Skip to Content

دکتر کلانتری در کنفرانس خبری با اصحاب رسانه:

رشته ایران شناسی در مقطع کارشناسی فقط در میبد دائر است/امیدواریم برای سال آینده مجوز 6 رشته کارشناسی ارشد را نیز بگیریم


امیدواریم در چشم انداز 1404 دانشگاه 5 دانشکده با 20 رشته کارشناسی، 40 ارشد و 10 دکترا در دانشگاه حائری دائر گردد. 30 نفر عضو هیئت علمی داریم که در صورت حل مشکلات مالی به 50 نفر خواهیم رساند. در شهریورماه 20 نفر عضو هیئت علمی استخدام می کنیم.

به گزارش خبرنگار میبدخبر: دکتر کلانتری رئیس دانشگاه آیت الله العظمی حائری در نشست خبری که به مناسبت هفته دولت در سالن کنفرانس این دانشگاه برگزار شد این هفته را به دولت مردان تبریک گفت و افزود: یاد و خاطر مرحوم یحیی زاده را گرامی می داریم. وی حق بزرگی بر آموزش عالی میبد و دانشگاه آیت الله حائری دارد. ایشان در ارتقاء و مسائل و مشکلات این دانشگاه در سطح ملی واقعا تلاش کردند.

وی در ابتدا تاریخچه تشکیل این دانشگاه را عنوان کرد و افزود: دانشگاه آیت الله حائری ترقی یافته دانشکده الهیات میبد است. دانشگاه میبد به عنوان مرکز آموزش عالی وابسته به دانشگاه یزد در سال 73 مجوز آن توسط امام جمعه و فرماندار وقت از هیئت امنا دانشگاه یزد و شورای گسترش گرفته شد. چون رشته های الهیات در آن اجرا می شد به عنوان دانشکده الهیات شناخته می شده است.

دکتر کلانتری اضافه نمود: این دانشگاه در سال 74 با 30 نفر دانشجو شروع به کار کرد و در سال 79 رشته فقه و مبانی حقوق به آن اضافه شد. در سال 79 تا 87 اوج رشد این مرکز آموزشی است که شورای گسترش در سال 87 این مرکز را از  دانشگاه یزد منفک کرد. این تغییر نه مصوبه سفر داشت و نه روابط بر ارتقاء آن حاکم بود.

وی با نظر به اینکه در سال 88 غیر از رشته های الهیات، رشته ایران شناسی نیز به دانشگاه اضافه شد اذعان کرد: وزارت علوم در سال 89 حکم ارتقاء مرکز آموزش عالی را به مجتمع آموزش عالی صادر نمود و در سال 91 دو رشته دکترا به این دانشگاه اضافه شد. در نهایت در مرداد سال 92 با پیگیری های که صورت گرفت مجتمع آموزش عالی به طور قطعی به دانشگاه آیت الله العظمی حائری میبدی تغییر نام داد. در حال حاضر سه دانشکده الهیات، علوم انسانی و فنی و مهندسی در این دانشگاه دائر می باشد.

رشته ایران شناسی در مقطع کارشناسی فقط در میبد دائر است

رئیس دانشگاه حائری میبد با توجه به اینکه هم اکنون این دانشگاه با 9 رشته: مدیریت مالی، علوم اقتصادی، ایران شناسی، فن آوری اطلاعات، مهندسی کامپیوتر، مهندسی صنایع، فقه و حقوق و علوم و قرآن حدیث پذیرای دانشجو است افزود:  رشته ایران شناسی در مقطع کارشناسی فقط در میبد دائر است و طرح درس آن را نیز خودمان نوشته ایم. در مقطع کارشناسی ارشد نیز دو دانشگاه دیگر این رشته را دارند. دانشگاه در رشته تاریخ دوره اسلامی در مهر 92 دانشجو پذیرش می کند.

امیدواریم برای سال آینده مجوز 6 رشته کارشناسی ارشد را نیز بگیریم

وی همچنین اظهار امیدواری کرد که رشته های فلسفه و حکمت اسلامی، شیعه شناسی گرایش کلام، فقه و حقوق جزا و خصوصی در مقطع کارشناسی ارشد به زودی در این دانشگاه دائر شود.

همچنین وی اضافه نمود: دکترا رشته نهج البلاغه برای مرکز ما تایید شده ولی هنوز به ما ابلاغ نشده است.

دکتر کلانتری عنوان کرد: امیدواریم برای سال آینده مجوز 6 رشته کارشناسی ارشد را نیز جذب کنیم.

دکتر کلانتری سیاست کلی این دانشگاه را این طور عنوان کرد: قرار نیست هر رشته ای را به دانشگاه اضافه کرده و در نهایت به آمار بیکاران جامعه افزوده کنیم. طبق طرح جامع دانشگاه و براساس اسناد بالادستی چشم انداز 1404 این دانشگاه دو هدف را دنبال می کند، یکی اینکه به سمت تحصیلات تکمیلی حرکت کند و دیگری اینکه رشته های جدید و میان رشته ای را در اینجا راه اندازی کنیم.

