Skip to Content

سرپرست شبکه بهداشت میبد؛

زنگ خطر دوبرابر شدن آمار دیابت طی ده سال گذشته/پیشرفت 75 درصدی طرح فلورایدتراپی دانش آموزان ابتدایی میبد


دکتر سهیلی بیان داشت: تاکنون برای حدود ۷۵درصد دانش اموزان ابتدایی فلورایدتراپی را انجام دهیم در این طرح دانش آموزان از نظر بهداشت دهان و دندان بطور رایگان معاینه و فلورایدتراپی می شوند

به گزارش میبد خبر، جلسه هماهنگی شبکه بهداشت و اموزش و پرورش میبد در راستای اجرای طرح ارتقای بهداشت دهان و دندان دانش آموزان با حضور روسای هردو اداره صبح روز گذشته(دوشنبه16آذر) در سالن اجتماعات اداره آموزش و پرورش این شهرستان برگزار شد.


به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان میبد، جلسه هماهنگی اجرای طرح تحول سلامت در مدارس ابتدایی با حضور کارشناس مسئول بهداشت دهان و دندان دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، سرپرست شبکه بهداشت و درمان، سرپرست مرکز بهداشت، رییس اموزش و پرورش میبد و جمعی از مدیران مدارس ابتدایی و کارمندان این دو اداره برگزار شد.

در این جلسه ابتدا موحدی فر رییس آموزش و پرورش میبد ضمن خیر مقدم به مسئولین بهداشت دهان و دندان دانشگاه، بیان داشت: شبکه بهداشت و آموزش و پرورش میبد در اجرای برنامه های پیشگیری از بیماریها و آموزش بهداشت در دانش آموزان تعامل بسیار خوبی داشته اند و انصافا شبکه بهداشت میبد در این چندماه همکاری بسیار خوبی با ما در اجرای برنامه های بهداشتی داشته است و ماامیدواریم بتوانیم در راستای تامین سلامت دانش آموزان به نتایج خوبی دست پیدا کنیم.

پس از آن دکتر سهیلی سرپرست شبکه بهداشت و درمان میبد با تاکید بر اهمیت سلامت دانش آموزان در ابعاد پیشگیری و درمان بیان داشت: خوشبختانه سیاستهای ده گانه ای که مقام معظم رهبری ابلاغ کردند و پس از آن دولت محترم ان را در سیر اجرا قرار داد، نتایج بسیار خوبی برای سلامت مردم داشت است که درنهایت منجر به افزایش رضایت مردم شده است و اکنون درصدد اجرای طرح تحول سلامت در حوزه بهداشت هستیم.

دکتر سهیلی در ادامه با اشاره به زنگ خطر دوبرابر شدن آمار دیابت طی ده سال گذشته و رسیدن ابتلای آن به میزان 18 الی 20 درصد درحال حاضر، افزود: در این طرح بیماریهایی همچون دیابت، چاقی، سرطانها، بهداشت روان، بیماریهای قلبی و عروقی و... مورد توجه قرار می گیرد و امیدواریم همانند طرح تحول سلامت در حوزه درمان، نتایج خوبی نیز در حوزه بهداشت و پیشگیری بدنبال داشته باشد.

سرپرست شبکه بهداشت میبد اظهار داشت: تفاهم نامه ای در حوزه کلان بین وزارت بهداشت و آموزش و پرورش کشور به تصویب رسیده است. یکی از این برنامه ها در قالب این تفاهم نامه سلامت بهداشت دهان ودندان دانش اموزان می باشدکه چند ماهی از شروع آن می گذرد با تلاش همکارانمان در واحد بهداشت دهان ودندان و همکاری وتعامل بسیار خوب اموزش وپرورش توانسته ایم تاکنون برای حدود ۷۵درصد دانش اموزان ابتدایی فلورایدتراپی را انجام دهیم در این طرح دانش آموزان از نظر بهداشت دهان و دندان بطور رایگان معاینه و فلورایدتراپی می شوند و افرادی که دندانهای پوسیده یا مشکلات دهان و دندان داشته باشند تحت درمان قرار می گیرند و در ضمن آن آموزشهای لازم جهت پیشگیری داده می شود.

در ادامه دکتر کلانتری سرپرست مرکز بهداشت شهرستان با تاکید بر همکاری مستمر بین بخشی بیان داشت: اگر بتوانیم فرهنگ سلامت را از سنین پایین نهادینه کنیم، علاوه بر کاهش بیماریهای زمینه ای در سنین بالاتر، از بسیاری از هزینه ها نیز کاهش داده می شود، همانند واکسیناسیون که برای مدتی سرمایه گذاری کردیم و الان نتایج آن را مشاهده می کنیم.

وی بیان داشت: سعی کرده ایم از حداقل امکانات بهترین استفاده را داشته باشیم و اکنون در حوزه بهداشت دهان و دندان نیز گام خوبی برداشته شده است.

همچنین در ادامه دکتر فتوحی کارشناس مسئول بهداشت دهان و دندان دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد با بیان اینکه جو میبد نسبت به شهرستان های دیگر و حتی مرکز استان در تعامل بین بخشی و نتایج حاصله از اقدامات شبکه بهداشت بسیار فرق می کند و از این جنبه خوشحال هستیم، اظهار داشت: شایعترین بیماریهای سلامت پس از سرماخوردگی، بیماریهای دهان و دندان می باشد و ازجمله مهمترین بیماریهای دهان و دندان پوسیدگی و جرم دندان است بگونه ای که هر دانش آموز بین 5 تا 6 دندان پوسیده دارد.

دکتر فتوحی ادامه داد: متاسفانه تاکنون بدلیل نگرش درمان نگری که وجود داشته است نتایج خوبی در کاهش بیماریهای دهان و دندان نداشته ایم اما اکنون رعایت بهداشت دهان و دندان جهت پیشگیری مدنظر سیاستها قرار گرفته است چرا که بهداشت دهان و دندان تاثیر بسیار زیادی در بیماریهای کلیوی، گوارش، قلبی عروقی و حتی روح و روان ما دارد.

مسئول بهداشت دهان و دندان دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد اضافه کرد: دانش اجتماعی و فرهنگ سلامت در بهداشت دهان و دندان باید مورد اهمیت بیشتری قرار گیرد تا از آمار پوسیدگیها و بیماریهای دیگر کاسته شود.

دکتر فتوحی افزود: امیدواریم با همکاری آموزش و پرورش و شبکه بهداشت شهرستان میبد بتوانیم در حوزه بهداشت دهان و دندان جامعه بخصوص دانش آموزان این شهرستان گام موثری برداشته باشیم و باقیات الصالحاتی برایمان باشد.

در پایان دکتر کلانتر کارشناس مسئول بهداشت دهان و دندان مرکز بهداشت میبد در خصوص تشکیل پلاک میکروبی و نقش آن در پوسیدگی دندانها و راههای پیشگیری از آن برای مربیان صحبت کرد و مطالب آموزشی لازم را ارائه نمود.




Your Rating
Average (2 Votes)
The average rating is 5.0 stars out of 5.