Skip to Content

حاج مهدي سلحشور:

هيئت انقلابي بايد جريان ساز باشد/ با معرفي امام حسين (ع) واقعي هيئت سکولار نمي شود


حاج مهدي سلحشور بيان داشت: اگر امام حسين (ع) واقعي را معرفي کنيم هيئت سوکلار نمي شود و موضوع جدايي دين از سياست مطرح نمي شود.

حاج مهدي سلحشور از مداحان برجسته کشور در گفتگو با خبرنگار ميبد خبر در معرفي خود بيان داشت: مهدي سلحشور هستم متولد 16 مهرماه 1350 مصادف با شب نيمه شعبان، متأهل و داراي سه فرزند و در حال حاضر مشغول تحصيل دروس حوزوي در قم هستم.
وي در مورد شروع کار مداحي خود اظهار داشت: اين خواست اهل بيت بود که من وارد اين عرصه شدم و خودشان مقدمات کار را هم فراهم کردند. در سن 7 سالگي با اجراي سرود، اذان، تعقيبات نماز و خواندن دعا کم کم مداحي را شروع کردم ولي مداحي را بطور جدي از سال 65 و از همان دوران دفاع مقدس پيگيري کردم. نگاهم به مداحي به هيچ وجه نگاه مادي نيست به قول مقام معظم رهبري زندگي ذاکرين زندگي با برکتي است در اين صورت اگر نگاه ما به مداحي نگاهي مادي شود، قطعا ضرر مي‌کنيم.
سلحشور در مورد حسيني شدن اذعان داشت: به هر ميزان که زندگي، حرکات، رفتار و احوال ما رنگ و بوي امام حسين (ع) به خود بگيرد به همان ميزان ما حسيني شده ايم و هر اندازه که از آنچه که مولا مي خواهد فاصله بگيريم از حسيني شدن دور شده ايم.
مداح برجسته کشوري در مورد عزاداري سنتي و سبک امروزي اظهار داشت: کاملا طبيعي است که در هر برهه‌اي از زمان عزاداري مربوط به همان زمان رايج شود، يعني عزاداري نيز دستخوش تغييرات زماني مي‌شود، اما معناي عزاداري سنتي اين است که اشعار پرمعنا و با اصالت باشد نه اين که طريقه عزاداري به سبک قديمي باشد. عزاداري سنتي ثبات دارد.
سلحشور همچنين با اشاره به توصيه هاي رهبر معظم انقلاب درباره  محتوا محور بودن هيأت گفت: در بسياري از ديدارهايي که خدمت آقا رسيدم ايشان بر اين نکته تاکيد فراوان داشتند که در هيئات به دنبال انتقال محتواي غني اهل بيت باشيد. حتي يکبار ايشان صراحتا فرمودند که اگر بين دو روضه امر داير شد و مي خواستيد انتخاب کنيد در حاليکه يکي بار محتوايي داشت و ديگري بار احساسي، آن روضه اي را اجرا کنيد که بارمحتوايي بيشتري دارد. يعني ايشان در اين امر که احساسات حرف اول را مي زند، بر محتوا تکيه دارند. بارها آقا فرمودند که تمام ظرفيت هاي هيأت را در اختيار انتقال محتواي مناسب به مستمع قرار دهيد.
طلبه حوزه علميه قم با اشاره به اهميت و جايگاه ولايت فقيه در جامعه و فرهنگ عاشورا تصريح داشت: همان طور که امام خميني (ره) فرمودند پشتيبان ولايت فقيه باشيد تا به مملکت شما آسيبي نرسد اين مملکت به خيمه اي تشبيه مي شود که ولايت فقيه عمود اين خيمه است و اگر بخواهيم خيمه را جمع کنيم بايد اول عمود خيمه را بکشيم.
سلحشور در مورد بزرگترين درسي که در زندگي از نوکري درگاه امام حسين (ع) بدست آورده گفت: امام حسين (ع) مجمع همه فضايل و خوبي هاست و قله هر کمال حضرت ايشان مي باشد. سيد الشهدا فقط مرثيه، مظلوميت و شهادت نيست بلکه شجاعت، ادب، جهاد و شهادت، دستگيري از مظلوم و احسان به نيازمند و اوج عبادت و بندگي ايشان را نيز مي توان درک کرد.
وي در مورد قشنگ ترين خاطره خود بيان داشت: قشنگ ترين خاطره يک مداح زماني است که تحولي در مردم ايجاد شود در اين زمان خيلي ها برگشته و به مسير مي آيند و مي گويند ما در فلان تاريخ و روضه مسير زندگيمان عوض شد و قرار گرفتن يک نفر در مسير هدايت و راه راست شيرين ترين خاطره است که بسيار زيبا مي باشد.
