بهترین مرکز اصلاح نژاد اسب کشور در میبد قرار دارد/ راه اندازی ایستگاه تحقیقاتی و کشتارگاه صنعتی بلدرچین در شهرستان میبد
به گزارش میبد خبر، صدر پورکوثری مدیر جهاد کشاورزی شهرستان میبد در نشست خبری به مناسبت روز ملی روستا در مورد وضعیت صنعت دام و طیور شهرستان بیان داشت: نگاه جهاد کشاورزی در زمینه اقتصاد مقاومتی به تولید خرد و روستایی می باشد که در این زمینه ساماندهی بحث تولید و اشتغال و ورود تکنولوژهای نوین عمهده ترین هدف جهاد کشاورزی شهرستان بوده تا بتواند با استفاده از فرصت ها و امکانات بهره وری از منابع را بیشتر کند.
وی در مورد وضعیت دام سنگین شهرستان اظهار داشت: در زمینه دام سنگین توجه جهاد کشاورزی به توسعه تولید شیر و گوشت بطور همزمان می باشد که در این زمینه بحث اصلاح نژاد و دو رگ گیری با استفاده از نژاد گاو سیمنتال در برخی دامداری ها صورت گرفته که همزمان با افزایش شیر افزایش گوشت دام را نیز داشته باشیم تا اگر زمانی بحث تولید شیر به مشکل برخورد با تولید گوشت جلوی ضرر و زیان دامداران گرفته شود.
پورکوثری درباره دام سبک شهرستان افزود: برنامه جهاد کشاورزی در زمینه دام سبک ارتقاء سطح تولید شیر می باشد. در شهرستان میبد دام سبک ندوشن بعنوان برندی در زمینه تولید شیر و لبنیات می باشد که در سالهای اخیر با توجه به خشکسالی پی در پی مشکلاتی در زمینه تولید شیر و فراورده های لبنی در این منطقه بوجود آمده است. به هین دلیل جهاد کشاورزی از سال گذشته اقدام به اصلاح نژاد دام های بومی این منطقه جهت حفظ آن کرده است. در این ارتباط 100 راس نر بز سانن خریداری و در اختیار دامداران قرار گرفته تا عمل دو رگ گیری جهت توسعه تولید شیر انجام شود. در این زمینه سعی شده تا درصد پروتئین و چربی شیر نیز از نظر کمی و کیفی حفظ شود.
وی در مورد ارتقاء سطح تولید شیر از دام سبک گفت: دام های معمولی سالانه بین 180 تا 200 لیتر شیر تولید می کنند در صورتیکه نژادهای اصلاح شده شیر تولیدی بین 700 تا 1100 لیتر در سال دارند. هدف جهاد کشاورزی از اصلاح نژاد دام سبک در میبد ارتقاء سطح شیر تولیدی از 200 لیتر به 500 لیتر می باشد که در این زمینه امسال با کمک فرمانداری میبد 30 راس نر بز آلپاین خریداری و در بین دامداران ندوشنی توزیع شد و تا چند روز آینده نیز 25 راس دیگر از نر بزهای سانن و آلپاین خریداری و در اختیار دامداران منطقه قرار می گیرد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان میبد در ادامه اذعان داشت: جهاد کشاورزی میبد در نظر دارد ایستگاههای خالص دام های پر بازده شهرستان را توسعه دهد. در حال حاضر 3 ایستگاه رکن آباد، اشنیز و مرور وجود داشته که ایستگاه رکن آباد بعنوان پایلوت این طرح می باشد. هدف ما از از اجرای این طرح ها بر مبنای اقتصاد مقاومتی بالا بردن سطح تولید شیر توسط همین دامداری سنتی و خانگی می باشد.
پور کوثری در مورد تولید مرغ شهرستان توضیح داد: متاسفانه مشکلات عمده ای در تولید مرغ داشته ایم که باعث شده بیش از 50 درصد از ظرفیت مرغداریهای شهرستان به دلیل نبود بازار مناسب بلا استفاده بماند. مشکل عمده صادرات مرغ در ایران عدم تولید مرغ سایز بوده که برای کشورهای مصرف کننده خارجی از اهمیت بسیاری برخوردار است. جهاد کشاورزی میبد در این زمینه با برگزاری کلاسهای آموزشی برای مرغداران و مکانیزه کردن تجهیزات زمینه افزایش بهره وری در مرغداریها را فراهم کرده است، همچنین با ترغیب مرغداران به تولید مرغ سایز سبب شده مرغ داران تولید این مرغ را در دستور کار خود قرار دهند.
وی با اشاره به تولید و تکثیر ماهیان زینتی در شهرستان میبد عنوان کرد: با توجه به تولید و تکثیر 300 هزار قطعه ماهیان زینتی در سال 95 در سطح شهرستان و استقبال عمومی از این صنعت امسال با همکاری سازمان فنی و حرفه ای دوره آموزشی برگزار کردیم که در حال حاضر 25 نفر از داوطلبان در حال گذراندن آموزشهای تخصصی و عملی می باشند. در سال جاری ایجاد 15 کارگاه خانگی تولید و تکثیر ماهیان زینتی در سطح شهرستان آغاز شده و مجوزهای لازم در این زمینه نیز صادر و ان شا الله بزودی راه اندازی می شوند که با این کار می توانیم ظرفیت تولید این ماهیان را به 600 هزار قطعه در سال افزایش دهیم.
