نمایش محتوا
هنر گلیم بافی در خاتم نیازمند بازاریابی و حمایت مسئولان
به گزارش سرو ابرکوه؛ توجه به تولید داخلی برای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی از جمله موضوع هایی است که رهبر معظم انقلاب اسلامی چند سال اخیر نسبت به آن تاکید زیادی کردند و آن را یکی از راه های ایجاد تحول و خروج از اقتصاد تک محصولی عنوان فرموده اند.
گلیم بافی از جمله هنرهای دستی است، با توجه به هزینه تولید کم می تواند با اشتغالزایی در این زمینه موجب غنا بخشیدن به فرهنگ دیرینه این صنعت در شهرستان خاتم شود.
به گفته مسئولان محلی آنچه موجب شد تا نگاه مردم به این صنعت که حدود 150 نفر در این عرصه فعالیت دارند، جایگاه آن را به عنوان هنری که می تواند ایجاد درآمد کند با مشکل بازاریابی داخلی و صادرات روبه روست.
در خاتم ظرفیت های زیادی در بخش تولید آثار و هنرهای دستی وجود دارد، در صورت حمایت و شناسایی قابلیت های بومی می تواند به عنوان راهکاری در اقتصاد مقاومتی و رونق اقتصادی شهرستان به شمار آید.
بخشدار مرکزی خاتم روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، تعداد بانوان هنرمند که به بافت گلیم مشغول هستند را 150 نفر ذکر کرد و افزود: این صنعت نیازمند نگاه ویژه مسئولان ذیربط است
وی یادآورشد: .توسعه کارگاه ها، بازار فروش مناسب و ارایه خدمات آموزشی برای توان افزایی علاقه مندان می تواند موجب رونق این صنعت شود.
محمد کاظمی نسب، اظهار کرد: صنایع دستی از جمله گلیم بافی و تولید جاجیم می تواند جایگزین مناسبی برای قالی بافی باشد.
وی یادآور شد: تامین منابع مالی با پرداخت تسهیلات مناسب کمک خوبی به توسعه این بخش خواهد بود.
این مسئول اظهار کرد: باید امکان برگزاری نمایشگاه هایی برای عرضه و معرفی این محصول در داخل و خارج کشور فراهم تا اینکه زمینه صادرات آن فراهم شود بتوان شاهد اشتغالزایی و درآمدزایی خوبی در این صنعت باشیم.
مدیر عامل صنایع دستی خاتم نیز با ارایه گزارشی از تاریخچه هنرهای دستی منطقه اظهار کرد: هنرهای دستی منطقه شامل گلیم،جاجیم، قالی ، سرمه دوزی، پیکر تراشی ،کیف دوزی (سراجی دوزی سنتی) است که مهمترین و معروفترین آن گلیم بافی است.
لیلا نوروزی می گوید: در این شهرستان گلیم بافی نسبت به قالی بافی قدمت بیشتری دارد، گلیم هایی که در این منطقه بافت می شود طرح خاصی نداشت و طرحها عمدتا نشات گرفته از ذهن بافنده بود که آن هم کاملا از محیط پیرامون الهام گرفته می شد .
وی بیان کرد: در این شهرشتان حداقل گلیم بافی یک قرن قدمت دارد و اغلب زنان برای تامین فرش و زیرانداز مورد نیاز خانه ها و زیبایی محیط، گلیم می بافتند.
وی با اشاره به اینکه گلیم های تولیدی شهرستان ویژگی خاصی دارد و آن را از گلیم های تولیدی دیگر مناطق استان و سایر استان ها تاحدودی متمایز می کند، اضافه کرد: مهمترین خصوصیات گلیم های تولیدی منطقه شامل « دورو» (یعنی از دو طرف آن می توان استفاده کرد)، « چله پشم و پود پشم» ( که این خصوصیات باعث مقاومت بالای گلیم و عمر بالای آن است) و مهمترین ویژگی گلیم های خاتم طرح های متنوع آن است که مورد استقبال بازدیدکنندگان و گردشگران قرار گرفته است.
مدیر عامل صنایع دستی خاتم در ادامه به طرح اصل گلیم « تا سه چنگ » اشاره کرد و گفت: این طرح به اسم شهرستان خاتم به ثبت رسیده و طرح بسیار زیبا و بازار پسند است .
نوروزی در ادامه توسعه هنر گلیم بافی را یکی از راه های مناسب برای محرومیت زدایی منطقه برشمرد و تصریح کرد: هنر گلیم بافی علاوه بر آنکه به هزینه اولیه بسیار کمی نیاز دارد از بازدهی بالایی برخوردار است که این امر در صورت توجه به نقطه جهشی برای اقتصاد این منطقه تبدیل می شود.
وی ادامه داد:هرچه طرح گلیم، ریزبافت و پیچیده تر باشد بافت آن زمان برتر خواهد بود و تولید گلیم های دارای نقش و نگارهای نو و پیچیده، وقتی مقرون به صرفه خواهد بود که در بازار تقاضای کافی برای خرید آن وجود داشته باشد.
وی اظهار کرد:زنان و دختران زیادی در شهرستان خاتم گلیم می بافند اما به علت نبود بازار تقاضا از درآمد کافی برخوردار نیستند.
