ID : 12845516

"روند انتخابات «شورای هیأت نظارت بر نشریات دانشجویی" خلاف قانون بود»


مدیران مسئول نشریات دانشجویی دانشگاه تهران خطاب به وزیر علوم: اتقافات رخ داده در این انتخابات نشان از وجود جریانات تندرو دارد که به دنبال تبدیل کردن دانشگاه‌ها به یک پایگاه برای اهداف جناحی خودشان دارد.

به گزارش یزدرسا به نقل از نسیم ، مدیران مسئول نشریات دانشجویی دانشگاه تهران با صدور نامه‌ای به محمد فرهادی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری پیرامون وقایع رخ‌داده در انتخابات «شورای مرکزی ناظر بر نشریات دانشگاهی وزارت علوم» اعلام کردند: انتخابات شورای مذکور عملا روندی خلاف روند صحیح و قانونیِ ترسیم شده داشت و با سازوکاری خلاف قانون برگزار شد. به همین خاطر ابطال نتایج انتخابات و یا اصلاح سهمیه رأی نشریات دانشجویی دانشگاه تهران را خواستاریم.


در ابتدای این نامه آمده است: چندی پیش در جریان انتخابات «شورای هیأت نظارت بر نشریات دانشجویی وزارت علوم» اتفاقاتی رخ داد که جنبش های دانشجویی مسلمان علی‌الخصوص مدیران مسئول نشریات دانشجویی را بسیار متأثر و متألم ساخت.


این دانشجویان در نامه خود با اشاره به چگونگی برگزاری انتخابات «شورای هیأت نظارت بر نشریات» اعلام کردند: این روند بدین ترتیب است که به ازای هر 11 نشریه فعال دانشجویی یک حق رأی برای تشکل‌های مختلف دانشجویی در نظر گرفته می‌شود و طبیعتا تشکل‌های مختلف با توجه به تعداد نشریات فعال‌شان در سطح دانشگاه اجازه حضور در این انتخابات را پیدا می‌کنند و این نشریات نیز بسته به رویکرد و با توجه به مشی فکری و اعتقادی هر تشکل منتشر می‌شود.


در ادامه بیانیه آمده است: اما با توجه به توضیحات داده شده انتخابات شورای مذکور عملا روندی خلاف روند صحیح و قانونیِ ترسیم شده داشت و با سازوکاری خلاف قانون برگزار گردید که طی آن در دانشگاه تهران به عنوان نماد آموزش عالی فقط تشکلی خاص که اتفاقا حامی جریان به اصطلاح اصلاح طلب خارج دانشگاه نیز محسوب می‌شود، از برگزاری چنین انتخاباتی مطلع شدند و تمامی حق رأی‌های مربوط به کل دانشگاه تهران که شامل 21 حق رأی بود، به جریان و تشکل خاص وابسته به بدنه وزارت علوم اختصاص پیدا کرد.


مدیران مسئول نشریات دانشجویی دانشگاه تهران با تاکید بر این موضوع که این حوادث در شرایطی به وقوع پیوسته است که هیچ یک از مدیران مسئول نشریات سه تشکل دیگر این دانشگاه یعنی انجمن اسلامی دانشجویان مستقل، بسیج دانشجویی و جامعه اسلامی دانشجویان به جهت عدم اطلاع از این برگزاری، در این انتخابات حضور نداشتند، اعلام کردند: این در حالی است که تعداد قابل توجهی از این نشریات به این سه تشکل قانونی دانشگاه اختصاص دارد که صحت این امر نیز با یک استعلام از «شورای نظارت بر نشریات دانشجویی دانشگاه تهران» احراز و مسجل می‌شود.


در ادامه این نامه آمده است: اتفاقات مربوط به انتخابات برگزار شده از نفوذ «جریانی خاص و فاشیست مسلک» و «وابسته به جناح‌های سیاسی خارج از دانشگاه» در بدنه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری حکایت دارد. مبرهن است که جریانات خاص اینچنینی با اقدامات مخربشان با تبدیل کردن وزارت علوم و دانشگاه‌ها به یک پایگاه سیاسی برای اهداف سیاسی، مانند یک زالو در حال مکیدن خون تازه موجود در رگ‌های دانشگاه های سراسر کشور هستند و با ادامه روند موجود حاکم بر وزارتخانه تحت هدایت حضرتعالی به مرور زمان نشاط و سر زندگی از مراکز آموزش عالی رخت برخواهد بست.


