Skip to Content


نارین قلعه در شهر جهانی میبد به احترام زمین خاموش می‌شود


شنبه دهم فروردین‌ماه، روز ساعت زمین نارین قلعه در شهر جهانی میبد به مدت 60 دقیقه خاموش می شود.

به گزارش میبد خبر، یک ساعت برای زمین تنها زمانی است برای زمین. برای سیاره‌ای که برخی می‌گویند به ما تعلق ندارد و زندگی ما به آن وابسته است اما بیشترین صدمه را از زندگی انسان‌ها دیده است. تلاشگران محيط زيست در سراسر جهان، آخرین شنبه در ماه میلادی مارس را «ساعت زمین» نام‌گذاری کرده‌اند و یک بار ديگر از مردم دنیا دعوت کرده‌اند تا در مراسم «يک ساعت به خاطر زمين» شرکت کنند. مراسمی کوتاه و بی‌ریخت ‌و پاش و ساده.

مهمانان این مراسم فقط باید از ساعت ۲۰:۳۰ تا ۲۱:۳۰ به وقت محلی خودشان، چراغ‌های خانه و دستگاه‌های برقی را خاموش کنند. کاری که به گفته برخی کارشناسان برای کمک به محیط زیست و ذخیره و نگه‌داشتن آب و انرژی بسیار مفید است.

علیرضا نقوی شهردار میبد می‌گوید: خاموشی یک ساعته در هر خانه چه سودی دارد؟

مقدار آبی که برای تولید یک کیلو وات ساعت الکتریسیته مصرف می‌شود، عدد بسیار بزرگی است. مثلا یک لامپ ۶۰ وات اگر به مدت ۱۲ ساعت در خانه روشن باشد، ۶۰ لیتر آب مصرف می‌شود. اگر این لامپ اضافه به مدت ۱۲ ساعت یا یک روز در خانه خاموش باشد، می‌توان حساب کرد در مصرف آب برای تولید انژی چقدر صرفه‌جویی می‌شود. وی تاکید دارد که در کنار صرفه‌جویی در آب، تولید دی‌اکسید‌کربن هم کم می‌شود.

امسال شنبه دهم فروردین‌ماه، روز ساعت زمین است. روزی که از سال ۱۳۹۰ خورشیدی در ایران هم به رسمیت شناخته شد. اولین مکانی که چراغ‌هایش را راس ساعت ۸:۳۰ شب در ایران خاموش کرد، برج میلاد تهران بود. سال بعد یعنی ۹۱ شهرهای بیشتری به این حرکت پیوستند و چراغ‌ های سی و سه ‌پل و میدان امام اصفهان، میدان امیرچخماق یزد، تخت جمشید و سازه‌ هایی در شمال ایران خاموش شد.

امسال نیز کهن دژ نارین قلعه در شهر جهانی میبد به این رویداد جهانی می‌پیوندد.

شهردار میبد در ادامه گفت: انجام این کار نمادین در ایران برای کمک به ذخیره آب و انرژی لازم است. بر اساس تحقیق‌ های بانک جهانی، در کشورهای خاورمیانه که ایران هم شامل ‌اش می‌شود، به طور متوسط سالانه برای هر فرد، ۱۷۰۰ کیلو وات ساعت، برق مصرف می‌شود. در ایران هر فرد، پنج کیلو وات ساعت، الکتریسیته مصرف می‌کند. اگر این عدد را براساس مقدار آب و هزینه و دی‌اکسید‌کربن که هر فرد در روز مصرف می‌کند، بسنجیم، ۴۷۰ لیتر آب خواهد بود.

 بر همین اساس، اگر زمان خیلی کوتاهی هم در مصرف برق صرفه‌ جویی شود و چراغی حتی برای یک ساعت خاموش باشد، تاثیر زیادی خواهد داشت، هر فردی که در ایران، به مدت یک ساعت چراغ ‌های خانه را خاموش کند، مقدار آبی که ذخیره می‌شود، عدد بزرگی برای ایران است که از خشکسالی و بی‌آبی در خیلی از مناطق رنج می‌برد.

اجرای این حرکت نمادین حتی برای چند دقیقه هم کارساز است، مفهوم این حرکت نمادین بسیار مهم است؛ یعنی دعوت از مردم برای استفاده بهینه و صرفه‌جویی در مصرف برق. در حال حاضر بیش از ده هزار شهر در دنیا می‌خواهند یک ساعت در روز "ساعت زمین"، چراغ‌های برخی مناطق و مراکز را خاموش کنند و همین یک ساعت اثر زیادی بر حفظ محیط زیست خواهد داشت.

دوازده سال پیش در سال ۲۰۰۷ میلادی، وقتی بنياد حيات وحش جهانی شاخه استرالیا برای مبارزه با دگرگونی آب ‌و هوا و زمین تصمیم گرفت با حمایت طرفداران محیط زیست، ۶۰ دقیقه را خاموشی اعلام کند، شاید نمی‌دانست این کار تبدیل به جنبشی جهانی می‌شود.

نقوی در پایان از همه‌ی مسوولین، شهروندان، کنش‌گران محیط زیست و مسافران و مهمانان میبد دوست داشتنی دعوت کرد که در این پویش جهانی در ساعت ۲۰:۳۰ شنبه ۱۰ فروردین ماه شرکت کنند.

انتهای پیام/




Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.