Skip to Content

گزارش انتخاباتی(شماره 2)

ولایت پذیری، صداقت، ثبات اقتصادی، بهداشت محیط و فضای سبز اولویت های میبدی ها در انتخابات


هیاهوی انتخابات از موسسات تبلیغاتی و چاپخانه ها قبل از اینکه به سطح شهر کشیده شود شروع می شود. پس من هم به سراغ تنها چاپخانه افست شهرستان رفتم. از شلوغی محیط کار چاپخانه می توان فهمید که اینجا چه خبر است. خستگی را می شود در چهره محمدرضا و همکارش به وضوح دید.

هرچند سال یکبار حال و هوای کشور براساس اتفاق خاصی رنگارنگ می شود. همه به جنب و جوش می افتند و مشورت ها و بحث ها بالا می گیرد. حرف همه پس از سلام و احوالپرسی موضوع گرم روز است. به چه کسی رأی می دهی؟ مناظره ها را دیده ای؟ عده ای در صحنه حضور پیدا می کنند و از مردم می خواهند که سکان کشور را به دست آنها بسپارند. این تکاپوها و بحث و جدل ها برای انتخابات است. اصولا همه ما با کلمه انتخاب در زندگیمان برخورد داشته و داریم. انتخاب رشته، انتخاب همسر، انتخاب شغل و هزاران انتخابی که با آنها روبرو هستیم. در همه این انتخاب ها باید اصولی را رعایت کنیم مانند: با دیگران به مشورت بپردازیم و بی جهت و بدون تفکر چیزی یا کسی را انتخاب نکنیم. اصولاً انتخاب هرچه مهم تر باشد، نتیجه آن نیز برای ما دارای اهمیت بیشتری است. یکی از این عرصه ها که هر چهار سال یکبار مردم با آن روبرو می شوند انتخابات ریاست جمهوری است که امسال با انتخابات شورای شهر و روستا، همزمان شده و قرار است هر چهار سال یکبار این اتفاق مهم با هم تکرار شود.

در این عرصه باید آگاهانه دست به انتخاب بزنیم. زیرا کسی که ریاست قوه مجریه را به دست او می سپاریم تمام حرکات و رفتارش در زندگی ما تاثیر گذار است. پس با آزمونی بزرگ روبرو هستیم. دیگری انتخابات شورای شهر است که از اهمیت بسزایی برخوردار است. زیرا شما در شهری زندگی می کنید که اگر از شورای ضعیفی برخوردار باشد در طول سال با مشکلات عدیده و خاصی روبرو می شوید. چه بسا پروژه هایی که اجرا می شود تا سال ها با معضلات آن دست به گریبانیم. پس لازم است در انتخاب خود هدفمند و با علم به اهداف، برنامه ها، رویکردها و سوابق هر کدام از نامزدها، به آنها رای بدهیم. فارغ از هرگونه محله گرایی، قوم گرایی و تعصبات بی جا که متاسفانه در انتخابات شورای شهر با آن روبرویم.

خبرنگار میبد خبر برآن شد تا گزارشی را از حال و هوای انتخابات در سطح شهر و بین همشهریان گرامی تهیه کند. به نظر شما ابتدا باید از کجا شروع می کرد؟

هیاهوی انتخابات از موسسات تبلیغاتی و چاپخانه ها قبل از اینکه به سطح شهر کشیده شود شروع می شود. پس من هم به سراغ تنها چاپخانه افست شهرستان رفتم. از شلوغی محیط کار چاپخانه می توان فهمید که اینجا چه خبر است. خستگی را می شود در چهره محمدرضا و همکارش به وضوح دید. سر صحبت را با او باز می کنم.

آقا نبوی از حال و هوای انتخابات چه خبر؟

در جوابم می گوید: دو موقعیت را در طول سال دوست می دارم. یکی دوماه مانده به عید و دیگری موقع انتخابات. دلیل اش هم واضح است چون دستگاه چاپ در این مدت خاموش نمی شود و چرخش پیوسته می چرخد و در آمد خیلی خوبی هم عایدمان می شود. او می گوید: روزانه نزدیک به 18 ساعت چاپخانه فعال است.

