رونمایی ازموتور«پارسیجو»که سال91 آغازبه کارکرده بود!/جستجوگر دانشجویان یزدی گوگل و یاهو را حذف می کند؟!
به گزارش میبد خبر به نقل از یزد رسا، همایش رونمایی از موتور قدرتمند جستجوی ملی "پارسیجو" هم اینک در سالن استقلال دانشگاه یزد آغاز به کار کرد.
در این همایش که با حضور محمود واعظی به استان یزد میشود، از این موتور جستجوگر ملی که به همت متخصصان و اساتید دانشگاههای یزد تولید شده، رونمایی شد.
موتور جستجوی ملی "پارسی جو" که به همت متخصصان و اساتید دانشگاههای یزد تهیه شده و در حال حاضر به عنوان یک موتور جستجوی ملی قدرتمند استفاده میشود، دقایقی پیش با حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات رونمایی شد.
علی محمد زارع مدیر پروژه این موتور جستجوگر، در این همایش در ارتباط با آمارهای جستجوی وب در ایران، اظهار داشت: 2 و نیم درصد ترافیک گوگل مربوط به ایران است و 4 سایت جهانی از جمله گوگل و یاهو، رتبه زیر 20 را در ایران به خود اختصاص داده اند.
وی در ارتباط با آمار صفحات وب ایرانی در اینترنت، گفت: در سال 2005، حدود 10 میلیون صفحه و الان حدود 600 میلیون صفحه در وب داریم که با رشد 60 برابری همراه بوده است.
مدیر پروژه موتور جستجوی ملی "پارسی جو" با بیان این مطلب که یک موتور جستجوی بومی داخلی نیاز هست که به کاربران اینترنت در کشور خدمات ارائه کند، گفت: این پروژه میتواند درآمد بسیاری داشته باشد که از جمله آن تبلیغات هدفمند است.
زارع افزود: خیلی از کشورها از جمله کرهجنوبی با دولت الکترونیک قوی و پیشرفتهای که دارند، سرویسهای بسیار خوبی ارائه میکنند.
وی در ارتباط با علل موفقیت موتور جستجوی بومی، گفت: دلیل اینکه در کشورهای دیگر موتور جستجوی داخلی موفق میشود، این است که تنها در سرچ فعالیت نمیکنند، بلکه در تمام زمینهها، این موتور فعال است.
مدیر پروژه موتور جستجوی ملی "پارسی جو" در ارتباط با آمارهای مرتبط با این موتور جستجوگر، عنوان کرد: الان 300 میلیون صفحه در جستجوی وب این موتور وجود دارد که به زودی به 600 میلیون صفحه افزایش مییابد، در سرویس جستجوی تصویر هم هماینک در 40 میلیون صفحه و به زودی در 100 میلیون صفحه جستجو انجام میشود.
زارع با تاکید بر اینکه یکی دیگر از بحثهای این موتور، بحث خبر است، گفت: الان 100 سایت خبرگزاری توسط این موتور جستجوگر پوشش داده میشود.
وی ادامه داد: یکی دیگر از دلایلی که یک موتور بومی میتواند موفق باشد، ارائه خدمات مبتنی بر نیاز بومی است که از جمله این موارد میتوان به نقشه کشور اشاره کرد.
مدیر پروژه موتور جستجوی ملی "پارسی جو" خاطرنشان کرد: موتور جستجوگر پارسی جو نقشه کامل ایران را با اطلاعات دقیق ارائه می کند که به زودی با 45 لایه اطلاعاتی مجهزتر میشود.
به گزارش خبرنگار یزد رسا، هم اکنون موتور جستجوی بومی "پارسی جو" امکان ترجمه کلمات و عبارات از انگلیسی به فارسی، فارسی به انگلیسی و پینگیلیش به فارسی همراه با تلفظ آوایی کلمات در موتور جستجوی پارسی جو به نشانیhttp://www.parsijoo.ir فراهم شده است.
در نسخه اولیه موتور جستجوی بومی "پارسی جو" که به صورت آزمایشی از نیمه دوم سال 92 کار خود را آغاز کرده است سرویس های جستجوی وب، تصویر، دانلود و ترجمه ارائه میشود و با استفاده از ویژگی علمی این موتور جستجوگر می توان در بین ۱ میلیون مقاله فارسی و انگلیسی جستجو کرد.
راه اندازی موتور جستجوی بومی از اواسط سال ۸۹ در دستور کار وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات قرار گرفت که در آن زمان طرحی مطرح شد تا براساس آن موتور حستجوگر ملی بر بستر شبکه ملی اطلاعات یا اینترانت کشوری پیاده سازی شود؛ این موتور جستجوگر ملی که حتی عنوان موتور "یاحق" را نیز در ابتدا به خود گرفته بود اولین اولویت برای ارائه خدمات دستگاه های دولتی و غیردولتی با هدف تسهیل در ارائه اطلاعات سریع به مردم معرفی شد.
