آفت کش ها و سموم کشاورزی و بقایای آن عمدتا سرطان زاست
به گزارش یزد رسا، دکتر اعظم السادات هاشمی افزود : مواد غذایی حاوی باکتریهای مضر ، ویروس ها ، انگل ها و یا مواد شیمیایی مسول بروز بیش از 200 بیماری از اسهال گرفته تا سرطان هستند.
وی افزود : متاسفانه تهدیدات جدید برای ایمنی مواد غذایی بطور مداوم در حال ظهور و بروز هستند
وی ایمنی غذایی را یک مسولیت مشترک دانست و گفت : از کشاورزان و تولید کنندگان گرفته تا فروشندگان و مصرف کنندگان در این امر مسوول هستند .
دکتر هاشمی در ادامه افزود : هفته سلامت فرصتی است تا به مسولین دولتی ، کشاورزی ، تولید کنندگان ، توزیع کنندگان ، متخصصان بهداشت و سلامت و همچنین مصرف کنندگان در مورد اهمیت ایمنی مواد غذایی و هر چیزی که دراحساس امنیت و اعتماد به غذای داخل بشقاب نقش دارد ، هشدار داده شود .
وی در ادامه تاکید نمود : یکی از مهم ترین عوامل تاثیر گذر بر سلامت مواد غذایی نوع آفت کش های مورد استفاده در صنعت کشاورزی است که می تواند سرطان زا نیز می باشد .
وی ضمن هشدار درباره سموم کشاوزی و میزان مصرف آن در کشور گفت : هر چند روزی بیماری های عفونی و میکروبی در جهان عامل مرگ و میر بود و سالانه افراد زیادی را به کام مرگ می کشید ولی با پیشرفت علم پزشکی میزان مرگ و میر کاهش یافت ، با این وجود با ظهور رژیم غذایی جدید مانند فست فودها و از جمله مواد غذایی پرورش یافته با سموم خطرناک و دفع آفات ، بیماری های جدید بشر را درگیر کرده است .
این فوق تخصص خون اطفال متذکر شد :شهروندان از مصرف خیار با پوست به علت آلودگی به سموم شیمیایی خودداری کنند و مواظب سموم توت فرنگی و مرکبات باشند
وی در پایان اظهار داشت : بررسی ها نشان داده ، حداقل 12 نوع سم ، از گرد و غبار روی لوازم خانگی بخصوص تلوزیون قابل شناسایی است که بیشتر آن ها سرطان زاست .
انتهای پیام/ع