روی ترس، فریبکاری و اجبار بخواهند عذرخواهی کنند.
کارشناس مسایل اجتماعی خاطرنشان کرد: فرد باید پس از عذرخواهی تمام تلاش خود را برای پیشگیری از تکرار مجدد آن خطا بهکار گیرد چراکه عذرخواهی مستمر و بدون تعهد اصل حرکت انسانی را زیر سوال برده و بیاعتمادی و عدم اطمینان را رقم خواهد زد.
اندرخورا تصریح کرد: یادمان باشد که در برخی از شرایط شیوهها بسیار تاثیرگذار است و تغییر محیط و سبک رفتار و ارتباط میتواند فضا را برای پیشگیری از بروز خطا فراهم کند.
این استاد دانشگاه اظهار کرد: بسیار مشاهده میشود که مادران در سبک تربیتی خود فرزندان خردسال را مجبور به معذرتخواهی به خاطر رفتار طبیعی کودکانه خود میکنند که این عمل اعتماد به نفس فرزندان را کاهش داده و سبب تخریب روحیه آنان میشود.
وی ادامه داد: از کودکان باید انتظارات منطقی داشت و عمل آنان را با توجه به سنشان ارزیابی کرد و در بسیاری از موارد از خطاهای کوچک آنان که به بواسطه تقلید و عادت از بزرگترها انجام میشود، چشمپوشی کرد.
کارشناس مسایل اجتماعی افزود: در دوره کودکی بهترین سمبل و الگوی اخلاقی پدر و مادر هستند اگر این دو در نظام خانواده مسئولیت خطا و اشکال کار خود را بپذیرند فرزند به صورت طبیعی میآموزد که در چنین شرایطی باید معذرتخواهی کند.
اندرخورا تصریح کرد: معذرت خواهی امری انسانی و پذیرش معذرت کاری الهی است و باید بپذیریم آنانی که پوزش را میپذیرند و از خطای دیگران میگذرند کار بزرگتر و باارزشتری انجام می دهند.
منبع:ایسنا