از او می پرسم به نظرت شور و هیجان انتخابات در شهرمان چگونه است؟

جواب می دهد: در چاپخانه ما که داغ داغ است. و با انگشت اشاره توجه ام را به پوسترهای فراوانی از کاندیداهای میبد و اردکان جلب می کند.

محمدرضا در جواب سوالم که انتظارت از رئیس جمهور آینده چیست، گفت: امیدوارم رئیس جمهور آینده یک ثباتی در نرخ کاغذ و مواد اولیه چاپ به وجود آورد. بی ثباتی در این زمینه همه را سر در گم کرده است. از رئیس جمهور آینده انتظار می رود ثبات اقتصادی را در کشور به وجود آورد. بدترین چیز به نظرم بی ثباتی در قیمت اجناس و مواد اولیه برای صنعت و ... است. اگر ثبات اقتصادی به وجود آید همه چیز خود به خود درست می شود.

چاپچی میبدی در برابر کلمه 24 خرداد می گوید: روز حماسه و پیروزی ملت ایران. روزی که باز مردم؛ مسئولین را شرمنده خود می کنند. روزی که مردم دوباره و برای هزاران بار پشت سر نظامشان می ایستند و ستون های آن را استوارتر می سازند و با آرمان های امام و شهدا بیعت می کنند.

پس از چاپخانه به سراغ یکی از کانون های تبلیغاتی می روم، صدا تق تق صفحه کلیدها گوش نواز است. صندلی برای نشستن نیست. این را در بدو ورود به هر مرکز تبلیغاتی شهر متوجه می شوی. ایام تبلیغات است و کاندیداهایی که در میدان گرم و نفس گیر رقابت سخت مشغول فعالیت اند. هرکدام به نحوی. یکی شعارش را عوض می کند، دیگری عکسش را. یکی دوستانش را برای مشاوره آورده تا درباره طراحی پوسترش نظر بدهند. و دیگری برنامه هایش را کم و زیاد می کند. یکی در حال جستجو پرچم ایستاده کشورمان برای پشت زمینه طرح کاندیدای خاصی است. جالبتر آنکه چندین کاندیدا هم که قرار است با هم رقابت کنند در اینجا حضور دارند.

مدیر تبلیغات که نمی خواهد نامش برده شود می گوید این روزها، کار پر استرسی داریم. آخر امسال برخلاف دوره های قبل در شهرستان چندین ائتلاف تشکیل شده است که کارهای تبلیغاتی شان را ما به عهده داریم. مدام باید رازداری کنیم. هنوز تجربه ائتلاف در شهرمان جا نیفتاده است. یکی از این لیست خارج می شود و به لیست دیگری می پیوندد. سریع کارها را باید انجام داد تا راس ساعت که گروه دیگر می خواهند بیایند این گروه رفته باشند.

می گویم نظرتان در مورد انتخابات چیست؟ آیا در انتخابات شرکت می کنید؟

انتخابات در همه دنیا نشان از دموکراسی و پیشرفت یک ملت است. بله چرا که نه. در انتخابات ریاست جمهوری هم نامزدهای اصلاح طلب هستند و هم نامزدهای اصول گرا. پس هر کس می توان به نامزد حزب خودش رای دهد. عدم حضور در انتخابات نشان از بی تفاوتی ما به وضع کشور و شهرمان دارد. اگر رئیس جمهوری قوی و کاردان را به پاستور بفرستیم تصمیمات او باعث آرامش و آسایش ما خواهد شد. اگر در انتخاب اعضای شورای شهرمان دقت کنیم، شهری که می خواهیم تا آخر عمر در آن زندگی کنیم اعضا با تصویب پروژه های کارساز نشاط و شادابی را برایمان ارمغان می آورند.

لبخندی می زند و از  کاندیداها می خواهد که شعارهای غیر واقع و تخیلی ندهند.

از او می خواهم روز 24 خرداد را برایم تعریف کند: 24خرداد نماد مردم سالاری دینی است. نمادی از رشد فکری مردم ایران زمین است. روزی است که با هر برگ رای مان اداره کشور را به دست فردی کاردان و لایق و یا ضعیف می سپاریم؛ پس برماست که برماست.

