نشانه هایی از وجود گفتمان سازش در برخی کاندیداها وجود دارد/راه حل مشکلات مردم در تقویت گفتمان مقاومت است
به گزارش یزدرسا، مهدی محمدی، کارشناس مسائل سیاسی درباره رویکرد کاندیداهای انتخابات ریاستجمهوری به گفتمان مقاومت و سازش اظهار داشت: با وجود اینکه گفتمان سازش در بین نامزدهای فعلی فراگیر نشده اما نشانههایی از آن وجود دارد که در برخی از اظهارنظرها به خوبی دیده میشود به ویژه اظهاراتی که درباره ضرورت مذاکره با آمریکا، تغییر شیوههای مدیریت پرونده هستهای و بحث هولوکاست و اسرائیل مطرح میشود.
محمدی با بیان اینکه مشکلات اقتصادی مردم را ناشی از تحریمها دانستن یکی دیگر از نشانههای رویکرد برخی کاندیداها به گفتمان سازش محسوب میشود، ادامه داد: چند عامل در حرکت افراد به سمت گفتمان سازش دخیل است؛ عامل اول این است که برخی تصور میکنند گفتمان سازش در بین مردم طرفدار دارد و آنها به سمت کسی اقبال نشان میدهند که سازشکارانه صحبت کند در حالیکه این موضوع یک تلقی نادرست است.
* اگر هدف مسئولان رفع مشکلات مردم باشد راه آن تقویت گفتمان مقاومت است
این کارشناس مسائل سیاسی با تأکید بر اینکه آنچه برای مردم مهم است حل مشکلات آنهاست، گفت: اگر هدف مسئولان رفع مشکلات مردم باشد راه آن تقویت گفتمان مقاومت است نه سازش و همانطور که دیدیم دولت فعلی نیز تا زمانی که به گفتمان مقاومت پایبند بود در حل مشکلات مردم توفیق داشت.
وی عامل دیگر گرایش کاندیداها به گفتمان سازش را داشتن گوشهچشمی به طرف خارجی برای حمایت عنوان کرد و افزود: برخی کاندیداها تصور میکنند که طرف خارجی و کشورهایی که فضای انتخابات ایران را رصد میکنند، از کسانی حمایت خواهند کرد که از سازش و معامله صحبت کند در حالی که آنها از سیاست واقعی و راهبردی آمریکا درباره ایران در شرایط فعلی بیخبر هستند.
محمدی بر همین اساس تصریح کرد: افراد و نامزدهایی که به دنبال معامله بر سر حقوق ملت هستند، نمیدانند که آمریکا ادبیات سازشکارانه در ایران را جدی نمیگیرد؛ چرا که متوجه شده است تصمیمات اصلی در حوزه سیاست خارجی توسط رهبر معظم انقلاب اتخاذ میشود و در این زمینه نیز موضع رهبر انقلاب در حمایت از گفتمان مقاومت روشن است.
این کارشناس مسائل هستهای با تأکید بر اینکه به دلیل عدم اقبال مردمی و اجتماعی گفتمان سازش فراگیر نخواهد شد، خاطرنشان کرد: کاندیداها در نهایت ناچار خواهند شد ادبیات مقاومت را به ادبیات انتخاباتی خود اضافه کنند.
* بیتحرکی نسبت به گفتمان مقاومت در فضای انتخابات
وی در پاسخ به این سوال که آیا نوعی بیتحرکی نسبت گفتمان مقاومت در فضای انتخابات دیده نمیشود؟ اظهار داشت: تا امروز بار گفتمان مقاومت بر دوش رهبر معظم انقلاب بوده و کاملاً نوعی کمکاری در تبیین این گفتمان دیده میشود.
محمدی با بیان اینکه در حوزه گفتمان مقاومت ادبیاتسازی لازم صورت نگرفته است، یادآور شد: انتخابات یازدهم فرصتی است تا کسانی که در این حوزه (گفتمان مقاومت) کار میکنند به صحنه بیایند و نهضت تبیین گفتمان مقاومت را راه بیاندازند و اگر اینطور شود فضای فعلی تغییر خواهد کرد.
منبع:فارس