وضعیت اسف بار بودجه حوزه از زبان آیت الله اعرافی
به گزارش میبد خبر،آیتالله اعرافی مدیر حوزههای علمیه در جلسه مجمع عمومی نمایندگان طلاب و فضلای حوزه علمیه قم که در سالن اجلاسیِه جامعه مدرسین قم برگزار شد، ضمن تسلیت شهادت امام حسن مجتبی (ع) و مناسبتهای ماه صفر، اظهار داشت: افتخار بنده این است که در اولین دوره مجمع نمایندگان طلاب و فضلا حضورداشته و در کمیسیون اساسنامه فعالیت میکردم.
وی ابراز داشت: همچنین از هیئترئیسه مجمع نمایندگان، رؤسای کمیسیونها و تمام نمایندگان طلاب به خاطر تمام تلاشها و از نمایندگان مجمع گذشته که فعالیتهای فراوانی داشتهاند، تقدیر و تشکر داریم.
مدیر حوزههای علمیه خاطرنشان ساخت: در دو سالی که مدیریت حوزه را به بنده سپردند، به 18 استان کشور سفر داشته و میانگین روزانه 9 ساعت برای مدیریت حوزه وقت گذاشتهام که ان شاءالله پس از معرفی مدیر جدید جامعه المصطفی العالمیه، وقت بیشتری نیز خواهیم گذاشت.
امامجمعه قم بیان داشت: قرار ما بر فروریختن دستاوردهای گذشته بزرگان حوزه نبوده و نیست؛ بلکه معتقدیم فعالیتهای پیشینیان ما مهم است و باید مهم شمرده شود؛ البته باید به نیازهای روز نیز توجه داشت و بر اساس آن برنامهریزی کرد.
وی اظهار داشت: امروز بودجههای فرهنگی؛ مخصوصاً بودجه حوزه دچار سختترین وضعیت خود در سالهای اخیر شده و ما برای 500 برنامه حوزه که برای 5 سال برنامهریزیشده، با مشکلات بسیاری مواجه بوده و تقریباً فقط برای پنج برنامه مهم بودجه داریم.
مدیر حوزههای علمیه ابراز داشت: امروز بودجههای عمرانی حوزه تقریباً صفر و بودجههای جاری هم در بدترین شرایط خود است که حتی حقوق کارمندان حوزه بهطور کامل پرداختنشده است.
امامجمعه قم خاطرنشان ساخت: ما در ابتدای مدیریت حوزه تقریباً تمام رهنمودهای رهبر معظم انقلاب و مراجع عظام تقلید را دریافت کرده تا بتوانیم بر اساس این رهنمودها برنامهریزی کرده و حوزه را بهپیش ببریم.
آیتالله اعرافی تصریح کرد: امروز جهانی نیازمند و البته همراه با دشمن روبروی حوزه قرار داشته که به برکت انقلاب اسلامی بهصورت بیسابقه دربهای خدمت بهسوی حوزههای علمیه بازشده و باید پاسخگو باشیم.
وی اذعان داشت: ما بدون اینکه بخواهیم بگوییم در دو سال مدیریت اشکال و ضعفی نداشتهایم، بیان میکنیم که میثاق ما با مراجع عظام، رهبری عظیمالشأن و شورای عالی حوزه این بوده که برای برداشتن گامهای جدید در حد توان سر از پا نشناسیم.
مدیر حوزههای علمیه اظهار داشت: در این جلسه باید بگوییم که برای اولین بار است که مدیریت حوزه به فضل الهی بر اساس مطالعات و بدون هر بودجه جدید، دارای اسناد جامع و نظامات راهبردی شده و به این دستاورد دستیافته است.
عضو شورای عالی حوزههای علمیه ابراز داشت: مجموعه این اسناد برای سال 1414 هدفگیری کرده که در قریب به 20 حوزه تخصصی کلان حوزههای علمیه ورود نموده است.
