افزایش واردات؛ ضربه نهایی دولت یازدهم به صنعت کاشی و سرامیک/تولید منتظر کمکی از دولت نباشد
به گزارش یزدرسا به نقل از آوایاقتصاد، در حالی که صنعت کاشی و سرامیک کشور به دلیل نداشتن بازار فروش در وضعیت بحرانی قرار دارد آمارهای گمرک از واردات انبوه محصولات سرامیکی ساختمانی در سال جاری خبر میدهد.
بر اساس اعلام رسمی در چهار ماهه نخست امسال حجم قابل توجهی کاشی و سرامیک از کشورهایی نظیر چین، هند، آلمان، فنلاند، اتریش، اسپانیا، ترکیه، ایتالیا و امارات به کشور وارد شده است.(لینک خبر)
واردات کاشی و سرامیک به چهارمین کشور تولیدکننده و پنجمین کشورصادرکننده کاشی و سرامیک دنیا درست در زمانی است که جعفر سرقینی معاون وزیر صنعت معدن و تجارت از دپو ۸۰۰ میلیون متر مربع کاشی و سرامیک در انبارها به دلیل نبود بازار فروش خبر داده است.
در شرایط کنونی این صنعت با یک بحران و رکود فراگیر و دپو شدن کالاهای تولیدی در انبارها مواجه شده و این بحران هر روز جدیتر میشود. طبق گفته رئیس اتحادیه کاشی وسرامیک به دلیل رکود و عدم فروش محصولات نیمی از ظرفیتهای تولید سرامیک و کاشی خالی مانده است یعنی در حقیقت کارخانهها تنها با 50 درصد ظرفیت خود مشغول به کار هستند و عملا در بسیاری از ماههای سال فعالیت آنها متوقف شده است. علاوه بر این بر اساس آخرین آمار اعلام شده از سوی نائب رئیس انجمن کاشی و سرامیک ایران به دلیل عدم کشش بازارها 17 کارخانه تولید کاشی و سرامیک در سراسر کشور تعطیل شده است.
در این میان استان صنعتی یزد به عنوان قطب تولید کاشی و سرامیک کشوردر شرایط بوجود آمده بیش از استانهای دیگر تحت تاثیر شرایط اقتصادی کشور قرار گرفته و دچار مشکل شده است به طوری که در نتیجه تعطیلی و تعدیل نیروی کارخانجات به ویژه در کارخانجات کاشی و سرامیک، نرخ بیکاری در این استان به شدت افزایش یافته است.
بر اساس اعلام رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان یزد 16 هزار کارگر در کارخانجات کاشی و سرامیک این استان مشغول به کار بودهاند که متاسفانه در وضعیت پیش آمده بعد از تعدیل نیرو گسترده در این صنعت آمار دقیقی از کارگران وجود ندارد اما بر اساس بررسیهای انجام شده بیشترین بیكاری كارگران استان در صنایع فولاد و كاشی و سرامیك بوده است.
علاوه بر این که در وضعیت اقتصادی پیش آمده بسیاری شغل خود را از دست دادهاند اغلب کارخانه ها در پرداخت دستمزد و مزایای کارگران خود ناتوان مانده اند به طوری که هر چند وقت یک بار کارگران کارخانجات مختلف در اعتراض به عقب افتادن دستمزدهایشان در مقابل استانداری و فرمانداری ها تجمع و اعتصاب میکنند.
حقوق معوق کارگران در کارخانجات کاشی و سرامیک حتی به بیش از یکسال میرسد و متاسفانه کارگران این کارخانجات برای داشتن شغل خود مجبورند حقوق معوق خود را ببخشند. وضعیت قشر کارگری در استان صنعتی یزد بسیار نامناسب است به طوری که اخبار حاکی از اقدام به خودکشی چند تن از کارگران بیکار شده و حتی فوت یکی از آنها است.
یکی از کارگران کارخانه کاشی و سرامیک استان با ابراز نارضایتی از تاخیر در پرداخت حقوق و معوقات خود گفت: با تکیه بر حقوق کارگری خود وام گرفتهایم و به مردم چک دادهایم اما با پرداختهای پراکنده و کم، معلوم نیست که در چه تاریخی و چه میزان حقوق پرداخت میشود و ما نمیتوانیم روی این پرداخت ها حساب کنیم.
کارگر زن بیکار شده یکی از کارخانجات کاشی که سرپرست خانوار است با بیان این که در خانه مستاجری زندگی میکند اظهار داشت: یک عمر با زحمت لقمه حلال برای فرزندانم به خانه بردهام؛ برای تفریح و گذران وقت کار نمیکنم بلکه من و خانوادهام به این کار و حقوق نیازمندیم. حتی برای خرید نان و مایحتاج ضروری زندگی نیز دچار مشکل هستم.
کارگر دیگری با اشاره به مشکلات مالی متعددش اذعان داشت: فرزندم دچاری بیماری صعب العلاج است و هزینه درمان آن بسیار زیاد و خارج از حد توانم است و به این دلیل خجالت زده فرزندم و مادرش هستم.
با وجود همه مشکلات و بحران صنعت کاشی و سرامیک متاسفانه به دلیل ویژهخواری عدهای در سکوت دولتمردان یازدهم آمارها حاکی از واردات کاشی و سرامیک به کشور است. دولتی که مدعی ایجاد شغل است کارگران ایرانی را به حال خود رها کرده و برای کارگران خارجی شغل ایجاد میکند.
تولیدکنندگان معتقدند پس از رکود ساخت و ساز که به علت قفل شدن اقتصاد کشور می باشد، واردات کاشی و سرامیک سنگین ترین ضربه را به تولیدکنندگان وارد کرده است.
واردات کالای مشابه داخلی در کنار عملکرد ضعیف دولت در اقتصاد کشور همه نشان میدهد که دولت سیاستهای مدونی برای حمایت از تولید داخل در شرایط رکود ندارد و اقتصاد کشور از بیبرنامگی رنج میبرد.
انتهای پیام/