Skip to Content

رئیس اتحادیه صنف طلا،جواهر و نقره استان یزد:

فاتحه صنف زرگر را باید خواند/ تعطیلی نیمی از کارگاه‌های طلاسازی در یزد


رئیس اتحادیه صنف طلا،جواهر و نقره استان یزد با اشاره به «رکود شدید» بازار طلای کشور گفت: کارگاه‌های تولیدی طلا در حال حاضر یا تعطیل شده‌اند و یا با 20 درصد ظرفیت خود کار می‌کنند.

محمد رضا نوری زاده در گفت و گو با خبرنگار  میبد خبر در رابطه با رکود بازار و عدم خرید طلا توسط مردم بیان داشت: از عید امسال تا کنون اکثر کارگاههای تعطیل شده و مغازه داران نیز هفته به هفته فروش ندارند و این امر دو دلیل عمده دارد یکی مشکلات اقتصادی جامعه و دیگری مالیات بر ارزش افزوده است.

وی در خصوص مالیات بر ارز ش افزوده افزود: بزرگ‌ترین مشکلی که در حال حاضر صنعت طلای یزد و کشور با آن مواجه‌ شده است، قانون مالیات بر ارزش‌افزوده می‌باشد؛ این قانون بدون هیچ‌ گونه بررسی کارشناسی بر دست‌اندرکاران صنعت طلا تحمیل شد. با وجود اینکه کمیسیون اقتصادی مجلس حذف مالیات بر ارزش افزوده بر طلا را مصوب کرده ولی تا کنون رای نهایی برای اجرایی شدن آن به تصویب نرسیده است.

نوری زاده با تصریح بند 3 قانون مالیات بر ارزش‌افزوده مبنی بر اینکه ارزش‌افزوده تفاوت بین ارزش کالاها و خدمات عرضه شده با ارزش کالاها و خدمات خریداری یا تحصیل شده در یک دوره معین می‌باشد، اذعان کرد: در این قانون برای صنعت طلا نیز تخلف صورت گرفته و از اصل کالا، خدمات و اجرت، سود مالیات ارزش‌افزوده اخذ می‌شود.

رئیس اتحادیه صنف طلا،جواهر و نقره استان یزد سود زرگر را 7 درصد عنوان داشت و گفت: زرگر از این میزان سود حدود 2 تا 3 درصد آن را باید به هزینه‌هایی چون مالیات عملکرد، دستمزد شاگرد، هزینه‌های جاری و موارد دیگر اختصاص دهد.

وی با اشاره به اینکه قیمت طلا در بازارهای جهانی نسبت به سال گذشته کاهش یافته، اظهار داشت: با توجه به کاهش 40 تا 50 دلاری طلا در بازارهای جهانی ولی به دلیل نوسانات قیمت دلار و ارز در ایران قیمت شمش طلا و سکه در ایران نسبت به سال گذشته دو برابر شده است. مردم دیگر تمایلی برای خرید طلای ساخته شده ندارند و فقط شمش طلا و سکه در بازار فروش دارد که آن هم به دلیل ارزش پایین ریال می باشد.

نوری زاده ترکیه را دومین تولید کننده و صادر کننده جهان برشمرد و ابراز داشت: درآمد ارزی کشور ترکیه در سال 2017 مبلغی بالغ بر 5 هزار میلیارد دلار بوده و پیش بینی می شود که این مبلغ در سال 2018 به 15 هزار میلیارد دلار برسد. ترکیه در 15 سال گذشته طلای مورد نیاز و مصرف خود را از طلاهای مستعمل کشورهایی نظیر ایران تهیه می کرد ولی با حمایت دولت از کارگاههای تولیدی و این صنف این کشور در حال حاضر توانسته است به این جایگاه در جهان دست یابد.

رئیس اتحادیه صنف طلا،جواهر و نقره استان یزد سود با اشاره به اینکه 50 درصد کارگاههای طلافروشی در یزد طی سال گذشته تعطیل شده و مابقی کارگاهها نیز با 20 درصد ظرفیت خود کار می کنند، اذعان داشت: اگر این روال ادامه پیدا کند فاتحه صنف زرگر را تا یکی دو سال آینده در یزد را باید خواند. بطور مستقیم و غیر مستقیم 5 هزار خانوار در یزد وابسته به صنف زرگر هستند و در این اتحادیه 2 هزار پرونده، 2 هزار پروانه کسب مشاغل خانگی و صنایع دستی و 23 رسته صنفی وجود دارد که با تعطیلی هر طلا فروشی 30تا 40 خانواده در یزد به مشکل بر می خورند.

وی در پایان با تاکید بر این موضوع که با حمایت مسئولین و فعال شدن این کارگاهها می توان بیشترین میزان اشتغال را در استان داشت، خاطر نشان ساخت: این صنعت با توجه به مشکل کم آبی استان کمترین مصرف آب و بیشترین میزان اشتغال را دارد به شرط آنکه دید مسئولین نسبت به این صنعت تغییر مثبت کرده و صادرات طلا و زیورآلات استان یزد که شناخته شده و با کیفت بالاست پیگیری و حمایت لازم صورت گیرد.

انتهای پیام/اد




Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.