Skip to Content

با هدف پرورش همزمان گیاهان و ماهیان زینتی؛

نخستین طرح آکواپونیک خانگی در شهرستان میبد به بهره برداری رسید+ تصاویر


نخستین طرح آکواپونیک خانگی با هدف پرورش همزمان گیاهان و ماهیان زینتی در مدیریت جهاد کشاورزی میبد به بهره برداری رسید.

به گزارش میبد خبر، صدر پورکوثری مدیر جهاد کشاورزی شهرستان میبد در مورد اجرای طرح آکواپونیک بیان داشت: این طرح برای نخستین بار است که در استان یزد در زمینه پرورش همزمان ماهیان زینتی و گیاهان انجام می شود.

وی افزود: این نام حاصل ترکیب دو کلمه آکوا به معنی پرورش ماهی و پونیک به معنای پرورش گیاهان در آب می باشد، در واقع در این روش پرورش ماهیان زینتی و کشت سبزیجات وگیاهان زینتی به صورت همزمان صورت می گیرد. آکواپونیک شیوه جدید پرورش همزمان گیاه و ماهی است. در این مجموعه آب کثیف درون استخر به داخل محفظه پرورش گیاه پمپاژ می‌شود و ریشه های گیاهان که در آب قرار دارند از فضولات ماهیان تغدیه میکنند، گیاهان نیز در نتیجه این تغدیه، آب را تصفیه ‌می‌کنند و آب تمیز به داخل استخر ماهی برگشت داده می‌شود. آکواپونیک به عنوان سیستم تلفیقی هیدروپونیک و پرورش ماهی نیز شناخته می شود.

پور کوثری در مورد مهمترین هدف اجرای این طرح اظهار داشت: از جمله اهداف اصلی آکواپونیک این است که مواد اضافی و دفعی یک سیستم به عنوان غذا یا کود برای سیستم دیگر عمل کند، به طوری که آب استخرهای پرورش ماهی که دارای تعداد و تراکم بیشتر ماهیان و در نتیجه از تغذیه بیشتری برخوردار بودند باعث رشد بیشتر و کاملاً محسوس گیاهان مورد پرورش در همان مخازن می شود.

وی ادامه داد: تصفیه زیستی آب، عناصر را از آن حذف کرده که این موضوع هم از نظر زیست محیطی و هم از لحاظ صرفه جوئی اقتصادی مهم است. همچنین تولید  محصولات گلخانه ای در منزل  هم جزء اهداف اصلی استفاده از این نوع کشت بوده که به اقتصاد خانوار کمک می کند. در این طرح به ازای هر یک متر مکعب پرورش ماهی زینتی  3 الی 5 متر مربع سبزیجاتی مثل کاهو، ریحان، نعناع، خیار، گوجه، فلفل وحتی گیاهان دارویی مثل به لیمو، نعناع فلفلی و انواع گیاهان زینتی را بطور همزمان با انواع ماهیان زینتی پرورش داد که این امر باعث شده بهره وری  آب افزایش داشته و قابلیت اجرا در منازل را داشته باشد. در کشت آکواپونیک بیشتر صیفی جات و سبزیجاتی انتخاب می شوند که رشد سریع دارند و در کمترین زمان ممکن بدون نیاز به فرایند های نگهداری آماده برداشت می شوند.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان میبد درباره محاسن اجرای این طرح گفت: بطورکلی کشت گیاهان در تلفیق با پرورش ماهی یکی از این روش هایی است که محاسن متعددی همچون بهبود طعم و کیفیت محصولات کشاورزی حاصل از این سیستم، بهبود کیفیت آب استخرهای پرورش ماهی، کاهش آلودگی محیط زیست، کاهش هزینه تامین آب و صرفه جوئی در مصرف کودهای شیمیائی و تولید گیاهان وسبزیجات ارگانیک را داشته و حتی باعت بالا بردن سرانه اقتصادی خانوار نیز می شود.

پورکوثری در پایان تصریح داشت: در مناطق خشک و نیمه خشک کویری مثل استان یزد استفاده بهینه از آب کشاورزی و سایر مصارف صنعتی و آشامیدنی از مهمترین موارد برای صرفه جوئی در مصرف آب می باشد.

انتهای پیام/اد




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.