با قرار ملاقاتی که با دکتر انتظاری ریاست شبکه بهداشت و درمان داشتم به سمت مرکز شبکه بهداشت رفتم تا موضع انتخابات را از دید یک مقام بهداشت و درمانی شهرمان بدانیم. بعد از سلام و احوال پرسی و گپ دوستانه در مورد انتخابات از وی در خصوص حضورش در انتخابات می پرسم و او خیلی خلاصه و جامع، تقویت وجهه نظام در جهان و انتخاب فردی تاثیر گذار را عنوان می کند.

از ایشان می پرسم معیارها و ملاک ها شما در انتخاب رئیس جمهور چیست؟

سابقه قبلی، ولایت پذیری، انجام موفق کارهای اجرایی قبلی و صداقت را از مهمترین ملاک ها بیان می کند.

آقای دکتر شما در انتخاب رئیس جمهور بیشتر به عقبه حزبی و سیاسی نامزد توجه دارید یا برنامه های ارائه شده شان؟

بالبخندی اظهار داشت هر دو.

نظر شما در مورد تبلیغات سوء رسانه های غربی در مورد انتخابات ایران چیست؟

مثل همیشه بی اثر خواهد بود. آب در هاون کوبیدن است.

نفر بعدی که با او به گفت و گو نشستیم آقا دکتر یزدی است.

دکتر یزدی که سرپرست مرکز بهداشت شهرستان است در مورد انتخابات شورای شهر می گوید که برنامه های بهداشتی کاندیداها را در اولویت خود قرار داده است. برای آقای دکتر، سطح آگاهی کاندیداها از طرح جامع سلامت شهرستان مهم است. برای او مهم است که از برنامه کاندیداها در مورد ده ها اصطبل و طویله که در محله های  میبد وجود دارند و مکانی برای رشد و گسترش انواع حشرات و بیماری ها شده آگاهی یابد.

دکتر از ده ها شکایتی می گوید که شهروندان برای جمع کردن و انتقال این طویله ها به خارج از شهر به مرکز بهداشت کرده اند اما این وظیفه مسلم شورای شهر در پاره ای از مواقع نادیده گرفته می شود.

دکتر یزدی از اعضای شورا شهر می خواهد که وظایف شوراها را کاملا مطالعه نماییند. آن ها می توانند در بسیاری از عرصه ها برای شهر مفید باشند در صورتی که اطلاعات کافی در این زمینه داشته باشند.

از نگاه دکتر ماه خرداد برای ایرانیان ماه ایجاد حماسه است. حماسه در تشییع پیکر امام  که در جهان بی نظیر بود. به اعتقاد ایشان ایرانیان هر چهار سال یکبار حضور حماسه ای خود را به رخ جهانیان می کشند امسال نیز همین طور است و البته با انتخابات شوراها و سال حماسه سیاسی، تکان دهنده تر نیز خواهد بود.

یکی از همشهریانمان را در حال مطالعه بروشور نامزدهای یک ائتلاف خاص می بینیم. او که روی صندلی پارک فلسطین نشسته و در هوای مطبوع احتمالاً می خواهد دست به انتخاب بزند آقای علی دهقانی است. وی فضای سبز را از همه چیز مهم تر می داند. از نگاه او صنعتی شدن شهر باعث آلودگی هوا شده و این خود عامل بیماری های خاصی است که در فصول متفاوت در سطح شهر رایج می شود. به نظر او کاندیدای شورای شهر کویری میبد باید اولویتش را طرح فاضلاب و استفاده از آب تصفیه شده برای ایجاد فضای سبز گسترده، قرار دهد. تا حداقل با استفاده از فضای سبز بتوانیم از آلودگی کارخانه ها بکاهیم.

به این فکر می کنم که شهر میبد چقدر زنده تر شده است. همه در تلاش هستند. زندگی و زنده بودن را می توان در نگاه عابران دید. به امید خلق حماسه ای دیگر در 24 خرداد.

پاینده باد جمهوری اسلامی ایران.




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.