Skip to Content

همزمان با هفته معلولان؛

همایش دوچرخه‌سواری و ویلچررانی معلولان در میبد برگزار شد


همایش دوچرخه‌سواری و ویلچررانی روز پنجشنبه با حضور تعدادی از معلولان و دوچرخه‌سواران شهرستان میبد و باهدف ترویج فرهنگ استفاده از دوچرخه و ایجاد روحیه شادی و نشاط ورزشی در میان این گروه برگزار شد.

به گزارش میبدخبر، این مسابقه به مناسبت بزرگداشت هفته معلولان ( 12 تا 18 آذر) از میدان عدالت تا سالن ورزشی جامعه معلولان برگزار شد.

رئیس اداره بهزیستی میبد طی سخنانی در جمع دوچرخه‌سواران و ویلچررانان گفت: این شهرستان ورزشکاران معلولی همانند معصومی که قهرمان تنیس کشور است و هنرمندان نابینایی که به کارهای هنری ازجمله زیلوبافی می‌پردازند، دارد. 
سید محسن فلاح با اشاره به روند تشکیل پرونده برای معلولان در میبد اظهار داشت : بر پایه تشخیصی که در کمیته آسیب‌شناسی انجام می‌شود برای این افراد پرونده تشکیل و کارت معلولیت برای آنها صادر می‌شود، 2 تا سه سال یک‌بار جهت بررسی روند کاهش میزان معلولیت مورد پایش قرار می‌گیرند. 
وی افزود : از بین معلولیت‌ها در شهرستان میبد ، جسمی حرکتی بالاترین آمار را دارد و بعدازآن معلولیت ذهنی است. 
رئیس اداره بهزیستی میبد در ادامه آمار نابینایان، ناشنوا و بیماران مزمن شهرستان را به ترتیب 400 ،200 و 280 نفر عنوان کرد. 
وی یادآور شد : با توجه به مشاوره و نیز طرح غربالگری‌هایی که از بدو تولد در بیمارستان انجام می‌شود ، در هفت، هشت سال اخیر معلول ناشنوا نداشته‌ایم ، که با تشخیص ناشنوایی نوزاد ، کودک در نوبت کاشت حلزون گوش قرار می‌گیرد و اقدامات آموزشی به کودک و خانواده‌اش شروع می‌شود. 
فلاح با اشاره به اینکه کشت حلزون باید قبل از 6 سالگی انجام شود ، افزود : تنبلی چشم نیز با غربالگری و به دنبال آن بستن چشم و تجویز عینک مداوا می‌شود تا میزان نابینایی روند کاهشی داشته باشد. 
این مسئول تصریح کرد: بزرگ‌ترین مرکز ژنتیک جنوب شرق کشور در میبد فعالیت دارد که افتخاری برای شهرستان است و با توجه به اینکه این مرکز دولتی است و در ایجاد آن از کمک‌های خیری نیز استفاده شد، با هزینه‌هایی به‌مراتب کمتر از مراکز دیگر و بعضاً انجام آزمایش رایگان، صورت می‌گیرد. 
رئیس اداره بهزیستی میبد همچنین به مددکاری معلولان به‌صورت ویزیت در منزل جهت بیماران تخت گرا اشاره کرد که دراین‌ارتباط میبد سال گذشته رتبه اول را کسب کرد. 
وی در ادامه بابیان اینکه خانواده‌های دو معلولیتی نیز در حال حاضر در مرکز ژنتیک رایگان مورد آزمایش قرار می‌گیرند، به مشکلات معلولان چون مناسب نبود معابر عمومی اشاره کرد و افزود : بعضی از خیابان‌های میبد اصلاً پیاده‌رو ندارند و خیابان‌هایی هم که پیاده‌رو دارد متأسفانه سد معبر که گناهی بزرگ و حق‌الناس است، در آن انجام می‌شود. 
فلاح از راه‌اندازی اردوگاه فرهنگی تفریحی در آینده‌ای نزدیک در حسن‌آباد میبد خبر داد که تکمیل آن نیازمند کمک و مساعدت خیرین است. 
مرکز شهرستان 100هزارنفری میبد در 50 کیلومتری شمال غرب شهر یزد مرکز این استان قرار دارد. 
حدود چهار و نیم درصد افراد جامعه دچار معلولیت هستند،شمار این افرادر در استان یزد حدود 50 هزار نفر تخمین زده می شود که تاکنون برای نیمی از آنها پرونده تشکیل شده است. 

انتهای متن/

ایرنا




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.