Skip to Content


مدرن ترین مجتمع نان صنعتی کشور تعطیل شد


مجتمع نان صنعتی همنانه  که در اسفندماه 88 در منطقه صنعتی حسن آباد ساخت آن کلید خورد این روزها حال و روز خوشی ندارد. یک مدتی بود که مردم شهرستان داشتند با تولیدات این شرکت خو می گرفتند اما آن طور که خبرنگار میبد خبر پس از پی گیری  متوجه شده است این کارخانه برای راه اندازی نیاز به سرمایه در گردشی به مبلغ یک میلیارد و پانصد میلیون تومان دارد و هم اکنون به خاطر کمبود نقدیندگی  به صورت نیمه تعطیل درآمده است. گفتگوی که در زیر می آید با آقای دهقانی مدیرعامل این واحد صنعتی است که در آذرماه 91 با وی انجام داده ایم که برای آشنایی هرچه بیشتر همشهریان گرامی با این واحد صنعتی در زیر می آید. اشاره: نان بعنوان یکی از ارکان اصلی تأمین احتیاجات غذایی انسان در طول تاریخ از اهمیت ویژه ای برخوردار بوده است. در چند سال اخیر مصرف نان به دلایل متعدد از جمله بالا رفتن هزینه سایر مواد غذایی افزایش قابل ملاحظه ای یافته است. بدیهی است با توجه به محدودیت منابع و عدم امکانات تأمین مواد غذایی می بایست جهت رفع نیازهای تغذیه ای مردم بویژه اقشار کم درآمد از ساده ترین روش جهت تأمین مواد مورد نیاز آنها استفاده گردد . یکی از این راهها تهیه نان های مخصوص و غنی شده با پروتئین، املاح و ویتامین ها می باشد. تهیه نان های رژیمی یکی دیگر از مواردی است که باید بدان توجه خاصی مبذول داشت؛ زیرا سالانه صدها هزار نفر انسان که تحت رژیمهای خاص درمانی می باشند بعلت عدم دسترسی به انواع نان های فوق الذکر با مشکلات عدیده ای مواجه بوده و متأسفانه هنوز مراکزی جهت تهیه و تولید این گونه نان ها که از اهمیت حیاتی برخوردارند چندان در کشور ما تأسیس نگردیده است. تهیه نان خوب نیاز به اطلاعات دقیق در شناخت آرد، روش های تهیه خمیر و تخمیر آن و سیستم های پخت دارد. علاوه بر این بسته بندی و سرانجام نگهداری صحیح نان می تواند زمینه های لازم را جهت تقلیل ضایعات فراهم آورد و درنتیجه حرکت به طرف خودکفایی در تولید و صرفه جویی در مصرف گندم را تسهیل و در نتیجه از خروج مقادیر متنابهی ارز از کشور جلوگیری بعمل آورد. تهیه و تولید نان های نازک، مسطح و سایر نانهای فانتری بدون کاربرد تکنولوژی نمی تواند در درازمدت ادامه یابد. تاریخچه تولید و مصرف نان در جهان نشان داده است که ابتدا نان به صورت نازک و مسطح تولید می گردید لیکن به مرور و در کشورهای پیشرفته جهان به شکل کاملاً حجیم درآمده است. اصولاً تهیه نان های نازک و مسطح بدلیل آنکه سریعاً خشک و بیات شده و دارای ضایعات زیادی می باشند صرفه اقتصادی ندارد. براساس آمار موجود حدود ۵۰ درصد از مردم جهان از نانهای حجیم در تغذیه استفاده می نمایند. در ایران یکی از عوامل هدر دهنده گندم را باید شیوۀ پخت نان سنتی برشمرد چرا که هنوز با شیوه های صدساله گذشته، نانی با کیفیت پایین که دورریز آن بطور متوسط حدود ۳۳ درصد است تولید می گردد. بنابراین با عنایت به مطالب فوق نیاز به داشتن شرکت های صنعتی که اقدام به تولید نان حجیم می کند در کشور ما، که نان جزو ملزومات غذا به شمار می رود احساس می شود. اما بعد؛ یزدی ها را از قدیم تاکنون به عنوان نانوا می شناسند. درخشش مردانی که با نام مرتضی علی(ع) در هر کجای این کره خاکی از کشورهای حوزه خلیج فارس گرفته، تا استان های جنوبی و دیگر نقاط کشور نان را بر سر سفره مردمان آن دیار می گذارند. مردان آفتاب سوخته ای که گرمای کویر آن را چونان تنور نان برشته کرده است. شاطرهایی که با تمام وجود به پخت نان که قوت روزی