محتوا
افزایش قیمت پیاز اشک مصرف کنندگان یزدی را درآورد
به گزارش یزدامروز، افزایش قیمت پیاز در بازار استان همچون سایر استانهای کشور نارضایتی یزدیها را به همراه دارد، آنها عقیده دارند کمبود پیاز و گران شدن آن در فصل برداشت، غیرقابل پذیرش است.
کاهش پیاز در بازار و افزایش قیمت آن در زمستان سالهای گذشته اتفاق افتاده است اما اینکه در فصل برداشت، کاهش تولید به افزایش قیمت اینچنینی بینجامد، قابل قبول نیست.
یزدیها که به دلیل اقلیم نامناسب، همواره محصولات کشاورزی مورد نیاز خود را از استانهای مختلف کشور تامین میکنند، این بار هم به دلیل کاهش تولید پیاز در استانهای تولیدکننده، با گرانی آن مواجه شدهاند.
البته کمبود پیاز در بازار و گرانی آن، هر سال تکرار میشود؛ چرا که یک سال کشاورزان بیش از اندازه میکارند و به دلیل نبود تقاضا و جبران نشدن هزینههای تولید متضرر میشوند؛ از این رو سال آینده کمتر میکارند و این بار پیاز کم و گران میشود.
پیاز مورد نیاز استان از استانهای فارس و اصفهان تامین میشود. کاهش تولید پیاز از سوی کشاورزان این استانها، گرانی آن را در تمام کشور از جمله یزد به دنبال داشته است.
شهروندان یزدی از این اوضاع گلایه دارند؛ چرا که گرانشدن پیاز در فصل برداشت، پذیرفتنی نیست و این روند بعد از گذشت چندین هفته، هنوز کنترل نشده است.
عرضه و تقاضای نامتعادل
یکی از شهروندان یزدی با اشاره به پیشینه گرانی پیاز در بازار استان میگوید: یزدیها که نقشی در تولید محصولات کشاورزی ندارند، نمیتوانند برای مدیریت عرضه و تقاضا اقدام کنند. نبود تعادل بین عرضه و تقاضا، همواره عامل گرانی برخی محصولات از جمله پیاز است.
«قاسم حیدری» میافزاید: خرید پیاز با قیمت هر کیلوگرم 4 تا 5 هزار تومان، در شرایطی که موز خارجی هر کیلوگرم 3500 تومان در بازار عرضه میشود، قابل قبول نیست؛ چرا که قطعا قیمت تمامشده محصولات کشاورزی وارداتی باید به مراتب گرانتر از تولید داخل باشد و پیشی گرفتن پیاز از موز حتی به دلیل کاهش تولید باز هم منطقی نیست.
وی ادامه میدهد: کیفیت پیازی که در استان عرضه میشود خوب است اما گرانی باعث شده است که مصرف آن در بین مردم کاهش یابد و لازم است که با توجه به تکرار این مشکل به صورت هر ساله، مسئولان برای کنترل آن تولید را مدیریت کنند.
این شهروند میگوید: البته گرانی پیاز بیشتر در فصل زمستان اتفاق میافتاد اما امسال شاهد گرانی پیاز در فصل برداشت هستیم و این نشان میدهد تولید محصولات کشاورزی در کشور همواره بدون توجه به تقاضا صورت می میگیرد.
حمایت از کشاورزان برای تولید بیشتر
یکی دیگر از شهروندان هم خواستار حمایت دولت از کشاورزان برای تعادل بخشیدن بین عرضه و تقاضا میشود و میافزاید: اولین عامل گرانشدن همه محصولات کشاورزی، نبود تعادل بین عرضه و تقاضاست که همواره به دلیل مقرونبهصرفه نبودن تولید، اتفاق میافتد.
«علی رمضانی» ادامه میدهد: زمانی که محصول کشاورزی از جمله گوجه فرنگی، خیار سبز و پیاز در بازار کم میشود، شاهد گران شدن آن هستیم و زمانی که عرضه بیشتر از تقاضاست، این محصولات حتی ارزانتر از قیمت تمامشده به دست مصرفکننده میرسند.
وی میافزاید: دولت میتواند با حمایت از کشاورزان در زمان افزایش تولید و کاهش مصرف و پرداخت بخشی از هزینههای تولید و تعادل بخشیدن بین تولید و مصرف، این وضعیت را مدیریت کند تا سال بعد با کاهش تولید و افزایش بیرویه قیمت مواجه نباشیم.
این شهروند اظهار میکند: پیاز از محصولات پرمصرف است؛ از این رو به هر قیمتی عرضه شود، خانوادهها مجبور به خرید آن هستند؛ بنابراین دولت باید قیمت آن را کنترل کند؛ چرا که اولین بار نیست که شاهد گرانشدن پیاز در بازار هستیم.
