Skip to Content

كارشناس مبارزه با بيماري هاي دامي شبكه دامپزشكي شهرستان ميبد اعلام كرد:

مراقبت و نگهداري 24 ساعت گوشت قبل از مصرف در يخچال كليد طلايي ايمني در مقابل بيماري تب كريمه كنگو


        بيماري تب خونريزي دهنده كريمه كنگو، بيماري ويروسي مشترك بين انسان و دام است كه بواسطه گزش كنه آلوده، همچنين ازطريق تماس با گوشت، لاشه يا خون آلوده به انسان منتقل مي شود. كارشناس مبارزه با بيماري هاي دامي شبكه دامپزشكي شهرستان ميبد در اين باره گفت: اين بيماري دردام هاي آلوده بدون علائم باليني مي باشد ولي در انسان تا روز چهارم با علائم تب، سردرد، احساس سرما، خستگي، دردعضلاني، درد ناحيه پشت، دردمفاصل، درد بالاي معده، قرمزي صورت وپرخوني ملتحمه وچشم ها مي باشد و از روز چهارم به بعد علائم خونريزي شروع مي شود كه عبارت است از خونريزي هاي نقطه اي درمخاط دهان وپوست، خونريزي ازلثه ها، بيني، معده، روده، رحم، زيرپوست ناحيه ساق پاودست ها،       خونريزي هاي غيرقابل كنترل درمحل تزريقات ظاهرمي شود.       دكتر محمد راستاد در ادامه گفت: خلق وخو و حواس و ادراك نيز متأثر از اين بيماري مي شود. مرگ بيمار ناشي ازشوك، كم خوني، خونريزي شديدريوي، عفونت منتشر و اختلال انعقاد داخل عروقي پيش رونده است. اين بيماري در صورت پيشرفت درمان قطعي ندارد، فقط مي توان درمان حمايتي و نگهدارنده انجام داد. لذا بهترين كار پيشگيري از بيماري است. وي در ادامه افزود: افرادي كه بيش از همه درمعرض خطر هستند شامل: دامداران، دامپزشكان، پرسنل كشتارگاه ها، بازرسان و ناظرين بهداشت گوشت، قصاب ها، كاركنان آزمايشگاه ها و پرسنل بيمارستان كه با فرد بيمار در ارتباط هستند وتمام كساني كه به نحوي با دام و يا گوشت آلوده تماس دارند درمعرض خطر بيماري مي باشند. وي در پايان گفت: راه هاي پيشگيري ازبيماري مبارزه با كنه ازطريق سم پاشي جايگاه هاي نگهداري دام و درمان دام هاي مبتلا به كنه، استفاده ازپوشش كامل (لباس كار يكسره و دستكش، عينك وچكمه،كلاه وماسك) در دامداري ها وكشتارگاه ها و  همچنين نگهداري گوشت 24 ساعت قبل از مصرف درپيش سرد يا يخچال مي باشد.

        بيماري تب خونريزي دهنده كريمه كنگو، بيماري ويروسي مشترك بين انسان و دام است كه بواسطه گزش كنه آلوده، همچنين ازطريق تماس با گوشت، لاشه يا خون آلوده به انسان منتقل مي شود.

كارشناس مبارزه با بيماري هاي دامي شبكه دامپزشكي شهرستان ميبد در اين باره گفت: اين بيماري دردام هاي آلوده بدون علائم باليني مي باشد ولي در انسان تا روز چهارم با علائم تب، سردرد، احساس سرما، خستگي، دردعضلاني، درد ناحيه پشت، دردمفاصل، درد بالاي معده، قرمزي صورت وپرخوني ملتحمه وچشم ها مي باشد و از روز چهارم به بعد علائم خونريزي شروع مي شود كه عبارت است از خونريزي هاي نقطه اي درمخاط دهان وپوست، خونريزي ازلثه ها، بيني، معده، روده، رحم، زيرپوست ناحيه ساق پاودست ها،       خونريزي هاي غيرقابل كنترل درمحل تزريقات ظاهرمي شود.

      دكتر محمد راستاد در ادامه گفت: خلق وخو و حواس و ادراك نيز متأثر از اين بيماري مي شود. مرگ بيمار ناشي ازشوك، كم خوني، خونريزي شديدريوي، عفونت منتشر و اختلال انعقاد داخل عروقي پيش رونده است. اين بيماري در صورت پيشرفت درمان قطعي ندارد، فقط مي توان درمان حمايتي و نگهدارنده انجام داد. لذا بهترين كار پيشگيري از بيماري است.

وي در ادامه افزود: افرادي كه بيش از همه درمعرض خطر هستند شامل: دامداران، دامپزشكان، پرسنل كشتارگاه ها، بازرسان و ناظرين بهداشت گوشت، قصاب ها، كاركنان آزمايشگاه ها و پرسنل بيمارستان كه با فرد بيمار در ارتباط هستند وتمام كساني كه به نحوي با دام و يا گوشت آلوده تماس دارند درمعرض خطر بيماري مي باشند.

وي در پايان گفت: راه هاي پيشگيري ازبيماري مبارزه با كنه ازطريق سم پاشي جايگاه هاي نگهداري دام و درمان دام هاي مبتلا به كنه، استفاده ازپوشش كامل (لباس كار يكسره و دستكش، عينك وچكمه،كلاه وماسك) در دامداري ها وكشتارگاه ها و  همچنين نگهداري گوشت 24 ساعت قبل از مصرف درپيش سرد يا يخچال مي باشد.




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.