توصیه های آجیل در نوروز
اگر بخواهیم آجیل صنعتی و بستهبندی شده بخریم نه میتوانیم آن را تست كنیم و نه دردست بگیریم و با بوییدن كیفیتش را بسنجیم. اگرهم قصد خرید انواع فلهای آن را داشته باشیم، احتمال آنكه محصول رنگ شده و آلوده به گرد و غبار و سم خطرناك آفلاتوكسین باشد، سردرگممان میكند.
به گزارش خبرنگار یزد بانو به نقل از جام خانواده، با خوردن چند عدد پسته و بادام و تخمه هم نمیتوان به كیفیت و سلامت محصول اطمینان كرد، اما سوالاتی كه اغلب خانوادهها میپرسند، این است: آیا میتوان به كیفیت آجیلهای بستهبندی شده اطمینان كرد؟ آیا آجیل مغز شده مزیت بیشتری دارد؟ آجیل براق و رنگ شده چه مضراتی دارد؟ آجیل خام بهتر است یا بو داده؟ آیا بو دادن از خواص آجیل میكاهد؟...
آجیل چینی نخرید
پرطرفدارترین آجیل نوروز، آجیل شور است كه شامل پسته، بادام، فندق، تخمه ژاپنی و تخمه كدو می میشود. بیشتر حجم آجیل شیرین را هم گردو، كشمش، توت خشك و مقداری پسته و فندق و بادام تشكیل میدهد كه برای نوروز كمتر از آن استقبال میشود اما اگر برای چهارشنبه سوری قصد خرید آن را دارید، بدانید كه علاوه بر موارد گفته شده ممكن است انواعی از برگهها، مویز، باسلق و حتی شكلات برای سنگین شدن آن وجود داشته باشد.
آجیل مشكل گشا هم آجیلی است كه برخی خانوادهها وجود آن را در سفره هفتسین، خوش یمن میدانند و تركیبات آجیل شیرین را همراه نقل و نخودچی دارد.
آجیلهای هندی، تایلندی و ژاپنی هم در گروه آجیلهای وارداتی است كه اغلب رنگارنگ بوده و طعم تندی داشته و در انواعی از آن رشته، ذرت، نخود و باقلا هم پیدا میشود. آجیلهایی هم كه از چین وارد میشود شبیه آجیل شور خودمان است، اما اغلب رنگ شده و واكس خورده بوده و برخلاف ظاهر خوش آب و رنگ از گروه آجیلهای درجه سه و چهاری است كه طعم و كیفیت پایین آن براحتی قابل تشخیص است و البته قیمت ارزان تری دارد.
آجیل بستهبندی شده همیشه مرغوب نیست
برخی خانوادهها برای آنكه خیال خود را از بابت كیفیت و سلامت آجیل نوروز راحت كنند به برخی فروشگاهها مراجعه و آجیل را به صورت بستهبندی خریداری میكنند. غافل از آنكه در میان آجیلهای بستهبندی شده انواعی كه كیفیت پایین و طعم ناسالمی داشته باشد بوفور یافت میشود و متاسفانه مسئولان ناظرهم توجهی به این موضوع ندارند.
این همان عاملی است كه موجب كاهش اعتماد خانوادهها به آجیلهای كارخانهای و كشش آنها به خرید آجیلهای فلهای یا وارداتی میشود.
چشیدن این آجیلها ناممكن و كیفیت آنها قابل سنجش نیست. البته كارخانههای معتبر و شناخته شدهای كه مجوز لازم برای تولید و بستهبندی آجیل را دارند بهعلت آنكه قبل از خرید محصول، مرغوبیت و سلامت مغز دانهها را با انجام آزمایشهای فیزیكی و شیمیایی بررسی میكنند، قابل اعتماد است.
در میان آجیلهای فلهای آنهایی كه از سوی مراكز معتبر و تحت نظارت به فروش میرسند نیز قابل اطمینان است.
این آجیلها باید درون ظروف استیل و مخصوص آجیل در داخل مغازه و به دور از تابش مستقیم نور آفتاب و هوای آلوده در محلی خشك و خنك عرضه شود.