اما یکسال پس از اعلام اولین برنامه های وزارت ارتباطات برای راه اندازی موتور جستجوی ملی، سیاستهای این وزارتخانه برای اجرای این پروژه در کشور به نوعی تغییر کرد و مقرر شد برای ایجاد فضای رقابت فعالان داخلی در این عرصه چندین موتور جستجوی بومی راه اندازی و معرفی شود که هم اکنون و با گذشت بیش از دو سال از اولین زمزمه ها برای راه اندازی موتور جستجوگری که توانایی رقابت با موتورهای جستجویی همچون یاهو و گوگل را داشته باشد موتور جستجوی بومی "پارسی جو" به صورت آزمایشی آغاز به کار کرده است.
قرار بود نسخه اصلی این موتور جستجو با پوشش ۵۰۰ میلیون سند فارسی حاوی سرویسهایی نظیر ترجمه ماشینی، جستجوی اخبار، جستجوی علمی و جستجوی دو زبانه و برخی از سرویسهای مربوط به نقشه، خرداد ماه سال ۹۲ در معرض عموم قرار گیرد.
موتور جستجوی پارسی جو توسط پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات و دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه یزد به بهره برداری رسیده و براساس اخبار اعلام شده روزانه در حال سرویسدهی به بیش از ۲۰ هزار کاربر فارسیزبان است.
لازم به ذکر است دکتر سید علی محمد میرمحمدی میبدی رئیس سابق دانشگاه یزد در سال 92 در مصاجبه با خبرنگار یزد رسا در مورد موتور جستجوی "پارسی جو" گفته بود: این موتور جستجو تمام قابلیت های گوگل را دارد ولی متاسفانه به دلیل عدم تأمین بودجه به منظور تهیه سرور هنوز نتوانسته ایم اطلاعات را در حجم گوگل ذخیره کنیم.
میر محمدی میزان اعتبار لازم به منظور تکمیل پروژه موتور جستجو گر "پارسی جو" را ۲ میلیارد تومان ذکر کرد و افزود: این میزان سرمایه گذاری ظرف ۲ سال با تبلیغات قابل بازگشت است.
وی عدم شناخت این موتور جستجو در میان مردم و ادارات دولتی را از دیگر نقاط پیش روی این پروژه دانست و اظهار داشت: بالا بردن امنیت اطلاعات در برابر حملات سایبری دشمن و عدم دور زدن فیلترینگ توسط فیلتر شکن های مرسوم توسط این موتور جستجو را از قابلیت های مهم این موتور دانست.
میبدی با اشاره به تأکیدات مکرر مقام معظم رهبری به استفاده از دانش بومی تصریح کرد: استفاده از این موتور نه تنها در راستای حمایت از تولید ملی است بلکه به منظور امنیت بیشتر در فضای مجازی می بایست مردم و دانشجویان از این موتور جستجو استفاده کنند.
«پارسی جو» و «گُرگُر»، دو موتور جستجوی ملی
به گزارش میبد خبر به نقل از یزد رسا، سال هاست که بحث ارائه موتور جستجوی ملی و بومی بر سر زبان ها افتاده و درباره راه اندازی طرح حمایت از برنامه نویسان داخلی آن، سخن به میان می آید.
پارسی جو که یکبار در سال ۹۱ توسط مسئولان وقت وزارت خانه به عنوان موتور جستجوی بومی معرفی شده بود و از سال ۸۹ در وضعیت آنلاین قرار دارد
معاون برنامه ریزی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره میزان سرمایه گذاری بر روی این طرح اظهار کرد: بیش از ۱۷۰ میلیارد تومان برای حمایت از موتورهای جستجوی ملی بودجه پیش بینی شده که بخشی از آن تا کنون اختصاص یافته است و بخش دیگر نیز به مرور زمان به این پروژه ها تخصیص داده می شود.
برات قنبری گفت: یکی از سیاست های وزارت ارتباطات در دولت فعلی حمایت از تولیدات ملی در زمینه های مختلف است که در این رابطه مقرر گردیده که دو موتور جستجوی ملی همزمان با دهه فجر رونمایی شوند.
وی اضافه کرد: با توجه به حمایت های دولت یازدهم از ورود بخش خصوصی به این فضا، تا به حال چندین شرکت برای راه اندازی موتور جستجوی ملی اعلام آمادگی کرده اند که وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات سعی دارد فضا را برای فعالیت این شرکت ها محیا نماید.
معاون برنامه ریزی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در پاسخ به اینکه موتور جستجوی پارسی جو مدت ها قبل فعالیت خود را آغاز کرده، پس چگونه وزارت ارتباطات بر روی این پروژه تاثیر گذار بوده است؟ ، توضیح داد: این پروژه جستجو از سوی دانشگاه یزد راه اندازی شد و اکنون نیز آخرین خبری که درباره آن می توان اشاره کرد این است که متولیان طرح مذکور به ۱۵۰ سرور نیاز داشتند که در حال حاضر این تجهیزات خریداری گشته و علاوه بر آن در حوزه های دیگری مانند پهنای باند، هزینه های انتقال و سایر هزینه های موجود، وزارت ارتباطات به حمایت از این شرکت خواهد پرداخت.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در دومین روز از سفر خود، فردا صبح در یادواره شهدای انقلاب یزد و همچنین نشست شواری اداری استان یزد شرکت میکند.
انتهای پیام/ع