مردم است اقدام می کنند. مردانی که به دور از خانواده و در غربت فقط با عشق به مرتضی علی(ع) تنور آتش را روشن می کنند. آنهایی که در جلوی رویشان و پشت سرشان آتش بوده است. آنها که تمام زندگیشان تابستان است و گرما. در هر کجا، یزدی هست سوپرمارکت و نانوایی هم وجود دارد. اما در اینجا صحبت از کسی است که می گوید زحمت نانوایی سنتی را ما کشیدیم پس افتخار صنعتیش را هم باید از آن ما میبدی ها باشد. چند صباحی است در ویترین مغازه ها نام نان صنعتی همنانه می درخشد. بوی نان تازه از بالای بام میبد چند روزی است به مشاممان می رسد. سخن مان را به گزافه طولانی نمی کنیم و به سروقت شخصی می رویم که این بوی نان را در فضای شهرمان پراکنده است. آقای دهقانی در ابتدا خود را معرفی کنید؟ بنده یوسف دهقانی هستم. تا قبل از اینکه مدیرعامل نان صنعتی همنانه شوم در سمت های معاونت و ریاست حسابداری راه آهن، مشاوره برنامه ریزی و هماهنگی مدیر عامل راه آهن منطقه جنوب شرق، کارشناس حقوقی راه آهن و در سال ۸۸ که اواخر کارم بود، معاون مدیر کل را آهن یزد بودم. آقای دهقانی ایده تولید نان صنعتی چطور به ذهنتان خطور کرد. یا بهتر بگویم در شهر صنعتی میبد که بیشتر سرمایه گذاران به دلایل مختلف جذب صنعت کاشی می شوند شما با چه انگیزه ای این پروژه را شروع کردید؟ بنده قبل از ورود به این پروژه، کارشناس حقوقی راه آهن یزد بودم. با استفاده از تسهیلات جانبازی حالت اشتغال پیدا کردم. فرماندار وقت میبد، آقای مهندس رضایی پیشنهاد چندین کار را به من دادند از جمله نان صنعتی. که البته هیچ اطلاعاتی در مورد این صنعت نداشتم. در دو نمایشگاه بین المللی که در تهران برگزار شد، حضور یافته، با کار از نزدیک آشنا شدم. با پیگیری هایی که توسط چند تن از مشاورین شرکت (مشاور عالی مواد غذایی، مشاور طراحی و برنامه ریزی، مشاور مالی و مشاور حقوقی) انجام گرفت، به این نتیجه رسیدم که صنعت پاکی است و از آنجایی که در دراز مدت مردم ایران نیاز دارند که نانشان تغییر کند و میبد نیز یک شهر صنعتی است و دارای پتانسیل بالایی در زمینه صنعت می باشد، در نتیجه تصمیم گرفتم که در هر شرایطی این پروژه صنعتی را به ثمر برسانم. در زمان فرماندار سابق آقای رضایی مجوزهای لازم برای تاسیس شرکت اخذ گردید و با همراهی امام جمعه فهیم شهرستان و حمایت های استاندار از این کار، بنده و همکارانم عزممان را جزم کرده تا این واحد تولیدی را به سرانجام برسانیم. برای احداث شرکت با چه مشکلاتی دست و پنجه نرم کردید؟ بزرگترین مشکل پیش روی ما فروش سهام شرکت بود. زیرا کسی از این صنعت شناخت کافی نداشت و علاوه بر آن دو واحد صنعتی مواد غذایی در شهرستان به هر دلیلی با شکست مواجه شده بودند و سابقه خوبی برای سرمایه گذاری در این زمینه برجای نگذاشتند. علاوه بر آن مردم نان صنعتی را با نان فانتزی اشتباه گرفته و نان فانتزی در ذهنشان تجسم پیدا می کرد. در صورتی که نان صنعتی می خواهد جای نان سنتی که بر سر سفره هایمان است را بگیرد. ما وقتی وارد این صنعت شدیم اول به چند نفر کار را معرفی کردیم، تاسیسات شرکت و زیرساخت ها را ابتدا آماده ساختیم. با چند نفری که صحبت شد نتیجه خوبی در پی نداشت. در مرحله بعد با آقای احمد امامی فر صحبت کرده و ایشان را در جریان امور قرار دادیم. سریع پذیرفت و گفت این کار بزرگی است من در سفرهایی که به کشورهای اروپایی من جمله ایتالیا و آلمان داشتم متوجه شدم که مصرف نان مردم اروپا، نان صنعتی است و این صنعت توانسته جای خود را در بین دیگر صنعت ها باز کند. در جلسه دوم تصمیم گرفته شد که دفتر شرکت راه اندازی و فروش سهام شرکت آغاز شود. این یک کار ملی است. خوشبختانه توانستیم زمانی که پول وارد مجموعه شد به یاری خداوند و با توان بالا مدیریتی این شرکت را راه اندازی کنیم. این واحد تولیدی از لحاظ سهامی چگونه است؟ این شرکت سهامی خاص است، و ۱۰۹ نفر سهامدار دارد. هزینه احداث این مجتمع چقدر بوده است؟ و رسما از چه زمانی شروع به کار کردید؟ در تاریخ ۱۷/۱۱/۸۸ توسط معاونت استاندار و چند تن از مدیر کل های استان و فرماندار شهرستان آقای رجایی و… این پروژه کلنگ زنی شد. ظرف مدت ۴ ماه توانستیم مبلغ ۵ میلیون و ۶۰۰ هزار یورو وام ارزی و ریالی از بانک مهر اقتصاد(مؤسسه بسیجیان) LC باز کرده، و همان دستگاه هایی که مورد تایید هیات مدیره و کارشناسان شرکت قرار گرفته بود خریداری کنیم. سپس با ۳ میلیارد تومان اعتباری که از طریق فروش سهام به دست آمده بود، ساخت و سازها را شروع کردیم. دستگاه های واحد تولیدی شما از کدام کشور تامین شده است؟ از آنجا که بنده قصد خرید ماشین آلات روز دنیا را داشتم، از ۱۱ کشور اروپایی بازدید کردم. هم و غمم این بود که بهترین ماشین آلات را برای شرکت خریداری کنم، مانند صنعتگران در صنعت کاشی که بهترین دستگاه های روز دنیا را انتخاب کرده اند که همیشه جواب خوبی داده است. این فرهنگ در ما میبدی ها نهادینه شده که باید چیزی بخریم که همیشه جوابگو بوده و از لحاظ کمی و کیفی برتر باشد. بهترین صنعت را، صنعت آلمان یافتم. با مشاورانم که مشورت کردم تصمیم گرفتیم ماشین آلات شرکت «ورنو» آلمان را برای شرکت خریداری کنیم. هرچند که قیمت ماشین آلات آلمانی دوبرابر دیگر رقبایشان بود. ظرفیت اسمی کارخانه روزانه چقدر است؟ و فکر می کنید در چه زمانی به این مهم دست پیدا می کنید؟ ۲۵۰ تن ظرفیت اسمی روزانه شرکت است، که در حال حاضر در فاز اول ۳۰ تن تولید روزانه نان داریم. امیدوارم در عرض یک سال و نیم آینده در هر شرایطی چه تحریم باشیم و چه نباشیم به این ظرفیت در روز برسیم. قادر به تولید چند نوع محصول هستید و در حال حاضر چند نوع محصول به بازار عرضه کرده اید؟ ما قادر هستیم بیش از ۲۰ نوع نان در فاز اول تولید کنیم که در حاضر تنوع نانمان ۸ نوع است و از طعم هم انواع مختلفی نان تولید می کنیم از قبیل: کشمشی، گردویی، کنجدی، شکلاتی، زعفرانی، شیرمال و… در ماه های آینده هر ۲۰ نوع نان از لحاظ تنوع و شکل در شرکت تولید خواهد شد. آیا نان رژیمی هم تولید می کنید؟ بله. نان سبوس دار، نان رژیمی است که مخصوص بیماران دیابیتی است. این نان، بالاترین تقویت بدنی را برای بیماران مبتلا به دیابت دارد، ایمنی بدن را بالا می برد و خنثی کننده مواد قندی در بدن بیماران است. نان های رژیمی حتی طعم شیرینی هم دارد. ولی شیرینی این نان متضاد با شیرینی است که در بدن خودشان ایجاد می شود. امید داریم با تولید این نان بتوانیم در جهت بهبود وضعیت غذایی این بیماران اقدامی انجام داده باشیم.   بازار هدف محصولات شما فقط استان است یا تولیداتتان به دیگر استان ها هم صادر خواهد شد؟ قصدمان گسترش پخش در سراسر کشور است و صادرات به خارج از کشور در برنامه بعدی شرکت قرار دارد. در سراسر کشور قصد داریم ۴۵۰ نمایندگی را به علاقه مندان اعطا کنیم. اولین نمایندگی شرکت در حال حاضر در خیابان هفت تیر است که روزانه ۶۰ سوپر مارکت را تجهیز می کند. صادرات نان صنعتی به علت اینکه فرهنگ مصرف کشورهای حوزه خلیج فارس تغییر کرده و آنها با نان های صنعتی دیگر کشورها آشنا هستند، بسیار سهل و راحت است. و می تواند سود و ارز آوری خوبی داشته باشد. اهداف مدیریت این است که ابتدا، این محصولات را به هم میهنانمان معرفی کنیم تا علاوه بر صرفه جویی که در مصرف این نان عاید دولت و مردم می شود به علت مواد مغذیی به کار رفته در آرد و پخت نان، ضریب هوشی خوبی نیز برای کودکانمان در بر داشته باشد. چه استانداردهایی در این شرکت رعایت می شود؟ ایزو ۹۰۰۲ آلمان را داریم، ایزوی بهداشت، مابقی با طی زمان اخذ خواهد شد. چند نفر نیرو مشغول به کار هستند؟ در چند شیف کاری؟ در حال حاضر و در یک شیفت کاری ۶۳ نفر. ولی در بیست روز آینده ۲۰۰ نفر در سه شیفت کاری در شرکت مشغول به کار خواهند شد. آرد مورد استفاده از کدام استان تامین می شود؟ آرد مورد استفاده از استان فارس و شهرستان درام که آراد سفید و شیرینی است خریداری می شود. عملیات خاصی روی آرد صورت می گیرد؟ شرکت ما تنها شرکتی است که آرد را با کیسه حمل نمی کند. آرد توسط بونکر به سیلوها منتقل می شود. زمانی که این انتقال صورت می گیرد، توسط سیستمی به نام دوزینگ (یعنی تنظیم کننده) مواد بهبود کننده از قبیل: ویتامینA، B و امگا۳ به آرد اضافه می شود. در فرآیند تولید نان آیا نیروی انسانی هم دخیل است؟ خیر. از ورود آرد که توسط بونکر صورت می گیرد، تا آخرین مرحله که بسته بندی است تمامی مراحل توسط دستگاه و به صورت فول اتوماتیک انجام می شود. چه اقداماتی برای معرفی شرکت انجام داده اید؟ هیچ گونه تبلیغی انجام نداده ایم. معتقدم هیچ تبلیغی بهتر از تولید خوب با قیمت مناسب نیست مردم خودشان به سمت ما می آیند. آیا شرکت شما مجهز به آزمایشگاه هم هست؟ بله. واحد آزمایشگاه ما مجهز بوده و دارای تکنسین آزمایشگاه هستیم. محصولات در هر مرحله مورد آزمایش قرار می گیرند. آیا از رقبای شرکت و محصولاتشان آگهی دارید؟ رقیبی به آن صورت نداریم، شاید تولید کننده ای داشته باشیم در سطح کشور؛ ولی به قدری کیفیت نان همنانه میبد بالاست که هر کس نان صنعتی مصرف می کرده با مصرف نان صنعتی میبد امکان ندارد که از نان های قبلی استفاده کند زیرا ماشین آلات خریداری شده توسط شرکت هنوز در دیگر نقاط کشور مورد استفاده قرار نگرفته و حتی خریداری نشده است. در این شرکت پخت نان توسط بخار انجام می شود نه بوسیله گاز و آتش مستقیم. ماندگاری نان ۳ الی ۷ روز در محیط باز می باشد و با قرار دادن نان در معرض بخار به مدت ۲ دقیقه نان حالت اولیه و تازگی خود را بدست می آورد. بسته بندی محصولات شما ضعیف می باشد آیا به فکر بسته بندی قشنگ تری هستید؟ بسته بندی که در حال حاضر انجام می شود ابتدایی است. دستگاه های بسته بندی از آلمان خریداری شده و در حال ترخیص از گمرک می باشد. و در آینده نزدیک شاهد بسته بندی زیبا برای محصولاتمان خواهید بود. آینده واحد تولیدی تان را چگونه ارزیابی می کنید؟ در زمانه ای قرار داریم که وقت برای مردم حرف اول و آخر را می زند. مانند گذشته دیگر کسی نمی توانند برای گرفتن نان چندین ساعت در صف نانوایی بگذراند علاوه بر آن با بالا رفتن جمعیت نیاز کشور به نان مرغوب و بدون دور ریز نیز بالا می رود. در حال حاضر بیش از ۱۰ درصد مردم کشور از نان صنعتی استفاده می کنند که این روند رو به افزایش است و این صنعت با تولیدات عالی می تواند جایش را در سبد غذایی خانواده در اولویت قرار دهد. هدفمان برای آینده شرکت راه اندازی ۵ خط تولید می باشد تا بتوانیم به تولیداسمی شرکت که همان ۲۵۰ تن در روز می باشد دست یابیم. در پایان اگر سخن خاصی دارید بفرمایید؟ از اینکه برای معرفی این صنعت پیشگام شدید از شما و همکارانتان صمیمانه سپاسگزارم. مصاحبه: محمدتقی شفیع پور، سیدمحمد نبوی، سمیه مرادی

