Skip to Content


مراسم سنتی بیست وهفتم ماه مبارک رمضان درندوشن


دراین میان آداب ماه مبارک رمضان یکی از مصادیق فرهنگ عامه مردم است که با ریشه‌های عمیق مذهبی مورد توجه همگان قراردارد و این رسوم از قرن‌ها پیش دارای غنای ویژه‌ای است و مردم این دیار با شور و شوق هر چه تمام آن را بجا می‌آورند یکی از این مراسم در روز بیست وهفتم ماه مبارک رمضان آیین سنتی " طبخ نان ویژه روز بیست و هفتم ماه مبارک رمضان " در ندوشن برگزارمی شود. مردم این منطقه همه ساله در این روز در منازل خود نان طبخ می‌کنند و به صورت خشک نان پخته شده را تا عید سعید قربان در خانه‌های خود نگهداری می‌کنند. مردم معتقدند: وجود این نان در منازل که به " صورک "های بیست و هفتمی معروف است موجب برکت روزی خانواده می‌شود و نان و غذای افراد آن را حداقل در مدت یک سال تضمین می‌کند. برای هر یک از افراد خانواده یک عدد " صورک " پخته می‌شود و صورک‌ها را در داخل ظروف برنج ، گندم، آرد، قند و سایر مواد غذایی منزل می‌گذارند تا خداوند به آن برکت دهد. مردم این منطقه در روز عید قربان ، صورک‌های یاد شده را با آب گوشت نذری روز عید قربان مصرف می‌کنند. برگزاری مراسم احیای شب بیست و هفتم ماه مبارک رمضان از دیگر سنتی‌های دیرینه مردم این دیار است که همه ساله برگزار می‌شود. مردم از نیمه‌های شب با حضور در مساجد و تکایا تا سحرگاه به راز و نیاز با خدا می‌پردازند و با سر گذاشتن قرآن ، این شب را نیز به‌احیا می‌گذرانند. مراسم دیگری در روز بیست هفتم‌ماه مبارک هم‌چنین بین ۲نماز ظهر و عصر پیراهن مراد دوخته می‌شد. تکه های پارچه این پیراهن را فرد حاجتمند به صورت نذر تهیه می کرد و مردم با دوختن آن‌ها به یکدیگر و پوشاندن بر تن او، کمک می‌کردند حاجتش را بخواهد. منبع: ندای ندوشن

دراین میان آداب ماه مبارک رمضان یکی از مصادیق فرهنگ عامه مردم است که با ریشه‌های عمیق مذهبی مورد توجه همگان قراردارد و این رسوم از قرن‌ها پیش دارای غنای ویژه‌ای است و مردم این دیار با شور و شوق هر چه تمام آن را بجا می‌آورند یکی از این مراسم در روز بیست وهفتم ماه مبارک رمضان آیین سنتی " طبخ نان ویژه روز بیست و هفتم ماه مبارک رمضان " در ندوشن برگزارمی شود. مردم این منطقه همه ساله در این روز در منازل خود نان طبخ می‌کنند و به صورت خشک نان پخته شده را تا عید سعید قربان در خانه‌های خود نگهداری می‌کنند. مردم معتقدند: وجود این نان در منازل که به " صورک "های بیست و هفتمی معروف است موجب برکت روزی خانواده می‌شود و نان و غذای افراد آن را حداقل در مدت یک سال تضمین می‌کند. برای هر یک از افراد خانواده یک عدد " صورک " پخته می‌شود و صورک‌ها را در داخل ظروف برنج ، گندم، آرد، قند و سایر مواد غذایی منزل می‌گذارند تا خداوند به آن برکت دهد. مردم این منطقه در روز عید قربان ، صورک‌های یاد شده را با آب گوشت نذری روز عید قربان مصرف می‌کنند. برگزاری مراسم احیای شب بیست و هفتم ماه مبارک رمضان از دیگر سنتی‌های دیرینه مردم این دیار است که همه ساله برگزار می‌شود. مردم از نیمه‌های شب با حضور در مساجد و تکایا تا سحرگاه به راز و نیاز با خدا می‌پردازند و با سر گذاشتن قرآن ، این شب را نیز به‌احیا می‌گذرانند. مراسم دیگری در روز بیست هفتم‌ماه مبارک هم‌چنین بین ۲نماز ظهر و عصر پیراهن مراد دوخته می‌شد. تکه های پارچه این پیراهن را فرد حاجتمند به صورت نذر تهیه می کرد و مردم با دوختن آن‌ها به یکدیگر و پوشاندن بر تن او، کمک می‌کردند حاجتش را بخواهد. منبع: ندای ندوشن



رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.