Skip to Content


همت کارآفرین میبدی برای حفظ و احیای حرفه فراموش شده مردمان کویر


پیشکسوت و کارآفرین نمونه میبدی موفق شده است با احیای حرفه ریشه‌دار مردمان کویر برای 100 نفر اشتغال‌زایی ایجاد کند.

به گزارش میبد خبر، زیلوبافی یکی از هنرهای باارزش و کهن مردمان دیار کویر بوده که نشان از دقت نظر و نگاه ظریف و زیباپسند ایرانیان دارد. زیلو با توجه به اینکه از قدیمی‌ترین محصولات صنایع‌دستی استان یزد و مخصوصاً شهرستان میبد به شمار می‌رود، از قدیم تاکنون از جایگاه ویژه‌ای برخوردار بوده است این رشته به دلیل ویژگی کاربردی و منحصربه‌فردی که دارد، اشتغال‌زایی چندین نفر را به وجود می‌آورد.

اما این هنر دیرین در یک دهه اخیر به دلیل بی‌توجهی متولیان این عرصه و تغییر ذائقه شغلی نسل جدید در معرض فراموشی کامل قرارگرفته و ظن آن می‌رود که با ادامه این شرایط دیگر نتوان نشانی از زیلوی میبد در خانه‌ها، مساجد و تکیه‌ها گرفت.

در این میان برخی نیز بودند که علی‌رغم نداشتن مسئولیت رسمی در این خصوص، احساس وظیفه کرده و گامی در جهت احیای این دست بافته کهن بشری برداشتند. محمدعلی غنی‌پور میبدی با تحصیلات دیپلم و از کارآفرینان و پیشکسوتان برتر استان یزد شهرستان میبد است که بااراده، همت و پشتکار قوی توانسته خودش را به‌عنوان کارآفرین نمونه در حوزه صنایع‌دستی زیلوبافی مطرح کند و در این زمینه به‌خوبی بدرخشد و بیش از ۵۰ نفر را در این زمینه به‌کارگیری کند.

وی با اشاره به اینکه خانواده در فعالیت‌های صنایع‌دستی همیشه همراه و بسیار مؤثر بودند، گفت: همیشه همیاری و پشتیبانی خانواده بود که توانستم به در این عرصه موفق شوم و چنانچه همیاری و همکاری آن‌ها نبود، قطعاً موفق نمی‌شدم.

این پیشکسوت و کارآفرین نمونه میبدی در خصوص شروع به کار خود تصریح کرد: پدر بنده زیلوباف بودند و بنده از نسل ششم زیلوبافان هستم و چون این حرفه داشت به فراموش سپرده می‌شد احساس مسئولیت کرده و به دوباره احیا کردن آن پرداختم.

غنی‌پور میبدی با اشاره به اینکه در حال حاضر این کار بازار بسیار خوبی دارد و کار ما رونق دارد، اظهار داشت: تنها مشکل پیش روی ما تولید و کمبود نیرو است و همچنان که کلاس‌های آموزشی را برگزار می‌کنم، دارای کارگاه تولید مواد اولیه زیلو از صفرتا صد هستم.

وی با اشاره به اشتغال‌زایی خودش برای صد نفر در کارگاه گروهی و انفرادی در روستای صدرآباد ندوشن و شهرستان میبد، اذعان داشت: یک آموزشگاه هم که دارم، ۶۰ نفر در آن آموزشگاه آموزش‌دیده و در حال حاضر در حال فعالیت هستند.

این پیشکسوت و کارآفرین نمونه میبدی با بیان اینکه احساس خوب و خوشایندی دارم که چندین نفر در کنار این شغل امرارمعاش می‌کنند، ابراز داشت: با کارآفرینی تعداد جوانان بیکار کاهش‌یافته و هنرهای باستانی و صنایع‌دستی که قدمت سه‌هزارساله در شهرستان میبد دارد، رونق و احیا شده و دوباره تاریخ را زنده کرده است.

غنی‌پور میبدی لطف خداوند و احساس مسئولیتی که در برابر آن دارم را راز موفقیت خود دانست و در خصوص شعار سال بنام حمایت از کالای ایرانی بیان داشت: این نام‌گذاری باعث به وجود آمدن اعتمادبه‌نفس در جوانان و جلوگیری از بیکاری آن‌ها شده و در آینده موجبات عدم وابستگی کشور را در بسیاری از زمینه‌ها به همراه خواهد داشت.

وی در پایان تنها مشکل در این زمینه را کمبود نیرو و بیمه‌ کارآفرینان دانست و خاطرنشان کرد: به دیگران پیشنهاد می‌کنم که به این کار و صنعت رو بیاورند و در این زمینه فعالیت کنند که با خلاقیت و داشتن ایده‌های نو می‌توانند در این کار موفق شوند و هر روز شاهد موفقیت خود باشند.

انتهای پیام/

فارس




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.