آجیل مغز شده زود فاسد می شود
مزیت اصلی آجیلهای مغز شده آن است كه زحمت پوست كندن ندارد و سبب بروز مشكلاتی در بهداشت دهان و دندان نمیشود، اما باید بدانید یك نعلبكی آجیل مغز شده 600 كالری یعنی معادل دو بشقاب برنج كالری دارد و بهدلیل سادگی در مصرف، بیشتر خورده میشود. از طرفی پوست، پوششی مناسب برای پیشگیری از آلودگیهای دیگری است كه ممكن است ایجاد شود.
در نتیجه آجیل مغزشده نه تنها در تماس مستقیم با گرد وغبارهوا و میكروبهای بیماریزا قرار دارد بلكه اگر تحت عملیات پررطوبت پوست گیری یا در محیط مرطوب نگهداری شود، خیلی زودتر فاسد شده و آلوده به سم خطرناك آفلاتوكسین میشود؛ كپكی میكروسكوپی كه با ترشح سم، بدون شك با تضعیف سیستم ایمنی بدن باعث سرطان كبد شده و خطر سقط جنین و عقبافتادگی ذهنی را افزایش میدهد.
اما سوالی كه خیلی از خانوادهها میپرسند آنكه آجیل چگونه پوست كنده میشود و چرا سطح برخی مغزها چرب است؟
بیشتر مغزها در كارخانه و با دستگاههای خاصی بسادگی پوست كنده میشود. البته طی این فرآیند، شكستگی و دورریزی زیاد است كه به كمك فشارهوا از مغزهای سالم جدا و در نهایت محصول الك میشود. سطح این مغزها در موقع برشته شدن بهطور عمده با روغن چرب میشود تا نمك، فلفل و دیگر افزودنیها براحتی به آن بچسبد.
این مغزها در مقایسه با انواعی كه به روغن آغشته نشده است، فسادپذیری بیشتری داشته و اگر در برابر گرما و نور آفتاب قرار گیرد، سریع اكسید و در نهایت تند و غیرقابل مصرف میشود.
این را هم بدانید برای افزایش مدت نگهداری و طعمدهی، میزان استفاده از فلفل یا نمك به كار رفته در این مغزها چند برابر بوده و مصرف آن برای مبتلایان به بیماریهای گوارشی و قلبی ـ عروقی، افراد با فشار خون بالا و كودكان زیر سه سال توصیه نمیشود.
مزیت آجیل خام بیشتر است
به گفته متخصصان تغذیه، مغز خام آجیل زنده بوده و در صورتی كه آن را بكاریم، قدرت رویش دارد. در نتیجه بو دادن آجیل موجب اتمام عمردانه و كاهش قدرت دفاعی آن در برابر شرایط نامساعد محیطی شده و بشدت فسادپذیر میشود.
از طرفی بو دادن موجب مخفی شدن كیفیت پایین و طعم كهنگی آجیل شده و این خود باعث انحراف ذهن مصرفكننده خواهد شد.
همچنین حرارت بو دادن میتواند به كاهش ریز مغذیها و از بین رفتن تركیبات فنولی و فلاونوییدهای آجیل منجر شود و كیفیت پروتئین و كربوهیدراتهای آن را دستخوش تغییرات كند البته چربی آجیل در برابر حرارت ملایم برشته شدن مقاوم است اما حرارت بالا با تغییر رنگ و تشكیل مواد سمی كه بوی تندی هم دارد برای سلامت دردسرساز خواهد بود.
در ضمن از خرید پستههای خندان اجتناب كنید. چراكه شوك حرارتی اعمال شده به محصول از خواص پسته كاسته و موجب افزایش رطوبت و كپك زدگی آن میشود.
آجیلهای مخلوط و براق به كبد و كلیه آسیب میرساند
برخی قنادیها و آجیل فروشیها برای افزایش زمان ماندگاری و مشتری پسندی، سطح آجیل را با واكس، براق و با رنگهای غیرمجاز پوشش میدهند كه به گفته كارشناسان، مصرف طولانی مدت این نوع محصولات میتواند به دوعضو سم زدای بدن یعنی كبد و كلیه آسیب رساند و موجب بروز حساسیت های شدید شود.
این را هم بدانید برخی افراد سودجو انواعی از آجیل را كه به دلیل بارمیكروبی بالای آفلاتوكسین اجازه صادرات ندارد با انواع آجیل درجه یك مخلوط و به صورت درهم با قیمتهای نجومی عرضه میكنند.