سلحشور در زمينه نقش مداح در ايجاد بصيرت در بين عزاداران عنوان داشت: مداح بايد به اين نکته توجه داشته باشد که سيد الشهدا مجموعه اي از کمالات است اگر ايشان را بطور کامل معرفي کند در واقع مجموعه از همه فضايل را معرفي کرده است نه فقط به مظلوميت و يا روضه ايشان بپردازد بلکه به روحيه ظلم ناپذيري، عدالت طلبي، بصيرت و بطور کلي همه موارد را مورد نظر قرار دهد. مداح هرچه بتواند امام حسين (ع) واقعي را به مردم معرفي کند موفق تر مي باشد و ما نيز هرچه بيشتر ايشان و ديگر حضرات معصومين (ع) را که مجموعه کاملي از کمالات انساني مي باشند سر لوحه زندگي خود قرار دهيم زندگي رو به کمالي را خواهيم داشت.
وي ناقص معرفي کردن زندگي و قيام سيد الشهدا را مهمترين آفت مداحي برشمرد و ابراز داشت: ناقص معرفي شدن زندگي و قيام حضرت ابا عبدالله (ع) يعني اينکه فقط سخن از عاطفه، احساس، مظلوميت و مرثيه باشد که اين بزرگترين ظلم به آن حضرت مي باشد. اگر بتوانيم سيد الشهدا را بطور واقعي براي مردم تبيين کنيم ديگر هيئت سکولار نمي شود و نداي جدايي دين از سياست بلند نمي شود. امام حسين (ع) واقعي نمي تواند نسبت به امور مسلمين اهتمام نداشته باشد، اين امام حسين(ع) اجازه نمي دهد نسبت به بي عدالتي و مظلوم کشي بي تفاوت باشيم و با ظلم و استکبار کنار بياييم. کسي که اينها را براي مردم معرفي نکند به سيد الشهدا ظلم کرده است. 
وي در ادامه افزود: سخنران و مداح کنار همديگر مي توانند يک مجموعه کامل را شکل دهند اگر آن دو به وظيفه خود بخوبي عمل کنند حق مطلب را ادا کرده اند. سخنراني که فقط به خواندن مقتل يا روضه بسنده کند و به مستمع نگويد که دريافتهاي اخلاقي و معرفتي تو از کربلا چيست و چه بايد باشد و چه بايد بکني کارش مي لنگد و فقط به يک بعد پرداخته درحاليکه سخنران بايد مفهوم کل يوم عاشورا و کل ارض کربلا را براي مردم تشريح ونهادينه کند. امام حسيني (ع) که فقط مربوط به 1400 سال پيش باشد يک امام حسين (ع) ديگر است در حاليکه اهل بيت بايد در زندگي ما ساري و جاري باشند و در هر برهه از زمان يک کربلا وجود دارد و يک عاشورا يک صف، صف حسينيان و صف ديگر صف يزديان است بايد يزد زمان زمان را شناخت و براي مردم تبيين کرد که کربلا کجاست، مظلوم و ظالم چه کساني هستند و حق و باطل چيست. اگر اين موارد توسط سخنران و مداح مطرح نشود بزرگترين خيانت به دستگاه سيد الشهدا صورت گرفته است.همين بي بصيري باعث شد تا امام تنها بماند و واقعه عاشورا رخ دهد، در حال حاضر نيز اگر نايب امام زمان را در مواجهه با دنياي ظلم و استکبار تنها گذاشتي و مطيع فرمان ايشان نبودي کربلاها دوباره تکرار مي شود.
مداح برجسته کشور اربعين را بزرگترين همايش جهان شيعه دانست و اظهار داشت: اين همايش عظيم برکات زيادي براي جهان اسلام و خصوصا شيعه دارد. در کنار اين موضوع دريافتهاي معنوي پياده روي اربعين کاملا حسي است يعني فرد همان لحظه آن را احساس مي کند و برکات عجيبي نصيب شخص مي شود.
سلحشور در پايان به اعضا و مسئولان هيئت‌هاي فرهنگي، مذهبي توصيه داشت: بچه‌ هيئت بايد به دنبال هيئتي باشند که شهيدپرور باشد، راه و رسم شهادت را پيشه کرده و مکتب شهدا را دنبال کنند و مهمتر از همه هيئتي که شهيد بسازد. مسئولان هيئت‌ها هم بايد اين مطلب را مد نظر داشته باشند که ظالم و مظلوم در هيئت‌شان يکسان نباشد، صف امام حسيني‌ها و يزيدي‌ها در هيئت‌ها يکي نشود که اگر اينگونه شود، آن هيئت قطعا هيئت مورد تاييد دشمن است، ترويج فرهنگ شهدا هم بايد جزو جزو نخستين و مهمترين کارهاي مد نظر مسئولان هيئت‌ها باشد.
انتهاي پيام/اد
 
 



Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.