Skip to Content


نبود اسپانسر، مهمترین دغدغه ورزش قهرمانی بانوان یزد است


مسئول ورزش بانوان یزد گفت: مشکلات مالی و نبود اسپانسر مهمترین مشکل بانوان ورزشکار استان در سطح قهرمانی است.

به گزارش میبد خبر، سلامت هرجامعه ای را سلامت افراد آن جامعه تضمین می کنند. سلامتی که ورزش و اهمیت به آن می تواند تضمین کننده آن باشد. در این بین اما از بین تمامی افراد جامعه، ورزش کردن بانوان و دختران اهمیتی به مراتب بیشتر دارد. چرا که دختران امروز، مادران فردای جوامع هستند که در صورت سلامت بودن، می توانند نسلی سالم و تندرست را تربیت کنند.

حال آنکه همین مادر اگر توانایی لازم برای پذیرش این مسئولیت را نداشته باشد و یا به صورت کامل آن را انجام ندهد،‌ جامعه با ایجاد یک نسل سالم به مشکل برخواهد خورد! چرا که مادران افسرده و درمانده،‌ نه توانایی و نه خودباوری تربیت نسلی قوی و تاثیرگذار را دارند. در این راستا و در خصوص ورزش بانوان در استان یزد گفتگویی با مسئول ورزش بانوان یزد داشتیم.

روند رو به رشد و نگاه ویژه به ورزش بانوان پس از انقلاب اسلامی

آزاده دهقان در گفتگو با خبرنگار میبد خبر، در خصوص ورزش بانوان در استان یزد بویژه رشد و توسعه چند برابری آن پس انقلاب بیان داشت: ورزش بانوان در یزد از سال 1392 که بنده عهده دار مسئولیت آن شدم و با توجه به تغییر نگاه مردم به ورزش تمام تلاش هایی  صورت پذیرفته در همه آیتم ها از جمله مشارکت بانوان در امر ورزش روند رو به رشد داشته و در چند سال اخیر هم مدیران رده بالای ورزش نگاه خاصی به ورزش بانوان دارند و به تبع آن مدیران استانی نیز بهای بیشتری به حوزه ورزش بانوان می دهند.

وی افزود: با کمکی که دولت در دو سه ساله اخیر بواسطه مصوبه 27/ درصدی مالیات بر ارزش افزوده به بحث ورزش بانوان کرد ورزش بانوان با تغییرات محسوسی روبرو کرد. در بحث ورزش سازمان یافته ما جزء استان هایی هستیم که نسبت به جمعیت ورزشکار سازمان یافته و بیمه شده وضعیت بسیار خوبی را داریم و بالای 40 درصد ورزشکاران سازمان یافته زن هستند البته هنوز برای رسیدن به جایگاه مطلوب فاصله زیادی داریم تا ورزش به یک فرهنگ برای بانوان تبدیل شود.

سلامت محوری هدف اصلی فعالیت در حوزه ورزش بانوان

مسئول ورزش بانوان یزد در ادامه با بیان اینکه هدف اصلی ما در حوزه ورزش بانوان سلامت محوری است گفت: با وجود اینکه ما هم در حوزه ورزش همگانی و هم قهرمانی فعالیت داریم ولی نگاه ها بیشتر معطوف به سلامت خانواده  در باشگاه ها و هیئت های ورزشی است. در بحث ورزش قهرمانی آمایش و گزینش رشته های قهرمانی 2 دوره انجام شده در حال حاضر در 5 رشته شمشیر بازی، دو میدانی، تیراندازی با کمان، اسکواش و وشو جایگاه خوبی در کشور و حتی برون مرزی داریم.

دهقان با اشاره به اینکه بحث آمایش رشته های ورزشی 4 سال یکبار انجام می شود، ابراز داشت: با توجه به روند مدال آوری هیئت های ورزشی و زیر ساخت ها و فضاهایی که داریم 15 رشته ورزشی بعنوان رشته های مطرح در حوزه ورزش قهرمانی مطرح شد. با توجه به برگزاری المپیاد استعدادهای برتر کشور در رشته های مختلف ورزشی ما ششمین استان کشور هستیم و امیدواریم با این آمایش صورت گرفته بتوانیم در المپیاد استعدادهای برتر ورزشی که مردادماه برگزار می شود نتیجه مستدام و جایگاه بهتری را بدست آوریم.

وجود 51 مجموعه ورزشی دولتی و خصوصی ویژه بانوان در استان یزد

وی در مورد زیرساخت ها و فضاهای ورزشی بانوان در استان یزد اذعان داشت: از سال 92 تا دوسال اخیر تنها یک مجموعه اختصاصی با عنوان کوثر ویژه بانوان که دارای استخر، سالن ورزشی و زمین تنیس خاکی بود بود داشتیم ولی در دوسال اخیر با تصمیمی که از سوی اداره کل ورزش استان در کمیسیون ماده 88 گرفته شد، قرار شد هرشهرستان بهترین سالن ورزشی خود را بعنوان سالن اختصاصی با کترین قیمت به مزایده بگذارد که در حال حاضر 6 سالن به ورزش بانوان در شهرستان های مختلف اختصاص یافته و ان شا الله در سه ماهه نخست سال آتی همه شهرستان ها دارای این سالن باشند. در کنار این سالن های دولتی 45 باشگاه خصوصی ویژه بانوان در یزد وجود دارد و تعداد 70 درصد از کل باشگاه های استان که 400 مورد هستند برای استفاده بین آقایان و بانوان بصورت مشترک است.

نبود اسپانسر، مهمترین دغدغه ورزش قهرمانی بانوان یزد

مسئول ورزش بانوان یزد نبود اسپانسر را مهمترین دغدغه ورزش قهرمانی بانوان یزد عنوان کرد و گفت: مشکلات مالی و نبود اسپانسر مهمترین مشکل بانوان ورزشکار استان در سطح قهرمانی است که مسئولان استان، رسانه ها و صدا و سیما برای حل این مشکل به ما کمک کنند. با وجود اینکه مشکلات مالی و زیر ساختی تا حدی نمایان است ولی تلاش داریم تا با بسیج همه امکانات مردم را به باور ورزش کردن برسانیم که اگر این اتفاق بیفتد و ورزش تبدیل به یک فرهنگ شده و خانواده ها را درگیر کند خیلی از معضلات جامعه حل می شود.

دهقان با اشاره به اجرای 8 طرح ویژه در حوزه ورزش بانوان یزد اظهار داشت: طرح پیرامید ویژه دختران زیر 10 سال جهت ورزش های هنری و افتتاحیه ها که در 7 شهرستان فعال می باشد، طرح اصلاح ناهنجاری های ساختار قامتی در روستاها، برگزاری المپیاد زنان و دختران روستایی در 80 روستا با توجه کمبود زیر ساخت ها، طرح اوقات فراغت زنان شاغل و طرح پارک گام از جمله این طرح هاست که برای عملیاتی شدن آنها اتاق های فکر در نظر گرفته شده است.

همت اجتماعی و فرهنگ سازی عامل رشد و توسعه ورزش بانوان

وی در پایان در خصوص آینده ورزش بانوان در استان بیان داشت: با توجه به بالا رفتن سطح آگاهی مردم و ارتباط بانوان خانه دار با فضای مجازی که دور از فضای اجتماعی هستند می توان امید داشت با یک همت اجتماعی بتوانیم روند روبه رشد و تحول اساسی در حوزه ورزش همگانی و قهرمانی بانوان داشته باشیم.

انتهای پیام/اد




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.