میزان بارش در یزد در سالجاري كمتر از 10 ميليمتر/با كاهش هدررفت آب می توان بحران کم آبی را به تعویق انداخت
به گزارش میبد خبر، مدير عامل آب و فاضلاب استان يزد در نشست همانديشي معاونين و مديران بهرهبرداري شركتهاي آبفاي اصفهان، كاشان، كهكلويه و بوير احمد و چهارمحال و بختياري كه با حضور مدير دفتر بهبود روشهاي بهرهبرداري شركت مهندسي آب و فاضلاب كشور و به ميزباني يزد برگزار شد، حوزهي بهرهبرداري را يكي از پرمسئوليتترين حوزههاي شركتهاي آبفا عنوان كرد و گفت: اين حوزه مسئوليت بسيار سنگيني در بحث انرژي، هدررفت، بهرهبرداري از تاسيسات فاضلاب و بهداشت آب دارد و اگر در هر يك از اين حوزه ها كوتاهي شود خسارت زيادي به مردم وارد مي شود .
علي اسلامي بيان كرد: در 15 سال اخير ميانگين بارندگي در شهر يزد حدود 50 ميليمتر و در استان 80 ميليمتر است در حالي كه ميزان بارندگي نرمال ( 100 ميليمتر) است و در اين مدت تنها يك يا دو سال بارندگي نرمال داشتيم .
مدير عامل شركت آبفا در ادامه با اشاره به اين كه در اكثر شهرها ميزان آب قابل استحصال نصف آب مورد نياز شهروندان است، افزود: نياز آبي در شهر يزد 2 هزار و 650 ليتر در ثانيه است در صورتي كه مجموع آب مطلوب قابل استحصال از منابع داخلي 1400 ليتر مي باشد و بقيه از آب انتقالي تامين مي شود .
اسلامي خاطرنشان كرد : يكي از مشكلات اساسي در تامين آب يزد اين است كه به دليل كاهش بارندگي منابع آب تحليل يافته و كيفيت آب نازل شده و مجبور هستيم در 10 شهر استان از آب انتقالي استفاده كنيم و اگر خط دومي براي انتقال آب به يزد در 10 سال آينده اجرا نشود بي ترديد با بحران آب شديد روبرو مي شويم .
وي گفت: حوزهي بهرهبرداري بايد به بحث هدررفت آب به خصوص در استانهاي اصفهان و يزد به صورت خاص توجه كند و می بایست در هر شرايطی حوزه آبرساني را رصد كنيم.
وي همچنین هدررفت آب در استان را 16.8درصد عنوان كرد و افزود: اگر اين عدد 2 تا 3 درصد كاهش يابد بحث بي آبي 7 يا 8 سال به عقب ميافتد .
مدير عامل آبفا يزد در پايان يادآور شد: به دليل كمبود رطوبت و خشكي فوق العاده هوا در فصل تابستان، در استان يزد 400 هزار كولر آبي استفاده ميشود كه از 90 ميليون متر مكعب حجم توليد آب اعم از انتقالي و منابع داخلي حدود 20 درصد در كولر مصرف مي شود و اگر يك كار فني و علمي در راستاي كاهش مصرف آب كولرها صورت گيرد بسيار ارزنده است چرا كه خيلي ار استانها از كولر آبي به عنوان وسيله خنك كننده استفاده ميكنند .
وي در پايان فقير بودن سفره هاي آبي بعضي از شهرها (تفت ، مهريز ، نير، يزد و اردكان)،كيفيت پايين سفره هاي تامين آب در برخي از شهرها (بافق ، بهاباد ، اردكان ، ميبد)، عدم امكان حفر چاه در بسياري از موارد بدليل التزام به رعايت حريم چاهها و قنوات موجود در منطقه ، عدم امكان بهره برداري از برخي چاه هاي حفر شده به دليل مشكلات كمي و كيفي ، كمبود اعتبارات ، فقدان مطالعات جامع وضعيت منابع آبي ، عدم اطمينان به تداوم و ثبات بهره برداري از آب انتقالي را از مشكلات و موانع تامين آب نام برد .
انتهای پیام/
ایسنا
Related Assets:
- افت سالانه 43 سانتیمتری آب سفرههای زیرزمینی دشت یزد-اردکان/ سالانه 135 درصد ظرفیت منابع آب های یزد برداشت می شود
- قول پیگیری مشکلات خط آب انتقالی به یزد در کمیسیون امنیت ملی/ آب انتقالی به یزد ارتباطی با آب اصفهان ندارد/ دولت توان این را ندارد که در اقتصاد کار کند+ تصاویر
- طرح ملی نجات آب "داناب" در مدارس شهرستان میبد اجرا می شود
- بررسی بحران آب در 5 سال آینده در دیدار مدیرعامل آبفای استان با حضرت آیت الله اعرافی
- کاهش منابع ذخیره آب یزد/قطعی آب در برخی مناطق شهر/رفع مشکل تا چند ساعت دیگر
- اختصاص درصدی از عواید معادن به آبادانی مناطق معدنی/ تدوین ۱۰ طرح برای رفع معضل آب یزد
- تجهیز روستاها و بخش های میبد به سیستم کنترل سطح مخازن آب
- «دبّه به دستان میبدی و اردکانی » در صفوف طولانی برداشت آب + تصاویر