مجتمع نان صنعتی همنانه  که در اسفندماه 88 در منطقه صنعتی حسن آباد ساخت آن کلید خورد این روزها حال و روز خوشی ندارد. یک مدتی بود که مردم شهرستان داشتند با تولیدات این شرکت خو می گرفتند اما آن طور که خبرنگار میبد خبر پس از پی گیری  متوجه شده است این کارخانه برای راه اندازی نیاز به سرمایه در گردشی به مبلغ یک میلیارد و پانصد میلیون تومان دارد و هم اکنون به خاطر کمبود نقدیندگی  به صورت نیمه تعطیل درآمده است. گفتگوی که در زیر می آید با آقای دهقانی مدیرعامل این واحد صنعتی است که در آذرماه 91 با وی انجام داده ایم که برای آشنایی هرچه بیشتر همشهریان گرامی با این واحد صنعتی در زیر می آید. sitDSC_0161 اشاره:

نان بعنوان یکی از ارکان اصلی تأمین احتیاجات غذایی انسان در طول تاریخ از اهمیت ویژه ای برخوردار بوده است. در چند سال اخیر مصرف نان به دلایل متعدد از جمله بالا رفتن هزینه سایر مواد غذایی افزایش قابل ملاحظه ای یافته است. بدیهی است با توجه به محدودیت منابع و عدم امکانات تأمین مواد غذایی می بایست جهت رفع نیازهای تغذیه ای مردم بویژه اقشار کم درآمد از ساده ترین روش جهت تأمین مواد مورد نیاز آنها استفاده گردد .