ایرنا/
یادداشت
| |
| |
| |
| |
| |
| |
|
گفتگو
| |
| |
| |
| |
| |
| |
|
شهرستان ابرکوه
-
برداشت ۱۵ هزار تن زردآلو در ابرکوه (Opens New Window)
-
رادیو شهری ابرکوه راه اندازی شود (Opens New Window)
-
ثبت نام 100 نفر در طرح اقدام ملی مسکن ابرکوه (Opens New Window)
-
کاهش 20 درصدی برداشت هلو و شلیل در ابرکوه (Opens New Window)
-
اختصاص ۷۰ میلیارد کمک بلاعوض برای توسعه سامانه آبیاری نوین در ابرکوه (Opens New Window)
-
آغاز ضدعفونی محل نگهداری احشام در ابرکوه (Opens New Window)
-
کودک کتابخوان ابرکوهی برگزیده پویش ملی «با کتاب در خانه» شد (Opens New Window)
-
اجرای تعزیه در اسدآباد ابرکوه با قدمت نیمقرن به روایت تصویر (Opens New Window)
-
اردی؛ محلهای عاشورایی در دل شهر مهردشت به روایت تصویر (Opens New Window)
-
اجرای نخستین مانور مشترک «مدیریت ازدحام مصدومان ترافیکی» در ابرکوه+ عکس (Opens New Window)
-
عزاداری واقعی با معرفت و شناخت همراه است/ برخورد قاطعانه و بیتعارف قوه قضائیه با مفسدان نماد امربهمعروف و نهی از منکر است (Opens New Window)
-
افتتاح نخستین نمایشگاه عکس «نمای محرم» در سیدون علی نقیا ابرکوه به روایت تصویر (Opens New Window)
-
بدحجابی و پوشش نامناسب زنان ریشه در بیغیرتی مردان دارد/ با حفظ دین و ناموس، امام زمان را یاری کنیم (Opens New Window)
-
آیین تکریم و معارفه مسئول دفتر نمایندگی ولیفقیه در سپاه ابرکوه+ تصاویر (Opens New Window)
-
علت کنسل شدن اجرای ورزش زورخانهای بخش بهمن در جشن غدیر ابرکوه چه بود؟ (Opens New Window)
-
عزاداری سکولار و بدون خروجی سیاسی در بین مردم جایگاهی ندارد (Opens New Window)
-
استقبال از محرم و تعویض پرچمهای امامزاده احمد (ع) ابرکوه به روایت تصویر (Opens New Window)
-
کتابخوان 8 ساله ابرکوهی برگزیده نخستین جشنواره ملی «هدهد سفید» شد+ عکس (Opens New Window)
-
نامگذاری دو خیابان به نام «زکات» در بخش بهمن شهرستان ابرکوه+ عکس (Opens New Window)
-
دستگیری 3 سارق در ابرکوه و اعتراف به 20 فقره سرقت (Opens New Window)
استان یزد
-
افزایش 10 میلیون تومانی سقف تسهیلات مسکن روستایی (Opens New Window)
-
موزه آب یزد تعطیل شد (Opens New Window)
-
خسارت 5 درصدی آفت مگس مدیترانه ای در یزد در سال گذشته (Opens New Window)
-
فعالیت ۱۰۰ شرکت دانش بنیان در استان یزد (Opens New Window)
-
تولید ماسک در یزد 100 درصد افزایش یافت (Opens New Window)
-
افشای هویت تروریستی ارتش آمریکا در کتاب «حام» (Opens New Window)
-
خرید تضمینی بیش از هزار تن گندم از کشاورزان یزدی (Opens New Window)
-
تامین 90 درصد گوشت یزد از خارج استان/ پایین نگهداشتن قیمت گوشت در استان موجب کاهش واردات دام است (Opens New Window)
-
مدیران شایسته باید جایگزین مریدان وابسته شوند (Opens New Window)
-
ثبت نام 100 نفر در طرح اقدام ملی مسکن ابرکوه (Opens New Window)
-
خانوادهها با بهانهگیری جلوی راه ازدواج فرزندان خود سنگاندازی نکنند (Opens New Window)
-
حضور پیرغلامان 25 کشور اسلامی در یزد/ با برگزاری اجلاس پیرغلامان بار دیگر شور حسینی را شاهد خواهیم بود (Opens New Window)
-
در مجالس روزهای پایانی ماه ذیالحجه، جریان مباهله تبیین شود/ لزوم توجه به مجالس شادی اهل بیت (ع) (Opens New Window)
-
اینجا خیلی حس و حال خوبی دارم/ دوست دارم دوباره به حج بیایم (Opens New Window)
-
هشتگ "یزد_دیدنی" و "یزد_شهر_بادگیرها"ترند نخست توئیتر فارسی شد (Opens New Window)
-
تجلیل از خیرین مدرسه ساز و مدرسه یار اسفندآباد ابرکوه به روایت تصویر (Opens New Window)
-
مرحله دوم توزیع میوه در یزد آغاز شد (Opens New Window)
-
کاهش ازدواج و افزایش طلاق در 11 ماهه سال 97 در یزد (Opens New Window)
-
رونق تولید گردونه اقتصادی کشور را به حرکت درمیآورد (Opens New Window)
-
به عملکرد خودم نمره 16 میدهم (Opens New Window)