Skip to Content

مدیر گروه گیاهان داروئی دانشگاه علم و هنر یزد:

کشت پایلوت گیاهان دارویی در شهرک صنعتی جهان آباد میبد با موفقیت انجام شد+ تصاویر


مدیر گروه گیاهان داروئی دانشگاه علم و هنر یزد: کاشت گیاهان دارویی و اصلاح شده، شهرک صنعتی جهان آباد میبد را به پایلوت گیاهان دارویی تبدیل کرده است.

به گزارش میبد خبر، حیدر مفتاحی زاده مدیر گروه گیاهان داروئی دانشگاه علم و هنر یزد در مورد پروژه کشت گیاهان داروئی در شهرک صنعتی جهان آباد میبد گفت: بحث گیاهان داروئی و فراورده های حاصل از آن بعنوان یکی از موضوعاتی است که می تواند در آینده شهرستان میبد نقش بسزایی داشته و بعنوان یک فعالیت اصلی مطرح شود.

وی در مورد اهداف این طرح بیان داشت: برای اجرای این طرح اهداف زیادی مانند تغییر اصلاح الگوی کاشت، استفاده از گیاهان کم آبخواه، توجه ویژه به گونه های مختلف بومی منطقه و فرهنگ استفاده از گیاهان داروئی در بین مردم مورد نظر می باشد.

مفتاحی زاده در ادامه اظهار داشت: در این راستا تفاهم نامه ای سال گذشته بین دانشگاه علم وهنر یزد، جهاد کشاورزی و مدیریت شرکت شهرک صنعتی جهان آباد میبد امضاء شد. پس این تفاهم نامه پروژه های دانشجویان ارشد گیاهان داروئی در شهرک صنعتی جهان آباد انجام شد و کارهای پایلوت نیز پیگیری شد و ما انتظار داشتیم که پس از انجام این تحقیقات کشت گیاهان داروئی را به فضای سبز شهری منتقل کنیم تا فضای سبزی با گیاهان داروئی داشته باشم تا هم از نظر اقتصادی مفید باشد و هم در بحث کاهش آلودگی و کم آبخواهی اقدام مهمی صورت گیرد و این صنعت پاک را در آینده جایگزین صنایع کاشی و سرامیک کنیم.

وی در مورد کشت گیاهان داروئی عنوان کرد: در این پروژه 15 گونه گیاهان داروئی را کشت کرده و مرتب برداشت کردیم و گونه های جدیدی را هر بار به گونه ای قبلی اضافه کردیم تا هر کدام را که موفق شدیم بیاییم و آن را به فضای بیرون منتقل کرده و با ترغیب مردم به کشت این گیاهان در منزل فرهنگ خوبی را ایجاد کنیم.

مدیر گروه گیاهان داروئی دانشگاه علم و هنر یزد اشاره ای به اهداف این کار داشت: با اجرای این طرح به دنبال فرهنگ سازی که مستقیم در سلامت مردم نقش داشته باشد و بتواند صنعت گیاهان داروئی را در میبد رونق بخشد و احداث کارخانه داروسازی گیاهان داروئی و ایجاد صنعت پاک، کم آبخواه و بدور از آلایندگی و استفاده از نخبگان هستیم.

مفتاحی زاده در مورد ترکیب گیاهان داروئی کشت شده گفت: گیاهان داروئی که در این طرح استفاده شد ترکیبی از گونه های بومی و غیر بومی مثل مریم گلی،کنگر فرنگی، اسطوخودوس، سر خار گل،چای ترش و موارد دیگر می باشد که در این زمینه به نتیجه دلخواه و مطلوب رسیدیم که می توانیم همه آنها را در باغچه های منازل مسکونی و فضاهای کشت شهرستان پرورش دهیم.

وی در مورد هزینه های اجرای این طرح بیان داشت: در شهرک صنعتی جهان آباد 1 هکتار فضای پایلوت باز و حدود 650 متر فضای گلخانه ای برای انجام این کار در نظر گرفته شده است. هزینه ای این طرح توسط مدیریت شرکت شهرک صنعتی میبد تامین شده است و توانستیم با بکار گیری پتانسیل های موجود در شهرستان و مقداری هم استان یک کار خوب، کم هزینه و جهادی را انجام دهیم. در آغاز این راه هستیم و بنا داریم بطور دائمی این فعالیت را انجام دهیم یعنی بطور مداوم کشت کرده و برداشت نماییم و پس از هر برداشت با انجام تحقیقات و مطالعات اقتصادی، فنی و مواد ماثره نتایج آن را بصورت گزار در اختیار عموم قرار دهیم.

مجری طرح کشت گیاهان داروئی اشاره اشت: متاسفانه اطلاع رسانی درستی در این زمینه انجام نشده و از رسانه ها می خواهم در این راه همکاری داشته باشند تا مردم بتوانند با آگاهی و شناخت درست در فضای زندگی، باغچه و حتی آشپزخانه خود این گیاهان داروئی را که آلوده به هیچ سمی نبوده و از هیچگونه کود شیمیایی هم استفاده نشده ترغیب کنیم. مدت سه سال است که در تک تک روستاهای میبد مشغول آموزش و فرهنگ سازی روستائیان می باشم و امیدوارم بتوانم با همکاری مسئولین و مردم کارگاههای آموزشی کاشت، داشت و برداشت گیاهان داروئی و درمان بیماریها با این گیاهان و مرکز آموزش تخصصی در حوزه گیاهان داروئی را در میبد راه اندازی کنیم.

مفتاحی زاده درپایان تصریح داشت: خوشبختانه همگرایی خوبی برای انجام این کار در مسئولین میبد وجود دارد که امیدوارم مقطعی نبوده و همه جانبه باشد تا بتوانیم میبد را در آینده بسیار نزدیک به یکی از قطب های اصلی در این حوزه تبدیل کنیم. از خیرین هم درخواست دارم تا با همکاری و مساعدت خود زمینه ساخت کلینیکهای طب سنتی در شهرستان را فراهم نمایند. به فعالین اقتصادی هم پیشنهاد می دهم تا در صنعت داروسازی گیاهی و گیاهان داروئی که صنعتی است که تحریمهای اقتصادی هیچ اثری بر آن نداشته فعال شوند و به این حوزه سوق پیدا کنند.

انتهای پیام/اد




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.