یکی از این راهها تهیه نان های مخصوص و غنی شده با پروتئین، املاح و ویتامین ها می باشد. تهیه نان های رژیمی یکی دیگر از مواردی است که باید بدان توجه خاصی مبذول داشت؛ زیرا سالانه صدها هزار نفر انسان که تحت رژیمهای خاص درمانی می باشند بعلت عدم دسترسی به انواع نان های فوق الذکر با مشکلات عدیده ای مواجه بوده و متأسفانه هنوز مراکزی جهت تهیه و تولید این گونه نان ها که از اهمیت حیاتی برخوردارند چندان در کشور ما تأسیس نگردیده است.

تهیه نان خوب نیاز به اطلاعات دقیق در شناخت آرد، روش های تهیه خمیر و تخمیر آن و سیستم های پخت دارد. علاوه بر این بسته بندی و سرانجام نگهداری صحیح نان می تواند زمینه های لازم را جهت تقلیل ضایعات فراهم آورد و درنتیجه حرکت به طرف خودکفایی در تولید و صرفه جویی در مصرف گندم را تسهیل و در نتیجه از خروج مقادیر متنابهی ارز از کشور جلوگیری بعمل آورد. تهیه و تولید نان های نازک، مسطح و سایر نانهای فانتری بدون کاربرد تکنولوژی نمی تواند در درازمدت ادامه یابد. تاریخچه تولید و مصرف نان در جهان نشان داده است که ابتدا نان به صورت نازک و مسطح تولید می گردید لیکن به مرور و در کشورهای پیشرفته جهان به شکل کاملاً حجیم درآمده است. اصولاً تهیه نان های نازک و مسطح بدلیل آنکه سریعاً خشک و بیات شده و دارای ضایعات زیادی می باشند صرفه اقتصادی ندارد. براساس آمار موجود حدود ۵۰ درصد از مردم جهان از نانهای حجیم در تغذیه استفاده می نمایند.

در ایران یکی از عوامل هدر دهنده گندم را باید شیوۀ پخت نان سنتی برشمرد چرا که هنوز با شیوه های صدساله گذشته، نانی با کیفیت پایین که دورریز آن بطور متوسط حدود ۳۳ درصد است تولید می گردد. بنابراین با عنایت به مطالب فوق نیاز به داشتن شرکت های صنعتی که اقدام به تولید نان حجیم می کند در کشور ما، که نان جزو ملزومات غذا به شمار می رود احساس می شود.

اما بعد؛ یزدی ها را از قدیم تاکنون به عنوان نانوا می شناسند. درخشش مردانی که با نام مرتضی علی(ع) در هر کجای این کره خاکی از کشورهای حوزه خلیج فارس گرفته، تا استان های جنوبی و دیگر نقاط کشور نان را بر سر سفره مردمان آن دیار می گذارند. مردان آفتاب سوخته ای که گرمای کویر آن را چونان تنور نان برشته کرده است. شاطرهایی که با تمام وجود به پخت نان که قوت روزی مردم است اقدام می کنند. مردانی که به دور از خانواده و در غربت فقط با عشق به مرتضی علی(ع) تنور آتش را روشن می کنند. آنهایی که در جلوی رویشان و پشت سرشان آتش بوده است. آنها که تمام زندگیشان تابستان است و گرما. در هر کجا، یزدی هست سوپرمارکت و نانوایی هم وجود دارد. اما در اینجا صحبت از کسی است که می گوید زحمت نانوایی سنتی را ما کشیدیم پس افتخار صنعتیش را هم باید از آن ما میبدی ها باشد. چند صباحی است در ویترین مغازه ها نام نان صنعتی همنانه می درخشد. بوی نان تازه از بالای بام میبد چند روزی است به مشاممان می رسد. سخن مان را به گزافه طولانی نمی کنیم و به سروقت شخصی می رویم که این بوی نان را در فضای شهرمان پراکنده است.