مدیران مسئول نشریات دانشجویی دانشگاه تهران با بیان اینکه اتفاقات اخیر رخ داده در انتخابات شورای هیأت نظارت بر نشریات دانشجویی وزارت علوم  بار دیگر به همگان ثابت کرد که این جریانات تندرو سیاسی نه تنها برای رأی و نظر دیگران ارزش و اهمیتی قایل نیستند،بلکه برای رسیدن به اهدافشان از هیچ عمل مشمئز کننده‌ای دریغ نخواهند کرد.


در ادامه این نامه آمده است: در سال‌های اخیر همواره انگشت اتهام جریانات مذکور به طرف اقشار، گروه‌ها و تشکل‌های انقلابی و ارزشی بوده است و پیوسته گروه‌های ارزشی متهم به اقتدارگرایی و تندروی می‌شدند اما با حوادثی که در جریان انتخابات هیأت نظارت بر نشریات دانشجویی رخ داد بار دیگر دست اقتدارگرایان واقعی در سطح دانشگاه ها رو شد. البته جریان سیاسی مذکور پیشتر و در روند انتخابات ریاست جمهوری سال 88 ثابت کرده بود که نه تنها به رأی و نظر دیگران اهمیتی نمی‌دهند بلکه دست تعرض آن ها نیز همواره به سمت آراء دراز خواهد بود.


این دانشجویان در نامه خود خطاب به وزیر علوم اعلام کردند: واضح است که با ادامه روند تصمیم گیری جریانات اینچنینی در بدنه وزارت علوم روزهای روشن و امیدوار کننده‌ای در انتظار دانشگاه نخواهد بود. لذا از حضرتعالی تقاضا داریم دست متجاوزان،متعرضان و اقتدارگرایان را از دامان وزارتخانه و به طبع آن از دامان پاک دانشگاه کوتاه کنید.


در ادامه این نامه آمده است: جریانات تندرو و به تعبیری اختاپوس احزاب سیاسی به دنبال تبدیل دانشگاه به یک پایگاه و حیاط خلوت برای اهداف جناحی و حزبی شان هستند و اتفاقات رخ داده نیز حکایت از رد پای همین جریان دارد که در مسند های مختلف وزارت علوم حضور دارند و مانند دوران «سازندگی» و «دوم خرداد» به دنبال سلطه سیاسیون بر دانشگاه هستند و لازم به ذکر است در صورتی که سازوکار فعلی دستخوش تغییر نگردد روحیه «پیشرفت علمی» که رسالت دانشگاه نیز در همین راستا است، جای خود را به فعالیت‌های حزبی و جناحی خواهد داد و همانطور که مستحضرید رکود علمی دانشگاه که حاصل از سیاست زدگی مدیران است رکود کل کشور را به دنبال خواهد داشت.


مدیران مسئول نشریات دانشجویی دانشگاه تهران ضمن اعلام شکایت از روند برگزاری انتخابات «شورای هیات نظارت بر نشریات دانشجویی» اعلام کردند: خواهشمند است شخصا به پیگیری حوادث مشروحه پرداخته و ابطال نتایج انتخابات و یا اصلاح سهمیه رأی نشریات دانشجویی دانشگاه تهران به گونه‌ای که نسبت رأی نشریات فعال هر تشکل با تعداد آراء اخذ شده نسبتی قانونی داشته باشد را خواستار است.


در پایان این نامه آمده است: بدیهی است که با توجه به حجم تخلفات صورت گرفته، عدم اصلاح نتایج این انتخابات موجب سرخوردگی دانشجویان خواهد شد و ایجاد شکاف و بیگانگی میان دانشجویان و مسئولین وزارت علوم را در پی دارد.

 

انتهای پیام/ص




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.