Skip to Content


هفتم مهر روز جهاني قلب/ روغن زيتون از بروز بيماريهاي قلبي - عروقي پيشگيري مي كند


كارشناس صنايع غذايي دانشگاه علوم پزشكي يزد با بيان اين مطلب كه روغن زیتون منبع ایده‌آلی برای تولید انرژی و عامل جلوگیری از بیماری‌های قلبی و عروقی است گفت: وجود اسید چرب ضروری لینولئیک در روغن زیتون متناسب با میزانی است که باید در غذای روزانه وجود داشته باشد.

به گزارش یزدبانو،علي اكبركمالي اردكاني در گفت و گو با خبرنگار وب دا يزد افزود: بالا بودن مقدار ویتامین E و رنگدانه‌های کاروتنوییدی روغن زیتون و نسبت مناسب اسیدهای چرب غیر اشباع به اسیدهای چرب اشباع، در پایداری این روغن بسیار موثر است. كمالي عنوان كرد: روغن زیتون دارای اسیدهای چرب غیر اشباع مونو (MUFA) و آنتی اکسیدان می باشد که باعث طول عمر و کاهش بیماری های مرتبط با مصرف روغن های اشباع می شود. بنابراین مصرف آن به جای روغن های اشباع و جامد فواید زیر را برای سلامتی بدن دارد. وي با بيان اين كه روغن زیتون سلامت شریان‌ها را تامین می‌ کند گفت: اين روغن مانع آسیب رساندن رادیکال‌های آزاد حاصل از چربی‌ها و روغن‌ها به سیستم‌ قلبی-عروقی می ‌شود. كمالي با اشاره به اينكه روغن زيتون کلسترول خون و به خصوص نوع بد آن یعنی LDL را کاهش می‌ دهد تصريح كرد: روغن زيتون از مسموم و اکسیده شدن LDL کلسترول جلوگیری می‌ کند. اين كارشناس با بيان اين مطلب كه روغن زيتون مانع رسوب پلاک ‌ها در جدار شریان شده و در نتیجه مانع تنگ شدن شریان‌ها می ‌شود خاطرنشان كرد: روغن زیتون به علت دارا بودن چربی های غیر اشباع MUFA باعث اتساع سرخرگ ها شده و از این طریق باعث کاهش فشار خون بالا و بیماری های قلبی می شود. وي روغن زيتون را تنظيم كننده قند خون دانست و گفت: روغن زیتون دارای آنتی اکسیدان های قوی مثل پلی فنول ها و فلاوونوئیدها می باشد که این آنتی اکسیدان ها باعث کاهش پر اکسیداسیون چربی ها در بدن و به دنبال آن کاهش استرس اکسید اکسیداتیو می شوند. در نتیجه بدن را از صدمه رادیکال های آزاد حفظ می کند و بدین طریق باعث کاهش ابتلا به انواع سرطان‌، خصوصاً سرطان پوست، روده و سرطان پستان در زنان می شود. وي عنوان داشت: همچنین به علت خاصیت آنتی اکسیدانی خود دیواره سرخرگ ها را از گزند رادیکال های آزاد محافظت کرده و چسبیدن LDL را به دیواره سرخرگ ها، کاهش می دهد و ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهد. وي توصيه كرد: برای اینکه مواد مفید موجود در روغن زیتون، از جمله ویتامین E ، ترکیبات فرار، پلی فنول ها و سایر مواد آن از بین نرود یا کاهش نیابد، این روغن باید در مکان‌های تاریک و خنک نگهداری شود. اين كارشناس صنايع غذايي با اشاره به اينكه برگ، میوه و روغن زیتون و حتی هسته ی آن علاوه بر ارزش غذایی، دارای ارزش دارویی است گفت: پیشگیری و درمان بیماری‌های قلبی و عروقی، کاهش کلسترول بد، کاهش لخته شدن خون، کاهش فشار خون بالا، درمان خون ‌ریزی لثه و تقویت لثه، تقویت حافظه، جلوگیری از سفید شدن مو و تسکین دردهای روماتیسمی از جمله خواص دارويي اين ماده غذاي است.





Text to Identify

ویژه زنان ویژه زنان

نکات خانه داری نکات خانه داری