آقای دهقانی در ابتدا خود را معرفی کنید؟

بنده یوسف دهقانی هستم. تا قبل از اینکه مدیرعامل نان صنعتی همنانه شوم در سمت های معاونت و ریاست حسابداری راه آهن، مشاوره برنامه ریزی و هماهنگی مدیر عامل راه آهن منطقه جنوب شرق، کارشناس حقوقی راه آهن و در سال ۸۸ که اواخر کارم بود، معاون مدیر کل را آهن یزد بودم.

آقای دهقانی ایده تولید نان صنعتی چطور به ذهنتان خطور کرد. یا بهتر بگویم در شهر صنعتی میبد که بیشتر سرمایه گذاران به دلایل مختلف جذب صنعت کاشی می شوند شما با چه انگیزه ای این پروژه را شروع کردید؟

بنده قبل از ورود به این پروژه، کارشناس حقوقی راه آهن یزد بودم. با استفاده از تسهیلات جانبازی حالت اشتغال پیدا کردم. فرماندار وقت میبد، آقای مهندس رضایی پیشنهاد چندین کار را به من دادند از جمله نان صنعتی. که البته هیچ اطلاعاتی در مورد این صنعت نداشتم. در دو نمایشگاه بین المللی که در تهران برگزار شد، حضور یافته، با کار از نزدیک آشنا شدم. با پیگیری هایی که توسط چند تن از مشاورین شرکت (مشاور عالی مواد غذایی، مشاور طراحی و برنامه ریزی، مشاور مالی و مشاور حقوقی) انجام گرفت، به این نتیجه رسیدم که صنعت پاکی است و از آنجایی که در دراز مدت مردم ایران نیاز دارند که نانشان تغییر کند و میبد نیز یک شهر صنعتی است و دارای پتانسیل بالایی در زمینه صنعت می باشد، در نتیجه تصمیم گرفتم که در هر شرایطی این پروژه صنعتی را به ثمر برسانم.

در زمان فرماندار سابق آقای رضایی مجوزهای لازم برای تاسیس شرکت اخذ گردید و با همراهی امام جمعه فهیم شهرستان و حمایت های استاندار از این کار، بنده و همکارانم عزممان را جزم کرده تا این واحد تولیدی را به سرانجام برسانیم.

برای احداث شرکت با چه مشکلاتی دست و پنجه نرم کردید؟

بزرگترین مشکل پیش روی ما فروش سهام شرکت بود. زیرا کسی از این صنعت شناخت کافی نداشت و علاوه بر آن دو واحد صنعتی مواد غذایی در شهرستان به هر دلیلی با شکست مواجه شده بودند و سابقه خوبی برای سرمایه گذاری در این زمینه برجای نگذاشتند. علاوه بر آن مردم نان صنعتی را با نان فانتزی اشتباه گرفته و نان فانتزی در ذهنشان تجسم پیدا می کرد. در صورتی که نان صنعتی می خواهد جای نان سنتی که بر سر سفره هایمان است را بگیرد.

ما وقتی وارد این صنعت شدیم اول به چند نفر کار را معرفی کردیم، تاسیسات شرکت و زیرساخت ها را ابتدا آماده ساختیم. با چند نفری که صحبت شد نتیجه خوبی در پی نداشت. در مرحله بعد با آقای احمد امامی فر صحبت کرده و ایشان را در جریان امور قرار دادیم. سریع پذیرفت و گفت این کار بزرگی است من در سفرهایی که به کشورهای اروپایی من جمله ایتالیا و آلمان داشتم متوجه شدم که مصرف نان مردم اروپا، نان صنعتی است و این صنعت توانسته جای خود را در بین دیگر صنعت ها باز کند. در جلسه دوم تصمیم گرفته شد که دفتر شرکت راه اندازی و فروش سهام شرکت آغاز شود.

