Skip to Content


وعده‌های روحانی در سال 92 و اوضاع این روزهای کشور


اوضاعی که این روزها بر کشور حاکم است مدت‌ها قبل از انتخابات اردیبهشت 96 قابل پیش‌بینی بود و عملکرد چهار سال اول آقای روحانی وجود چنین روزهایی را نشان می‌داد.

به گزارش میبد خبر به نقل از یزد رسا، هرچند کسانی که تا همین چندماه قبل سنگ حسن روحانی را به سینه می‌زدند و برای پیروزی او در انتخابات حتی به هر کار غیراخلاقی که برایشان ممکن بود متوسل شدند، اکنون تلاش می‌کنند مسیرشان را از روحانی جدا کنند که مبادا هزینه‌های دولتش آن‌ها را نیز به خود دچار کند؛ اما نگاهی به عملکرد دولت یازدهم نشان می‌دهد که آقای روحانی در همان دور اول ریاست جمهوری‌اش نیز به بسیاری از وعده‌هایش عمل نکرد. عدم عمل به وعده‌ها توسط رئیس‌جمهور در دور اول در حالی است که او حتی به رأی مردم بعد از چهار سال نیز نیاز داشت.

نگاهی به برخی از وعده‌های روحانی در قبال استان یزد، میزان پایبندی او را به این وعده‌ها نشان می‌دهد. عمده شعارهای آقای روحانی در سال 92 در رابطه با مسائل اقتصادی بود و وی با انتقاد شدید از اوضاع اقتصادی آن زمان، به مردم وعده داد که مشکلات اقتصادی را حل کند. وعده‌هایی که اوضاع اقتصادی این روزهای کشور میزان پایبندی رئیس‌جمهور به آن‌ها را به وضوح نشان می‌دهد.

 وی همچنین در رابطه به مسئله بیکاری وعده‌های زیادی به مردم داده بود از جمله «کشور را می‌توان از بیکاری و گرانی نجات داد»، «من می‌دانم شما از بیکاری رنج ‌می‌برید، دولت شما رونق را به اقتصاد بازمی‌گرداند، دولت شما به مشکل کارگران، اصناف، کارآفرینان توجه دارد»، «من برای مسائل مهم و مورد توجه مردم چون: ١- گرانی، ٢- بیکاری، ٣- مسکن، ٤- یارانه، ٥- مسئله سلامت، راه‌حل‌های کوتاه‌مدت و بلندمدت دارم» و... .

اما این این شعارهای آقای روحانی در رابطه با موضوع بیکاری در حالی است که بعد از گذشت چهار سال ونیم از دولت وی، بیکاری در کشور افزایش قابل توجهی داشته و به 12.5 درصد رسیده است. این در حالی است که نرخ بیکاری در استان یزد افزایش چشمگیری داشته و نسبت به سال 92 بیش از دوبرابر رسیده است. در حالی که نرخ بیکاری در سال 92 در استان یزد حدود 6.5 درصد بود طبق تازه‌ترین آمار این نرخ در سال 96 به بیش از 13 درصد افزایش یافته است.

همچنین آقای روحانی در سال 92 وعده رفع بیکاری تحصیل‌کرده‌ها را داده بود: «برنامه اقتصادی من حل معضل اشتغال به خصوص برای تحصیل‌کرده‌هاست.» این در حالی است که بر اساس آمارهای رسمی، نرخ بیکاری فارغ‌التحصیلان دانشگاهی استان یزد سال 92، در آغاز دولت یازدهم با داشتن نزدیک به 7 هزار فارغ‌التحصیل بیکار 10.9 درصد بوده و در جایگاه پنجم کشوری از نظر کمترین نرخ بیکاری فارغ‌التحصیلان قرار داشته است؛ اما در سال 94 با افزایش بیش از 10 هزار نفر در تعداد فارغ‌التحصیلان بیکار، نرخ بیکاری فارغ‌التحصیلان استان به 18.1 درصد رسیده و  در جمع 20 استان کشور با بیشترین نرخ بیکاری فارغ‌التحصیلان قرار گرفته است.

آقای روحانی همچنین وعده رونق تولید و توجه به این مسئله را داده و گفته بود: «اگر تولید رونق یابد در بخش‌های مختلف هم بیکاری حل می‌شود و هم وقتی این مسئله افزایش یابد عرضه کالا زیاد می‌شود و در برابر تقاضا تعادل به وجود می‌آید در این صورت ناچار نمی‌شویم بنجل‌ها را از خارج وارد کنیم و برای کارگر چینی کار درست کنیم.»

اما این وعده هم در حالی بیان شد که در سال‌های اخیر شاهد تعطیلی و نیمه تعطیلی بسیاری از واحدهای تولیدی در سراسر کشور و از جمله در استان یزد بوده‌ایم. به عنوان نمونه کاشی کویر، چوفای اردکان، کارخانه فرآورده‌های نسوز پارس، بسپار شیرکوه یزد، کارخانه صنایع الکترونیک تامر، کارخانه شیشه شیرکوه، سها سرام، کارخانه کاشي خاتم، کاشی سهیل میبد، شرکت پشم تاب، یزد منجمد، کارخانه نیلگون یزد، فولاد زرفام یزد، کارگران کاشی اورچین، کاشی احسان میبد و ... از جمله کارخانجات و واحدهای تولیدی استان یزد هستند که در این چند سال یا تعطیل شده‌اند و یا مشکلات و معوقات، کارگران آن‌ها را مجبور به تحصن و تجمع کرده است.

افزون بر این آقای روحانی در سفر به یزد وعده طرح انتقال آب از دریای عمان و خلیج فارس به فلات مرکزی را داده بود که این طرح نیز آنگونه که خود مسؤولان می‌گویند هنوز اقدام اجرایی قابل توجهی برای انجام آن صورت نگرفته است.

آقای روحانی همچنین در سفر به یزد قول افتتاح 46 طرح با اعتبار 970 میلیارد تومان را داده بود، که قرار بود تمام این طرح‌ها در سال 95 و 96 اجرایی شود. حال که کمتر از 100 روز به پایان مهلت مقرر مانده، طبق اعلام رسمی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی یزد تنها 45 درصد از اعتبار وعده داده شده محقق شده است.

آنچه بیان شد تنها نمونه‌هایی از وعده‌های رئیس‌جمهور قبل از انتخابات سال 92 بود که بعد از گذشت چهار سال ونیم شاهد هستیم که به چه سرانجامی دچار شده است. علاوه بر استان یزد، وعده‌های رئیس‌جمهور برای کل کشور هم سرانجام بهتری از یزد نداشته است. این مسئله البته نشان می‌دهد اوضاعی که این روزها بر کشور حاکم است مدت‌ها قبل از انتخابات اردیبهشت 96 قابل پیش‌بینی بود و عملکرد چهار سال اول آقای روحانی وجود چنین روزهایی را نشان می‌داد. لذا کسانی که شش ماه قبل و در جریان انتخابات از حسن روحانی دفاع کردند و موجب شدند او بار دیگر به ریاست جمهوری برسد هیچ‌گاه نمی‌توانند ادعا کنند اوضاع این روزها برای‌شان قابل پیش‌بینی نبوده است.

انتهای پیام/




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.