Skip to Content

سرپرست اداره اوقاف شهرستان میبد:

هزار و 800 موقوفه در شهرستان میبد به ثبت رسیده است/ لزوم ترویج فرهنگ وقف بر مبنای نیازمندی ‌های روز جامعه


سرپرست اداره اوقاف شهرستان میبد بیان داشت: معیارهای مهم در ایجاد وقف جدید باید بر اساس نیازهای روز جامعه باشد.

به گزارش میبد خبر، خلیل دلاوری سرپرست اداره اوقاف شهرستان میبد در نشستی با حضور خبرنگاران ضمن گرامیداشت هفته وقف و تسلیت به مردم زلزله‌زده کرمانشاه اظهار داشت: در شهرستان میبد در حال حاضر هزار و 800 موقوفه و بیش از 4 هزار و 500 رقبه  وجود دارد که در سال جدید نیز چهار موقوفه جدید به ثبت رسیده است.

وی افزود: شهرستان میبد دربخش جذب سرمایه گذاری خیرین دربخش مساجد واماکن مذهبی بخصوص عمران امامزادگان وبقاع متبرکه درعالی ترین سطح ومقام نخست کشوری قرار دارد.

دلاوری تصریح کرد: شهرستان میبد، سال گذشته بالاترین آمار ثبت و اخذ سند اراضی وقفی در استان را به خود اختصاص داد و به‌طور نسبی در سطح کشور نیز در جایگاه بالایی قرار گرفت.

سرپرست اداره اوقاف شهرستان میبد با اشاره به اینکه امور مربوط به هیئت امنا مساجد از سازمان تبلیغات به اداره اوقاف منتقل شده بیان داشت: در حال حاضر 120 نفر از خدام مساجد میبد تحت پوشش مزایای بیمه ای و خدماتی این اداره می باشند. 

وی در مورد دیگر اقدامات صورت گرفته توسط این اداره اذعان داشت: اجرای امینانه نیات واقفین شهرستان با موضوعات مختلف  روضه خوانی ، اطعام ، طبخ آش امام حسین (ع) ، افطاری ماه مبارک رمضان در آستان مقدس امامزادگان و مساجد شهرستان و نیات عید غدیر، برگزاری برنامه های فرهنگی و مذهبی در آستان مقدس امامزادگان در مناسبت های مختلف بویژه آرامش بهاری و نشاط معنوی و ضیافت الهی ویژه ماه رمضان و ویژه برنامه های بصیرت عاشورایی در ماه محرم، پیگیری مجوزهای  رایگان آب ، گاز و برق برای تعدادی ازمساجد  شهرستان و توزیع حدود هزار بسته کیف و لوازم التحریرکاملا ایرانی خریداری و بین دانش آموزان بی‌بضاعت با همکاری خیرین را از دیگر اقدامات صورت گرفته توسط اوقاف میبد برشمرد.

دلاوری در ادامه وصول بدهی‌های موقوفات ادارات را حدود 125 میلیون تومان در طول 3 سال عنوان کرد و افزود: متأسفانه مبلغی بالغ‌بر 200 میلیون تومان که اجاره‌های معوق توسط اشخاص حقیقی است هنوز پرداخت‌ نشده است.

وی در ادامه به برخی ساخت‌وسازهای غیرمجاز بر روی عرصه‌های وقفی، اشاره کرد و گفت: متأسفانه در بسیاری از موارد به دلیل عدم آگاهی مردم از قوانین و یا بی‌توجهی به اخطارهای داده‌شده به مستأجران، شاهد ساخت‌وسازهای غیرقانونی و غیراصولی بر روی زمین‌های وقفی هستیم که این مسئله مشکلاتی را برای مردم و موقوفات ایجاد کرده است.

سرپرست اداره اوقاف شهرستان میبد با اشاره به اینکه در حال حاضر حکم تخریب و تخلیه بیش از 10 واحد مسکونی و تجاری را در دستور کارداریم تأکید کرد: از مردم تقاضا داریم قبل هرگونه اقدام اعم از تغییر کاربری یا خریدوفروش اراضی موقوفه حتماً با اخذ مجوز از اداره اوقاف صورت گیرد و همچنین تقاضا داریم دستگاه‌های مربوطه اعم از شهرداری نیز در صدور مجوز جهت ساخت در اراضی موقوفه حتماً از این اداره استعلامات مربوط را اخذ کند.

وی دلیل برخوردهای سخت‌گیرانه اوقاف برای اعطای مجوز ساخت‌وساز را انقضای مدت اجارات و عدم پرداخت مناسب حق‌وحقوق موقوفات از سوی برخی مستأجران اعلام کرد.

سرپرست اوقاف میبد همچنین بابیان اینکه 80 درصد موقوفات سنتی هستند تأکید کرد: مردم باید به سمت‌ وسوی موقوفات جدیدی چون علم و فناوری و تحصیل دانش آموزان و ازدواج و همچنین حوادث و بلایای طبیعی بروند.

وی در ادامه بیان داشت: مردم باید نگاه جامع‌تری به نیات خود داشته باشند و نیات واقفین بر اساس نیاز روز جامعه باشد که از روحانیون و ائمه جماعت تقاضا داریم در مورد موقوفه‌های جدید و ماندگار بیشتر روشنگری و آگاهی لازم را بدهند.

دلاوری بابیان این‌که اداره اوقاف میبد جایگاه خوبی در بین ادارات اوقاف استان را به خود اختصاص داده، اظهار داشت: اما اگر قصوری مشاهده می‌شود، به خاطر کمبود نیروی انسانی و امکانات و تجهیزات اداری و همچنین سطح انتظارات مردم است که امید می‌رود با اضافه شدن نیرو بتوانیم انتظارات مردم و واقفان را خصوصاً در بخش ندوشن برآورده سازیم.

انتهای پیام/اد




Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.