پور کوثری افزود: جهاد کشاورزی شهرستان درخواست واگذاری زمین جهت ایجاد شهرک پرورش ماهیان زینتی در عرصه 8 هکتار را از منابع طبیعی داشته که با واگذاری این عرصه و همکاری مسئولین بتوانیم شهرک مورد نظر را احداث و در اختیار متقاضیان آموزش دیده که درخواست ارتقای این صنعت را از واحدهای خانگی به صنعتی دارند قرار دهیم و با این کار هم در بحث تولید و هم در بحث اشتغال گام های موثری را برداریم.
وی شهرستان میبد را یکی از قطب های مهم پرورش اسب در استان دانست و گفت: با همکاری جهاد کشاورزی شهرستان و بخش خصوصی یکی از مراکز مهم اصلاح نژاد اسب با هدف حفظ ذخیره ژنتیکی اسب اصیل ایرانی و ذخیره اسپرم این نژاد با استفاده از تجارب و دانش روز دنیا در سطح شهرستان به بهره برداری رسید که این مرکز بهترین مرکز اصلاح نژاد اسب در کشور می باشد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان میبد احداث شهرک پرورش اسب را یکی از اقدامات جهاد کشاورزی در این زمینه عنوان کرد و بیان داشت: این شهر با همکاری اداره ورزش و جوانان شهرستان و در مساحت 45 هکتار جنب جاده راه آهن میبد احداث می شود. در سال جاری پیست 60 هکتاری سواری کاری نیز در ضلع غربی کارخانه قند میبد افتتاح و به بهره برداری رسید. در شهرستان باشگاه های سوارکاری مختلفی از جمله ذوالفقار، سادات و تکاور نیز در زمینه اسب اصیل ایرانی کار می کنند که جهاد کشاورزی زمین و وام از محل تسهیلات به بنگاههای زود بازده اقتصادی و پروانه بهره برداری در اختیار آنها قرار داده است.
وی در زمینه پرورش بلدرچین در شهرستان توضیح داد: شهرستان میبد قطب تولید و پرورش بلدرچین در کشور می باشد. در این زمینه 12 واحد پرورش بلدرچین وجود داشته که در هر دوره 1 میلیون و پانصد هزار قطعه جوجه ریزی دارند که که از حاصل عملکرد این واحد ها بیش از 1 میلیون تن گوشت بلدرچین و 500 تن تخم آن تولید شده است. راه اندازی ایستگاه تحقیقاتی بلدرچین با مساحتی بالغ بر 12 هزار متر مربع در ضلع غربی شهرستان و در منطقه بفروئیه که بتواند روی طیور خاصی مثل بلدرچین، قرقاول و شتر مرغ کار تحقیقاتی انجام دهد و همچنین احداث کشتارگاه صنعتی بلدرچین با بسته بندی و برند مناسب با مدیریت شرکت تعاونی بلدرچین داران شهرستان در مساحتی به میزان 18 هزار متر مربع که کار مکان یابی و اخذ پروانه آن انجام شده از مهمترین اقدامات جهاد کشاورزی در توسعه این صنعت می باشد.
پورکوثری با اشاره به 22 زنبوردار فعال در سطح شهرستان در این زمینه اظهار داشت: در سال 95 توانستیم با برگزاری کلاسهای آموزشی و توزیع شکر در فصل زمستان از این 22 زنبوردار فعال حمایت کرده و امیدواریم با این حمایتها تعداد آنها به 45 مورد برسد. عسل تولیدی میبد به دلیل تغذیه زنبورها از گونه های کمیاب گیاهان داروئی دارای ارزش غذایی و کیفیت بالا می باشد که در این مورد می توان به عسل آویشن و گلهای بیابانی اشاره داشت.
وی با اشاره به مجتع گاوداری مزرعه کلانتر با 73 واحد در 36 هکتار و بفروئیه با 91 واحد در 42 هکتار که به متقاضیان واگذار شده اذعان داشت: با بهره برداری کامل این واحدها امیدواریم ظرفیت تولید شیر شهرستان از 7 هزار 500 تن به 9 هزار تن افزایش داده و صنایع تبدیلی که در زمینه شیر فعالیت می کنند را از واردات شیر بی نیاز کنیم.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان میبد در پایان از فعالیت 2 واحد تولید و پرورش شتر مرغ در شهرستان گفت و بیان داشت: با توجه به اینکه این صنعت به تازگی در شهرستان راه اندازی شده امیدواریم مسئولین با حمایت و ارائه تسهیلات به متقاضیان زمینه توسعه این صنعت را فراهم کنند. متاسفانه در بحث صنایع تبدیلی و فراوری های جانبی این پرنده اقدام خاصی در ایران صورت نگرفته و بیشتر محصول گوشت آن مورد توجه بوده است. در این زمینه با آموزش های لازم می توان در جهت استفاده از دیگر فراوری های این پرنده که از سود بالایی برخوردار می باشد گام برداریم.
انتهای پیام/اد