وی اضافه نمود: 30 نفر عضو هیئت علمی داریم که در صورت حل مشکلات مالی به 50 نفر خواهیم رساند. در شهریورماه 20 نفر عضو هیئت علمی استخدام می کنیم.

دکتر کلانتری به امکانات دانشگاه اشاره کرد و تصریح نمود: کتابخانه مرکزی دانشگاه با 25 هزار جلد کتاب به زیر ساختمان آموزش منتقل شده و برای استفاده دانشجویان آماده است.

رئیس دانشگاه آیت الله حائری یکی از زمینه های پژوهش در دانشگاه را داشتن نشریه علمی- پژوهشی دانست و افزود: این مرکز با داشتن «فصلنامه کتاب قیم» در زمینه پژوهش توانسته است گام مؤثری را بردارد. برای رشته های فقه و حقوق و ایران شناسی نیز مجوز نشریه را درخواست داده ایم.

دکتر کلانتری از امکاناتی که در هفته دولت در این دانشگاه به بهره برداری می رسد مرکز IT با 40 دستگاه کامپیوتر، آزمایشگاه زبان با 36 صندلی و آزمایشگاه فیزیک اشاره کرد و افزود: یک مجتمع کارگاهی در حال ساخت داریم. تجهیزات برای رشته های فنی نیز در این مدت خریداری شده است.

وی به خوابگاه های خواهران و برادران دانشگاه اشاره کرد و افزود: ساختمان الهیات سابق خوابگاه خواهران ما است که برای دانشجویان خودمان کافی است. با اضافه شدن ساختمان خوابگاه ولایت 2 که از اعتبارات سفر رهبری به استان است ظرفیت خوابگاه پسران مان بالا رفته است که حتی می توانیم به دانشگاه های دیگر هم خدمات بدهیم.

وی با اشاره به اینکه احداث خوابگاه خواهران با ظرفیت اسمی 500 نفر  را در دستور کار قرار دادیم که قرار است با تغییراتی که انجام می شود ظرفیت را به 700 نفر برسانیم.

وی یکی دیگر از پروژه های آماده در دانشگاه را ساختمان آموزشی شماره 2 عنوان کرد و اظهار داشت: این ساختمان از محل اعتبارات وزارت علوم به مبلغ 500 میلیون تومان در حال تکمیل است که اول مهر به بخش آموزش الحاق می شود.

دکتر کلانتری از پروژه های در دست اقدام را مسجد دانشگاه با پیشرفت فیزیکی 60 درصد، مجتمع کارگاهی با پیشرفت فیزیکی 40 درصد، سالن چند منظوره ورزشی با پیشرفت 15 درصد عنوان کرد و خاطر نشان ساخت:  برای تکمیل این پروژه ها مجوز 500 میلیونی وزارت علوم را گرفتیم ولی به خاطر مشکل تامین اعتبار هنوز مبلغی به این امر اختصاص نیافته است.

رئیس دانشگاه حائری یکی از زیرساخت های آماده شده در دانشگاه را ساخت و تجهیز آمفی تئاتر 300 نفر زیر ساختمان آموزشی شماره یک اشاره کرد و عنوان نمود: این سالن یکی از مجهزترین سالن ها در سطح شهرستان است.

وی با اشاره به اینکه بلوار اصلی دانشگاه تا قبل از مهرآسفالت می شود گفت: تقریبا مشکلات محوطه سازی دانشگاه حل شده است. تاسیسات زیربنایی در دانشگاه ایجاد شده است. برای جلوگیری از تخریب های متعدد در سال گذشته 360 میلیون تومان لوله گذاری و تاسیسات را در تمامی دانشگاه انجام داده ایم.

وی اظهار امیدواری کرد در چشم انداز 1404 دانشگاه 5 دانشکده با 20 رشته کارشناسی، 40 ارشد و 10 دکترا در دانشگاه حائری دائر گردد.

وی در سخنان پایانی خود با اشاره به اینکه تا به حال 4000 اصله درخت در یک مرحله خریداری و غرس شده است عنوان کرد: سعی کرده ایم تا فضای سبز مناسبی را برای دانشجویان تدارک ببینیم. هرکجا که ساخت و سازی داشته باشیم ابتدا درخت در آن مکان غرس می کنیم.

وی از شهردار میبد درخواست کرد که به علت اینکه دانشجویان میبدی مشکل ایاب و ذهاب دارند سرویس هایی را از نقاط شهر به دانشگاه در نظر بگیرند.

دکتر کلانتری در پایان از ارسال 400 طرح برای سر در ورودی دانشگاه عنوان کرد و اظهار امیدواری کرد که هر دو سردر دانشگاه در ابتدای کمربندی غربی میبد و  ورودی ندوشن به میبد به زودی آماده شود.

 

Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.