درنتیجه اگر برای سلامت خود و مهمانانتان ارزش قائل هستید از خرید آجیلهای مخلوط برشته شده، واكس خورده، مغز شده، پرنمك و محصولات رنگ شده و وارداتی اجتناب كنید. انواع آجیل به دلیل پروتئین و املاح بالایی كه دارد برای افراد مبتلا به نارسایی كلیوی، محدودیت مصرف دارد.
Related Assets:
ویژه زنان
-
کمبود فضاهای تفریحی بانوان در یزد (Opens New Window)
-
آنفلوانزا عامل ۴۰ درصد بیماری تنفسی کودکان یزدی (Opens New Window)
-
۲ درصد از دانشآموزان شهر یزد مبتلا به شپش هستند (Opens New Window)
-
ریحان، پاتوق لحظههای خوش دخترانه (Opens New Window)
-
۶۰ درصد قربانیان جنگ غزه زنان و کودکان هستند (Opens New Window)
-
لزوم پرهیز از موازیکاری دستگاهها در مبارزه با مواد مخدر (Opens New Window)
-
زیبایی به چه قیمت؟ (Opens New Window)
-
خانهای برای نفسکشیدن بدون ویروس و بیماری! (Opens New Window)
-
برگزاری رزمایش الی بيت المقدس به مناسبت هفته بسیج در یزد (Opens New Window)
-
آزادی مادر در بند با کمک فرزند شهیدِ یزدی (Opens New Window)
-
نفرات برتر مسابقات اسکواش بانوان یزد معرفی شدند (Opens New Window)
-
اقتداری اولین بانوی ایرانی فاتح جهان در اسکواش (Opens New Window)
-
بیشاز ۵۰۰ زوج یزدی در انتظار وام ازدواج (Opens New Window)
-
«زن دلخواه خدا» یا «زن مدنظر غرب» (Opens New Window)
-
مطب پزشک متخلف زنان و زایمان در یزد پلمب شد (Opens New Window)
-
قیمت پوشاک در یزد تغییری نداشته است (Opens New Window)
-
حضور استاندار در منزل مدیرمسئول یزدبانو (Opens New Window)
-
بهرهبرداری از ۲۹ واحد بهداشتی در یزد (Opens New Window)
-
چرا بیمارستان ولیعصر بافق تکمیل نشده است؟ (Opens New Window)
-
آزادی ۳ مادر زندانی یزدی با کمک جاماندگان اربعین حسینی (Opens New Window)
نکات خانه داری
-
درمان فیبروم رحم به کمک طب سنتی (Opens New Window)
-
افراد غیرمتخصص باعث تخریب طب سنتی هستند (Opens New Window)
-
۲۰ نکته خانهداری مدرن برای همه خانمها (Opens New Window)
-
طرز تهیه مقلوبه پلو عربی مرغ و بادمجان خوشمزه و مجلسی (Opens New Window)
-
آشپزی مدرن و سنتی روی یک سفره (Opens New Window)
-
ترفندهای ساده ولی کاربردی در خانه داری (Opens New Window)
-
طرز تهیه پلوی نخود فرنگی با مرغ ریش ریش شده (Opens New Window)
-
ترفندهای جالب خانهداری که نمیدانستید!/ تصاویر (Opens New Window)
-
جشنوارههای بومی نشاط اجتماعی جامعه را میافزاید (Opens New Window)
-
نکات خانهداری مدرن برای همه خانمها (Opens New Window)
-
طرز تهیه لقمههای گوشتی (Opens New Window)
-
طرز تهیه کوکو پیازچه با سس مخصوص (Opens New Window)
-
شولی؛ پیش غذای محبوب یزدی ها + تصاویر (Opens New Window)
-
شستن ظرف ها بدون پیش بند این عوارض را به دنبال دارد (Opens New Window)
-
مرغ همچنان در اوج (Opens New Window)
-
دستور رئیس جمهور به دو وزارتخانه برای کنترل قیمت مرغ (Opens New Window)
-
یارانه ۲.۵ میلیارد دلاری برای تولید گوشت مرغ کجا رفت؟ (Opens New Window)
-
راهکارهایی برای تقویت سیستم ایمنی بدن در دوران کرونا (Opens New Window)
-
فعالیت زیرزمینی آرایشگاه های زنانه یزد در اوج کرونا!/آرایشگاههای زنانه متخلف لغو مجوز دائم میشوند (Opens New Window)
-
راههای محافطت از کودکان در برابر کووید۱۹ (Opens New Window)