شهردار یزد:احیای بافتهای تاریخی مطالبات مردم از دولت است/نماز فدای دستپخت بانوی یزدی شد!
به گزارش یزدرسا به نقل ازعصرفرهنگ،نخستین جشنواره دست پخت و دست ساخت بانوی یزدی در جوار بقعه سیدرکن دین یزد به کار خود پایان داد،
شهردار یزد در آیین اختتامیه این جشنواره حضور فعال مردم را برای احیای بافت تاریخی لازم و ضروری دانست و گفت: حفظ تنها کالبد بافت تاریخی کافی نیست. باید فرآیندی ایجاد گردد تا مردم با حضور در بافت تاریخی به احیا این بخش از شهر کمک کنند.
شهردار با اشاره به برگزاری این جشنواره گفت: برگزاری اینچنین جشنوارههایی به همت و یاری مردم در بافت تاریخی قطعاً به احیا این میراث معماری شهر کمک خواهد کرد، همکاری مردمی و شورای اسلامی شهر یزد انشالله رونق بافت تاریخی را در پی خواهد داشت.
در این جشنواره که اقلیتهای مذهبی حضور فعالی داشتند، سپنتا نیکنام عضو شورای شهر یزد، با برشمردن خواص غذاهای سنتی یزد و صنایع دستی یزد گفت: ما در شورای شهر با تغییر رویکرد به حفظ و احیای بافت تاریخی با حضور مردم اهتمام داریم و قطعا بافت تاریخی با حضور مردم احیا خواهد شد.
این عضو شورای شهر ادامه داد: شناخت غذاهای سنتی یزدی که سالم و مغذی است میتواند مردم را از فستفود ها که منشا مریضی است دور کند، همچنین صنایع دستی بانوان یزدی میتواند با توجه به پتانسیل جذب گردشگر خارجی شهر یزد منشا معرفی این دستاوردها در یزد باشد، او سفرههای حضرت ابالفضل و امام حسین(ع) و سفرههای سنتی زرتشتیان را از آداب رسوم مردم در بافت تاریخی برشمرد که باید احیا شود.
سپنتا نیکنام با تشویق بانوان و دختران یزدی برای حضور بیشتر در فعالیتهای اجتماعی با توصیف تلویحی افسردگی یزد به ویژه بانوان گفت: با توجه به شرایط فرهنگی شهر یزد و آمار افسردگی برگزاری چنین جشنوارههایی در ایجاد شور و نشاط در یزد قطعا موثر خواهد بود.
از حواشی این مراسم میتوان به هوای سرد و عدم پیش بینی مکانی مناسب در فضای سرد برای غرفهها اشاره کرد. به علاوه آنکه در حین پخش اذان در بافت تاریخی و در جوار بقعه سیدرکن الدین برنامه ادامه پیدا کرد، هر چند شهردار و رئیس شورای شهر مراسم را جهت اقامه نماز ترک کردند، جالب آنکه نفر اول یکی از بخشها، زمانی که برای دریافت جایزه نامش اعلام شد، به علت اقامه فریضه نماز در محل اختتامیه حضور نداشت.
به نظر میرسد برگزاری این دست جشنوارهها به خودی خود کافی نیست بلکه باید امکانات اولیه رفاهی و مکان مناسبی برای این دست جشنواره در بافت تاریخی آماده سازی شود تا مردم با رغبت بیشتری در بافت تاریخی حضور پیدا کنند، هرچند ایجاد شادی و نشاط در بافت تاریخی و رفع معضلات این بخش از شهر و انجام فعالیتهای مختلف فرهنگی به تدریج قابل تحقق است.
انتهای پیام/