Skip to Content

رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان میبد:

آنفلوانزای فوق حاد پرندگان را جدی بگیریم


رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان میبد اظهار داشت: آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان بیماری ویروسی و خطرناکی است که سرعت انتشار بسیار بالایی دارد و به سرعت پرندگان بسیاری را بیمار می‎کند.

به گزارش میبد خبر، محسن کریمی رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان میبد درباره آنفلوانزای فوق حاد پرندگان بیان داشت: آنفلوانزای پرندگان، یک بیماری ویروسی است که دستگاه های تنفس، گوارش یا عصبی بسیاری از انواع پرندگان را مبتلا می سازد و شدیدترین نوع بیماری به صورت حاد و عمومی است که در طیور با یک دوره کوتاه و مرگ و میر بسیار بالا مشخص می شود؛ پرندگان دریایی و بخصوص اردک های وحشی مخازن طبیعی ویروس این بیماری هستند که در برابر ابتلای به بیماری به شدت مقاوم هستند در عوض پرندگان اهلی نظیر مرغ و بوقلمون بسیار حساس هستند.

وی افزود: شکل شدید و کشنده بیماری دارای شروع ناگهانی بوده و از شدت بالایی برخوردار است و به سرعت باعث مرگ می شود. سردی هوا،  باعث ماندگاری بیشتر ویروس در محیط شده که این موضوع باعث انتقال بیشتر و راحت‌تر ویروس از نقطه ای به نقطه دیگر می شود. بیماری از طریق خوردن گوشت پخته پرندگان انتقال نمی یابد زیرا ویروس مولد آن در دمای 50 درجه از بین می رود.

کریمی با اشاره به روش های انتقال بیماری :،تماس با پرندگان وحشی و پرندگان آبزی آلوده، کفش، لباس، خودرو، آب، دان و مدفوع و بستر آلوده پرندگان ،تهیه دان از منابع غیر مطمئن بخصوص کانونهای آلوده،پراکنده شدن کود مرغداری به محیط اطراف،عدم پاکسازی و ضد عفونی کامل محل نگهداری مرغ و لوازم و تجهیزات قبل از پرورش جوجه را ازجمله روشهای انتقال این بیماری مهلک دانست.  

رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان میبد در مورد ž علایم بالینی بیماری آنفلوانزا در پرندگان و انسان گفت: این بیماری در پرندگان اهلی افسردگی شدید، بی اشتهایی، کاهش تخم گذاری، اسهال سبز روشن تا سفید، علایم تنفسی و التهاب بافت ملتحمه، ژولیدگی پرها ،تشنگی زیاد، خیز زیر پوستی در نواحی گردن، سر، صورت، تاج و ریش، سیانوزه (کبودی) شدن تاج و ریش، خونریزی های پتشی (کوچک) روی سطوح سروزی بدن و مرگ و میر ناگهانی طیور را ایجاد می کند.

وی ادامه داد: علایم بالینی در انسان شامل تب بالای с° 38 ، علایمی شبیه آنفلوانزا (عوارض تنفسی)، اسهال آبکی بدون خون، استفراغ، درد شکم و قفسه سینه، خونریزی از بینی و لثه می باشد و گاهی علایم عصبی، مشکلات مجاری تنفسی تحتانی، صداهای تنفسی، لوکوپنی (نوعی کم خونی باکاهش گلبولهای سفید خون) و کمبود پلاکت های خون نیز دیده می شود. این بیماری معمولا ٌ24 ساعت بعد از ظهور اولین علایم ممکن است باعث مرگ بیمار شود البته تا یک هفته بعد از مشاهده علایم نیز مرگ اتفاق افتاده است.

کریمی ضمن درخواست از مردم برای رعایت تمامی موازین بهداشتی و زیست محیطی اظهار داشت: مردم از رها نمودن مرغهای بومی و دیگر ماکیان بصورت چرای آزاد خودداری و آنها را در مکانهای سر پوشیده نگهداری کرده چون امکان انتقال بیماری به طیور بومی از طریق تماس با پرندگان وحشی وجود دارد، عدم تهیه گوشت مرغ از مراکز غیر مجاز و عرضه کنندگان و کشتار کنندگان دوره گرد، خودداری از خرید مرغ زنده  از عرضه کنندگان غیر مجاز طیور و مرغ مصرفی خود را بصورت بسته بندی شده تازه یا منجمد و از مراکز مجاز تهیه کنند.

رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان میبد به مرغداری ها یادآور شد: شیوع این بیماری در یکی از مرغداری‌ها احتمال شیوع درسایر واحدها را نیز افزایش می‌دهد که در نهایت منجر به مرگ و میر گسترده طیور و ضرر اقتصادی فراوان برای صاحبان مرغداری‌ها می‌شود. راین اساس کلیه مرغداران استان موظف به رعایت مسائل بهداشتی و قرنطینه‌ای در واحدهای تولیدی خود بوده و لازم است هرگونه تلفات غیرمتعارف موجود در مرغداری‌ها را در اسرع وقت به ادارات دامپزشکی گزارش کنند.

کریمی در پایان با بیان این که یکی از راه های جلوگیری از بروز و انتشار برخی از بیماری های مخاطره آمیز در جمعیت طیور صنعتی شهرستان جلوگیری از فروش مرغ زنده در سطح شهر است که با عوامل فروش مرغ زنده برخورد قانونی خواهد شد از همشهریان عزیز خواست تا ضمن خودداری از خرید مرغ زنده از افراد دوره گرد و سودجو مراتب را سریعاً به شبکه دامپزشکی شهرستان یا با شماره تلفن 1512 اطلاع داده  و مواد پروتئینی مورد نیاز خود را به صورت بسته بندی از فروشگاه های تحت نظارت دامپزشکی  تهیه کنند.

انتهای پیام/اد




Your Rating
Average (1 Vote)
The average rating is 5.0 stars out of 5.