Skip to Content

مدیر جهاد کشاورزی میبد مطرح کرد

نصب 74 ایستگاه ثابت و سیار شناسایی آفت مگس مدیترانه ای در باغات میبد+ تصاویر


مدیر جهاد کشاورزی شهرستان میبد از نصب 14 ایستگاه ثابت و 60 ایستگاه سیار جهت ردیابی و شناسایی آفت مگس مدیترانه ای در سطح باغات شهرستان میبد خبر داد.

صدر پورکوثری در گفتگو با خبرنگار میبد خبر، در خصوص انتشار آفات کرم گلوگاه و مگس مدیترانه ای در باغات شهرستان میبد بیان داشت: انار با سطح زیر کشت هزار و 200 هکتار یکی از محصولات عمده باغی در شهرستان میبد می‌باشد. کرم گلوگاه انار و مگس مدیترانه‌ ای از عوامل تهدید کننده باغات منطقه به شمار می‌روند. 

وی افزود: مگس مدیترانه‌ ای از آفات بسیار خطرناک می‌باشد که در 2 سال اخیر باغات میوه این شهرستان را آلوده و باعث ایجاد خسارت شده است. این آفت در ابتدای سال فعالیت خود را از روی درختان زردآلو شروع می‌کند و به مرور زمان و به نوبت به سایر درختان میوه از قبیل سیب، هلو، شفتالو، انجیر و خرمالو منتقل و با ایجاد نسل‎های جدید جمعیت آن افزایش می‎یابد. بدیهی است در صورت عدم مبارزه مؤثر و کنترل آن در فصل تابستان، این آفت با جمعیت انبوه در مهر و آبان آماده تهاجم گسترده به میوه‎های انار در باغات خواهند بود.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان میبد درباره برنامه های جهاد کشاورزی جهت مهار این آفات ابراز داشت: جهاد کشاورزی با گذاشتن جلسات متعدد بافرمانداری، دادستانی، بخشداری ها ، مسئولین چاه ها و دهیار ی ها با نصب بنر، پخش بروشور و کلاس های آموزشی در مساجد  کشاورزان را از وجود این آفت مطلع کرده است.

وی از نصب 14 ایستگاه ثابت و 60 ایستگاه سیار جهت ردیابی و شناسایی آفت مگس مدیترانه ای در سطح باغات شهرستان میبد خبر داد و گفت: نتایج این ایستگاه ها بصورت روزانه توسط کارشناسان پایش می شود. در این راستا تاکنون 8 هزار عدد قرص سراتنیکس بین باغداران توزیع شده و چیزی درحدود 60 هکتار مبارزه با این آفت صورت گرفته است.

پورکوثری خانه باغ های سطح شهر، باغ های متروکه و رهاشده، خرده مالکی، وجود سایر میزبان های این آفت به ویژه انجیردر باغات و همکاری نکردن کشاورزان برای سم پاشی همگانی از عمده ترین موانع در مبارزه با این آفات است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان میبد در خصوص راهکارهای مبارزه با این آفات اذعان داشت: نصب تله فرمونی در باغات از اواسط فصل بهار به بعد به منظور رصد و پایش زمان ظهور و شروع فعالیت آفات و اطلاع از میزان تراکم جمعیت آفت در مقاطع زمانی مختلف و جمع‎آوری و انهدام میوه‎های آلوده روی درختان و یا ریخته شده در سطح زمین به منظور نابودی لاروهای آفت به دو روش مدفون کردن میوه‎های آلوده در عمق 50 سانتیمتری خاک و یا ریختن میوهای آلوده در داخل ظرف آب و غرقاب کردن آنها به مدت حد اقل 24 ساعت از جمله روش های مبارزه با این آفت است.

وی در ادامه اظهار داشت: تهیه و نصب بطری‎های حاوی سرتراپ و سراتینکس به تعداد تقریبی 10 عدد تله برای هرقفیز باغ که هر بطری باید حاوی محلول 4 عدد قرص سراتینکس در250 سی‎سی آب باشد. به منظور ممانعت از وارد شدن سایر حشرات مثل زنبورها، قطر سوراخ‎هایی که در بالای بطری تعبیه می‎شود نباید از 5/0 سانتیمتر بیشتر باشد.

پورکوثری در خصوص ضرورت طعمه پاشی بر علیه آفت خاطرنشان ساخت: هرگاه میزان شکار مگس مدیترانه‎ای در تله‎های فرمونی به تعداد 2 و یا 3 آفت طی 24 ساعت برسد، طعمه پاشی بر علیه آفت ضرورت خواهد داشت. برای طعمه‎پاشی باغات سمپاش‎های دستی 20 لیتری به دلایل مختلف مناسب ‎‎تر و قابل توصیه است. برای تهیه طعمه مسموم 0/5 لیتر پروتئین هیدرولیزات و 40 سی‎سی سم مالاتیون برای تهیه 20 لیتر محلول توصیه شده است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان میبد توصیه داشت: انتخاب زمان مناسب طعمه پاشی با توجه به شرایط باغ از نظر رطوبت و نیز درجه حرارت محیط حائز اهمیت می‎باشد. شرایط مناسب رطوبتی چند روز بعداز آبیاری و زمانی است که سطح باغ قابل تردد باشد. ساعات پایانی روز نزدیک غروب آفتاب مناسب ترین زمان برای طعمه پاشی بر علیه مگس مدیترانه‎ای می‎باشد.

وی در پایان تصریح داشت: با توجه به نکات گفته شده توصیه می شود کشاورزان محترم به ویژه کشاورزان منطقه فیروزآباد(حوالی خیابان سعیدی) برداشت محصول خود را در اولین فرصت ممکن انجام دهند.

انتهای پیام/اد




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.