Skip to Content


معرفی کتاب وحدت حوزه و دانشگاه نوشته امام جمعه شهرستان میبد


به گزارش خبرنگار میبدخبر: از امتیازات کتاب حاضر اینکه اغلب مباحثی که درباره وحدت حوزه و دانشگاه تاکنون مطرح شده‌اند؛ عموماً در غالب مصاحبه و مقالات بوده است، اما این کتاب با یک انسجام منطقی و با ویژگی های منحصر به فرد درباره وحدت حوزه و دانشگاه به شمار می‌آید. معرفی کتاب مباحث کتاب در چهار بخش تنظیم شده است: بخش اول؛ با عنوان حوزه شامل تعریف و تاریخ تطور حوزه‌های علمیه شیعه، رسالت و وظایف حوزه، مزیت‌های تاریخی حوزه‌های شیعه که اشاره به سنت‌های آموزشی، اخلاقی و تربیتی و ... دارد، همچنین مزیت‌های حوزه در دوره معاصر مورد تبیین قرار گرفته است. آسیب‌شناسی حوزه معاصر با راه‌های برون رفت از آسیب‌ها از جمله مباحث این بخش است. بخش دوم؛ با عنوان دانشگاه شامل تعریف، پیشینه و عناصر دانشگاه است، رسالت و وظایف دانشگاه‌ها در ایران و مزیت‌های نظام آموزشی و پژوهشی دانشگاه و نیز آسیب‌شناسی دانشگاه و همچنین با اسلامی کردن دانشگاه‌ها و الگو و شاخص‌های دانشگاه اسلامی از مباحث مهم مطرح شده در این بخش است. بخش سوم؛ با عنوان مواجهه حوزه و دانشگاه به تبارشناسی مواجهه و اهمیت علوم انسانی و اجتماعی در ایران و غرب و نیز بحث امکان سنجی ارتباط بین علوم انسانی و معرفت دینی را تحلیل کرده و تعاملات علوم انسانی و دین را تبیین و در پایان این بخش رویکردها و نظریه‌های مهم درباره علوم انسانی دینی یا علوم اسلامی را واکاویمی‌نماید. بخش چهارم؛ با عنوان وحدت یا جدایی به تعریف وحدت، ضرورت و اهداف آن پرداخته و با آسیب‌شناسی وحدت همت گمارده و راهبردها و راهکارهای وحدت را متذکر می‌شود. قلمروها و رویکردهای وحدت از دیگر فصول این بخش است. و در این بخش به کامیابی‌ها و ناکامی‌های وحدت و نیز منشور ارتباطی و تعاملی حوزه و دانشگاه پرداخته شده است. از امتیازات مهم کتاب اینکه مولف این اثر صاحب تجربیات علمی و عملی گرانقدری در این عرصه است و سالیان متمادی با مدیریت در پژوهشگاه حوزه و دانشگاه و عضویت در شورای عالی انقلاب فرهنگی از نزدیک با مسائل، موضوعات و دغدغه‌ها آشنا هستند که بر وزانت اثر افزوده است. از دیگر امتیازات کتاب حاضر اینکه اغلب مباحثی که درباره وحدت حوزه و دانشگاه تاکنون مطرح شده‌اند؛ عموماً در غالب مصاحبه و مقالات بوده است، اما این کتاب با یک انسجام منطقی و با ویژگی های منحصر به فرد درباره وحدت حوزه و دانشگاه به شمار می‌آید.

به گزارش خبرنگار میبدخبر: از امتیازات کتاب حاضر اینکه اغلب مباحثی که درباره وحدت حوزه و دانشگاه تاکنون مطرح شده‌اند؛ عموماً در غالب مصاحبه و مقالات بوده است، اما این کتاب با یک انسجام منطقی و با ویژگی های منحصر به فرد درباره وحدت حوزه و دانشگاه به شمار می‌آید.
معرفی کتاب مباحث کتاب در چهار بخش تنظیم شده است: بخش اول؛ با عنوان حوزه شامل تعریف و تاریخ تطور حوزه‌های علمیه شیعه، رسالت و وظایف حوزه، مزیت‌های تاریخی حوزه‌های شیعه که اشاره به سنت‌های آموزشی، اخلاقی و تربیتی و ... دارد، همچنین مزیت‌های حوزه در دوره معاصر مورد تبیین قرار گرفته است. آسیب‌شناسی حوزه معاصر با راه‌های برون رفت از آسیب‌ها از جمله مباحث این بخش است. بخش دوم؛ با عنوان دانشگاه شامل تعریف، پیشینه و عناصر دانشگاه است، رسالت و وظایف دانشگاه‌ها در ایران و مزیت‌های نظام آموزشی و پژوهشی دانشگاه و نیز آسیب‌شناسی دانشگاه و همچنین با اسلامی کردن دانشگاه‌ها و الگو و شاخص‌های دانشگاه اسلامی از مباحث مهم مطرح شده در این بخش است. بخش سوم؛ با عنوان مواجهه حوزه و دانشگاه به تبارشناسی مواجهه و اهمیت علوم انسانی و اجتماعی در ایران و غرب و نیز بحث امکان سنجی ارتباط بین علوم انسانی و معرفت دینی را تحلیل کرده و تعاملات علوم انسانی و دین را تبیین و در پایان این بخش رویکردها و نظریه‌های مهم درباره علوم انسانی دینی یا علوم اسلامی را واکاویمی‌نماید. بخش چهارم؛ با عنوان وحدت یا جدایی به تعریف وحدت، ضرورت و اهداف آن پرداخته و با آسیب‌شناسی وحدت همت گمارده و راهبردها و راهکارهای وحدت را متذکر می‌شود. قلمروها و رویکردهای وحدت از دیگر فصول این بخش است. و در این بخش به کامیابی‌ها و ناکامی‌های وحدت و نیز منشور ارتباطی و تعاملی حوزه و دانشگاه پرداخته شده است. از امتیازات مهم کتاب اینکه مولف این اثر صاحب تجربیات علمی و عملی گرانقدری در این عرصه است و سالیان متمادی با مدیریت در پژوهشگاه حوزه و دانشگاه و عضویت در شورای عالی انقلاب فرهنگی از نزدیک با مسائل، موضوعات و دغدغه‌ها آشنا هستند که بر وزانت اثر افزوده است. از دیگر امتیازات کتاب حاضر اینکه اغلب مباحثی که درباره وحدت حوزه و دانشگاه تاکنون مطرح شده‌اند؛ عموماً در غالب مصاحبه و مقالات بوده است، اما این کتاب با یک انسجام منطقی و با ویژگی های منحصر به فرد درباره وحدت حوزه و دانشگاه به شمار می‌آید.



رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.