معایب وابستگی استان برای تامین میوه و تره بار
یکی دیگر از شهروندان وابستگی استان برای تامین میوه و تره بار را یکی از دلایل گرانی آنها در بازار میداند و میافزاید: کمبود آب باعث شده است که یزدیها مجبور باشند میوه و تره بار را به نرخ مورد نظر تولیدکننده خریداری کنند.
«اسماعیل رضوی» ادامه میدهد: زمانی که میداندار قیمت میوه و ترهبار را مشخص میکند، مغازهدار هم مجبور به پرداخت همان نرخ است و برای کسب سود، آن را گرانتر به مشتری عرضه میکند؛ از این رو افزایش قیمت میوه و ترهبار در استان سرسامآور است.
وی میافزاید: قیمتها به ویژه در زمان بارگیری به شهرستانها دوباره مضاعف میشود؛ از این رو مدیریت نرخ و کنترل و نظارت بر فعالیت میدانداران و میوهفروشان باید در دستور کار مسئولان قرار گیرد؛ چرا که افزایش قیمت، همیشه ناشی از کمبود محصول در بازار نیست.
کاهش تولید پیاز در کشور
رئیس اتحادیه طواف و میدانداران یزد با تایید افزایش قیمت پیاز در استان میگوید: قیمت عرضه هر کیلوگرم پیاز در میدان 3500 و در میوهفروشیهای شهر 4 هزار تومان است.
«حسین مشرف» میافزاید: دلیل اصلی گرانشدن پیاز، کاهش تولید ناشی از متضرر شدن کشاورزان در سال گذشته است. سال گذشته به دلیل افزایش تولید و کاهش عرضه، کشاورزان تولیدکننده پیاز مجبور شدند محصول خود را ارزانتر از قیمت تمامشده عرضه کنند.
وی ادامه میدهد: افزایش قیمت پیاز در همه کشور اتفاق افتاده است و احتمال میرود تا مهرماه این روند ادامه یابد و با افزایش برداشت از استانهای تولیدکننده، این افزایش قیمت جبران شود.
رئیس اتحادیه طواف و میدانداران یزد اظهار میکند: پیاز مصرفی استان اکنون از استانهای اصفهان و فارس تامین میشود که تولید پیاز در این استانها کم بودهاست؛ از این رو شاهد کاهش عرضه و افزایش قیمت پیاز در بازار استان هستیم.
وی میگوید: هزینههای تولید از جمله خرید بذر، کود و آبیاری باعث شده است که قیمت تمامشده تولید افزایش یابد و زمانی که افزایش تولید، تولیدکننده را به عرضه کمتر از قیمت تمام شده، مجبور میکند، کشاورزان دیگر تمایلی به تولید برای سال آینده ندارند.
مشرف اضافه میکند: به این ترتیب همواره یک سال شاهد افزایش و سال بعد کاهش تولید پیاز در بازار مصرف هستیم؛ به همین دلیل نوسان نرخ پیاز در بازار مصرف، تکرار میشود.
وی ادامه میدهد: یکی از مناطق اصلی تولیدکننده پیاز در کشور در منطقه دزفول، با کاهش تولید مواجه شده و برداشت آن نیز پایان یافته است؛ از اینرو امیدواریم با آغاز برداشت از مناطق تولیدکننده دیگر، قیمت پیاز مهار شود.
وارد شدن خسارت به استانهای تولیدکننده پیاز
مسئولان کشوری دلیل اصلی افزایش قیمت پیاز را وارد شدن خسارت به سطح زیرکشت پیاز در استانهای اصلی تولیدکننده از جمله فارس و کرمان اعلام کردهاند.
آنها میگویند قیمت محصولات کشاورزی وابسته به عرضه و تقاضاست. در شرایطی که به دلیل کاهش تولید، تقاضا از تولید پیشی گرفته است، شاهد افزایش قیمت پیاز در بازار مصرف هستیم.
انتهای پیام/
Related Assets:
- پیاز 20 درصد ارزان شد
- روند کاهش قیمت میوه ادامه دارد
- «پیاز» در دولت تدبیر،اشک مردم را درآورد
- منزل مسکونی یک میلیاردی جهت فعالیت های قرآنی وقف شد
- مدارس دولتی حق دریافت شهریه ندارند
- برپایی قافله عزاداری صادق آل محمد(ص) در یزد
- سازمان تأمین اجتماعی؛پیشگام درعرصه دولت الکترونیک/هیچگاه تصمیمی را بهتنهایی اتخاذ نکردم