گزارشی از شیوع تب برفکی در یزد نداشته ایم/ واکسیناسیون سالیانه 300 هزار دام در استان یزد
به گزارش میبد خبر، تب برفکی یا «بیماری دهان و پا» (Foot-and-Mouth Disease) یک بیماری عفونی و گاهی کشنده ویروسی است که که موجب بیمار شدن حیوانات زوج سم از جمله گاو اهلی و اعضای خانواده گاوسانان میشود؛ این بیماری بسیار واگیردار است و قطرات آیروسل دفع شده از حیوان آلوده، تماس با تجهیزات دامداری، غذا، وسایل نقلیه، البسه آلوده و حیوانات شکارچی اهلی و وحشی موجب گسترش بیماری میشوند.
این بیماری بعنوان طاعون برای صنعت دامداری محسوب میشود. کنترل بیماری منوط به واکسیناسیون، مراقبت شدید نقل و انتقال حیوانات، قرنطینه کردن حیوانات مبتلا، اعمال محدودیت در خرید و فروش حیوانات و گاهی معدوم نمودن میلیونها راس دام است.
*گزارشی از شیوع تب برفکی در یزد نداشته ایم
مدیرکل دامپزشکی استان یزد در گفتگو با خبرنگار یزدرسا، در رابطه با شیوع بیماری تب برفکی در این استان اذعان داشت: مورد خاصی از شیوع بیماری تب برفکی در استان یزد نداشته ایم و وقوع این بیماری در یک یا دو کانون طبیعی است.
علی اکبر حداد زاده، افزود: واکسیناسیون بیماری تب برفکی بطور کامل رایگان انجام می شد اما در سالجاری به خاطر محدودیت منابع مالی سازمان دامپزشکی کشور و عدم واردات واکسن تنها واکسیناسیون این بیماری توسط دامپزشکی به صورت رایگان انجام می شود و دامدار باید هزینه تهیه واکسن را پرداخت.
وی افزود: به خاطر هزینه های تهیه دارو ممکن است دامداری که به صورت سنتی و با تعداد کم فعالیت می کند اقدام به تهیه واکسن نکند و در نتیجه درگیر این بیماری شود اما به طور کلی این بیماری در استان یزد کنترل شده است و گزارشی از شیوع آن را نداشته ایم.
*تب برفکی خطری برای انسان ندارد/ سالیانه 300 هزار دام در استان یزد واکسینه می شود
این مقام مسئول تصریح کرد: سالیانه 300 هزار دام سبک و 40 هزار دام سنگین در سراسر استان یزد واکسینه می شوند که خدمات مایه کوبی و واکسیناسیون به صورت رایگان توسط شبکه دامپزشکی سراسر استان انجام می شود.
حدادزاده، درباره نگرانی ها نسبت به سرایت بیماری تب برفکی به انسان، اظهار داشت: مردم در اینباره نگران نباشند زیرا اصلاً بروز و سرایت شایع این بیماری از حیوان به انسان وجود ندارد و بسیار نادر است.
گفتنی است گاو، گاو میش، گوسفند، بز، خوک، گوزن و آهو به بیماری تب برفکی حساس میباشند. فیل، جوجه تیغی و لاما نسبت به بیماری مقاومت بیشتری داشته و در صورت ابتلا علایم خفیف بروز داده و بیماری رابه حیوانات دیگر منتقل نمیکنند. موش، رت و مرغ خانگی تحت شرایط آزمایشگاهی به بیماری مبتلا شدند ولی مواجهه آنها تحت شرایط طبیعی با ویروس عامل بیماری بعید به نظر میرسد. انسان به ندرت به این بیماری مبتلا میشود.
انتهای پیام/
Related Assets:
- دیدار آیت الله اعرافی با خانواده شهدا در شهیدیه میبد+ تصاویر
- کتابسرای جبهه فرهنگی میبد افتتاح شد
- میبد، میزبان بیست و هشتمین دوره جشنواره تئاتر استانی یزد
- اعمال «حق اشتراک» در قبوض تلفن تصمیم کشوری است/ آبونمان از قبوض تلفن حذف شد
- دانه درشت های زمین خواری در میبد را معرفی کنید/ مردم در انتظار گزارش دادستان برای پیگیری و برخورد با دانه درشت ها
- تلاش دوباره اصلاح طلبان برای اهدای یک پست جدید به مسئول اجرای طرح "توزیع سبد کالا" / عضو مجمع روحانیون مبارز معاون تام الاختیار بازرگانی دولت می شود؟
- طرح "کاروان دوچرخه سواری 30 شب 30 مسجد" میبد 7 ساله شد+ عکس و فیلم
- قهرمانی نوجوانان میبد در مسابقات تیراندازی با کمان جام رمضان یزد
- «مقاومت» هنوز هم تنها راه برون رفت از مشکلات کشور است