آیتالله اعرافی خاطرنشان ساخت: بر مبنای این اسناد، برای اولین بار سند پنجساله اول حوزههای علمیه آمادهشده تا بر اساس آن، برنامههای حوزه بر روی این ریل قرارگرفته و به سمت سال 1414 حرکت کند.
وی تصریح کرد: در این برنامه قریب به 500 برنامه در قلمروهای آموزش، پژوهش، تهذیب، تبلیغ و ... تعریفشده و آمادهایم که در اختیار هیأت رئیسه مجمع نمایندگان طلاب قرارگرفته و در کمیسیونهای مجمع موردبررسی قرار بگیرد.
مدیر حوزههای علمیه بیان داشت: نظام شورایی مدیریت حوزههای علمیه از دیگر برنامهها بوده که تعریفشده و متشکل از آموزش، پژوهش، تهذیب، تبلیغ و کمیسیونهای گوناگون میباشد.
امامجمعه قم اظهار داشت: شکلگیری شورای عالی نهادهای حوزوی از دیگر برنامههای بوده که رهبر معظم انقلاب نیز این حرکت را تأیید کرده و آن را مهم شمردند که البته این شورای عالی در استانها نیز میان نهادهای حوزوی راهاندازی شده است.
آیتالله اعرافی ابراز داشت: ذیل نظامات جامع و برنامه پنجساله، 50 طرح کلان جامع و مهم داریم که در دست اقدام بوده و هست که بخشی از آن اجراشده است.
وی خاطرنشان ساخت: تدوین طرح کار ویژههای روحانیت از دیگر طرحهاست که نهایی شده و به قریب 230 مأموریت برای حوزه رسیدهایم که باید در این راستا حرکت نماییم.
مدیر حوزههای علمیه تصریح کرد: طرح دیگر، آمایش سرزمینی است که قریب به 40 خطوط کلی طرحهای کار ویژهها و مأموریتهای روحانیت در آن وجود دارد.
آیتالله اعرافی بیان داشت: درختواره رشتههای حوزوی در مدیریت جدید حوزه تدوینشده که تا دو ماه دیگر در سطح دو، سه و چهار حوزه و در 11 رشته نهایی خواهد شد.
مدیر حوزههای علمیه ابراز داشت: تدوین نقشه جامع علمی حوزه از دیگر برنامههای ما بوده که مورد تأکید رهبر معظم انقلاب نیز بوده است.
امامجمعه قم خاطرنشان ساخت: تدوین طرح مطالعات راهبردی حوزه و روحانیت از دیگر کارها بوده که در این راستا، مرکز مطالعات راهبردی حوزه نیز راهاندازی شده و فعالیتهایی را آغاز کرده است.
آیتالله اعرافی تصریح کرد: تدوین متون آموزشی جدید، تلاش در حوزه تقویت فقه معاصر با اضافه شدن دروس جدید در حوزه، تلاش برای ایجاد منابع پایدار برای حوزه، تدوین طرح هدایت علمی-تربیتی، راهاندازی گروههای علمی، طراحی نظام جامع استادی، ایجاد شورای فقه معاصر، اصلاح امتحانات شفاهی، ایجاد مدرسه الگو، ساماندهی دانشآموختگان، ساماندهی مدارک شهدای روحانی، امضای موافقتنامه با 30 نهاد مرتبط با حوزه و ... از دیگر فعالیتهایی است که در مدیریت جدید حوزه صورت پذیرفته است.
وی بیان داشت: طرح کمکهزینه هدفمند برای طلاب و اساتید، محققان و مبلغان از دیگر طرحهایی بوده که با دفتر رهبر معظم انقلاب و مراجع عظام تقلید هماهنگ شده و انشاءالله در آینده نزدیک محقق خواهد شد.
مدیر حوزههای علمیه خاطرنشان ساخت: تعامل مدیریت با مجمع نمایندگان امری راهبری بوده و آن را قلبا باور داریم و از نمایندگان طلاب در پیشبرد کارها مدد میجوییم.