بازی نفتی آمریکا و عربستان حکایت از شدت نفوذ ایران در منطقه و جهان دارد/لزوم مقابله دولت و تیم سیاست خارجی با بازی نفتی
به گزارش میبدخبر،محمدصالح جوکار، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس اظهار داشت: تحریمهای اخیر آمریکا علیه چند شرکت و فرد که با ایران رابطه تجاری داشتند قطعاً با آن توافقاتی که داشتیم در تضاد است. این رفتار آمریکاییها ناشی از همان روحیه سلطهطلبی و سلطهگری آنها است.
وی به قابل اعتماد نبودن آمریکا اشاره کرد و افزود: تحریمهای اخیر بیش از پیش نشان دهنده این است که آمریکا قابل اعتماد نیست و نمیشود به دولتی که استخوانبندی و اسکلت خود و قوام خود را از دیگر ملتها گرفته اعتماد کرد.
نماینده مردم یزد در مجلس ادامه داد: تیم مذاکره کننده هستهای ایران باید هوشیاری داشته باشد. تداوم مذاکرات شرط اصلی برای ایران است. این رفتار آمریکاییها در گذشته هم وجود داشته که آنها توافقات را نقض کردهاند و برخی شرکتها و افراد را مورد جریمه قرار دادهاند. آمریکاییها با این رفتار خود به نوعی میخواهند به ما القا کنند که در مذاکرات دست بالا هستند و هر چیزی میگویند تعیینکننده است. پیام این تحریم این است که ما کار به پروتکلها و توافقات نداریم، هرگاه ما خواستیم نتیجه بگیریم میگیریم و هر گاه نخواستیم نتیجهای در بر نخواهد داشت.
وی افزود: آمریکا به این تحریم با زبان بیزبانی قدرتطلبی خود را عنوان میکند و فارغ از هرگونه عواقب و مقررات و مسائل اخلاقی که در این زمینه است آنها به نوعی میخواهند که موضوع را به اینکه آمریکاییها در حق ایران لطف میکنند برگردانند. یکی از بزرگان گفته بود وقتی چیزی به آمریکاییها میدهید بعد از آن مواظب انگشتانتان باشید و واقعیت هم همین است و ما هم امروز به طور کلی بایستی مواظبت کنیم که آمریکاییها عزت و جایگاه ما را مورد خدشه قرار ندهند.
جوکار با ابراز بیاطلاعی از محتوی نامه وزیر امورخارجه ایران به همتایان منطقهای و بینالمللی خود اظهار داشت: از محتویات این نامه اطلاعی ندارم ولی چارچوب مذاکرات ما مشخص است. اگر مجوزی در مورد مذاکرات هستهای مذاکرات با آمریکا داده شده فقط در چارچوب هستهای است و چیز دیگری را شامل نمیشود و امیدوارم واقعاً روی خطوط قرمز خودمان تأکید داشته باشیم و کار را دنبال کنیم البته نه به عنوان مذاکرات دو جانبه بلکه مذاکرات تیم ما با 1+5.
وی به کاهش قیمت نفت و تأثیرات آن بر روند مذاکرات اشاره کرد و افزود: این قضیه یک توطئه از جانب دولت عربستان و آمریکا است که عربستان با افزایش تولید 2.5 میلیون بشکهای در روز بر تولیداتشان افزوده و خود آمریکاییها از ذخایر استراتژیکشان استفاده میکنند و در یک اقدام مشترک به این نقطه رسیدند که که یک جنگ تمام عیار اقتصادی را علیه ایران راه بیاندازند. البته قرار نیست که آنها با این اقداماتشان بتوانند قیمت نفت را پایین نگه دارند قدر مسلم این موجی که ایجادشده موقتی است و ما افزایش قیمت نفت را شاهد خواهیم بود.
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت: نکته این اقدام مشترک آمریکا و عربستان این است که به شدت از قدرت نفوذ ایران در منطقه وحشت دارند. ایران به عنوان یک بازیگر اصلی و برتر در منطقه است و هم آمریکاییها و هم سعودیها هر دو بازنده قطعی در مسائل آینده هستند و این فشارها و تهدیداتی که در این زمینه انجام دادهاند در حقیقت انتقامگیری از آن قدرت نفوذ و دست برتری کشور ما در منطقه است.
وی به لزوم اقدام دولت و تیم سیاست خارجی کشور در مقابله با کاهش اثرات این اقدام عربستان و آمریکا اشاره کرد و افزود: در این موضوع باید تدابیر لازم را در عرصههای اقتصادی داشته باشیم و میتوانیم با تغییر تاکتیکهایمان این موضوع را رفع کنیم. اوپک تنها در کشور عربستان خلاصه نمیشود. کشورهای حوزه عربی روزانه چند میلیارد ضرر میکنند و این ضرر اقتصادی متوجه آنها هم هست ولی دقیقاً سعودیها به دنبال این هستند که اگر هم این ضرر را متحمل میشوند به نوعی ضررهای مضاعفی را به کشور ما وارد کنند و این دقیقاً منافع کشورهای غربی و اروپایی خواهد بود. این نتیجه را میتوانیم بگیرم که امروز دولت سعودی در واقع خدمت صادقانه به غرب انجام میدهد.
منبع:نسیم
انتهای پیام/ص