این یک کار ملی است. خوشبختانه توانستیم زمانی که پول وارد مجموعه شد به یاری خداوند و با توان بالا مدیریتی این شرکت را راه اندازی کنیم.

این واحد تولیدی از لحاظ سهامی چگونه است؟

این شرکت سهامی خاص است، و ۱۰۹ نفر سهامدار دارد.

هزینه احداث این مجتمع چقدر بوده است؟ و رسما از چه زمانی شروع به کار کردید؟

در تاریخ ۱۷/۱۱/۸۸ توسط معاونت استاندار و چند تن از مدیر کل های استان و فرماندار شهرستان آقای رجایی و… این پروژه کلنگ زنی شد. ظرف مدت ۴ ماه توانستیم مبلغ ۵ میلیون و ۶۰۰ هزار یورو وام ارزی و ریالی از بانک مهر اقتصاد(مؤسسه بسیجیان) LC باز کرده، و همان دستگاه هایی که مورد تایید هیات مدیره و کارشناسان شرکت قرار گرفته بود خریداری کنیم. سپس با ۳ میلیارد تومان اعتباری که از طریق فروش سهام به دست آمده بود، ساخت و سازها را شروع کردیم.

دستگاه های واحد تولیدی شما از کدام کشور تامین شده است؟

از آنجا که بنده قصد خرید ماشین آلات روز دنیا را داشتم، از ۱۱ کشور اروپایی بازدید کردم. هم و غمم این بود که بهترین ماشین آلات را برای شرکت خریداری کنم، مانند صنعتگران در صنعت کاشی که بهترین دستگاه های روز دنیا را انتخاب کرده اند که همیشه جواب خوبی داده است. این فرهنگ در ما میبدی ها نهادینه شده که باید چیزی بخریم که همیشه جوابگو بوده و از لحاظ کمی و کیفی برتر باشد. بهترین صنعت را، صنعت آلمان یافتم. با مشاورانم که مشورت کردم تصمیم گرفتیم ماشین آلات شرکت «ورنو» آلمان را برای شرکت خریداری کنیم. هرچند که قیمت ماشین آلات آلمانی دوبرابر دیگر رقبایشان بود.

ظرفیت اسمی کارخانه روزانه چقدر است؟ و فکر می کنید در چه زمانی به این مهم دست پیدا می کنید؟

۲۵۰ تن ظرفیت اسمی روزانه شرکت است، که در حال حاضر در فاز اول ۳۰ تن تولید روزانه نان داریم. امیدوارم در عرض یک سال و نیم آینده در هر شرایطی چه تحریم باشیم و چه نباشیم به این ظرفیت در روز برسیم.

قادر به تولید چند نوع محصول هستید و در حال حاضر چند نوع محصول به بازار عرضه کرده اید؟

ما قادر هستیم بیش از ۲۰ نوع نان در فاز اول تولید کنیم که در حاضر تنوع نانمان ۸ نوع است و از طعم هم انواع مختلفی نان تولید می کنیم از قبیل: کشمشی، گردویی، کنجدی، شکلاتی، زعفرانی، شیرمال و…

در ماه های آینده هر ۲۰ نوع نان از لحاظ تنوع و شکل در شرکت تولید خواهد شد.

آیا نان رژیمی هم تولید می کنید؟

بله. نان سبوس دار، نان رژیمی است که مخصوص بیماران دیابیتی است. این نان، بالاترین تقویت بدنی را برای بیماران مبتلا به دیابت دارد، ایمنی بدن را بالا می برد و خنثی کننده مواد قندی در بدن بیماران است. نان های رژیمی حتی طعم شیرینی هم دارد. ولی شیرینی این نان متضاد با شیرینی است که در بدن خودشان ایجاد می شود. امید داریم با تولید این نان بتوانیم در جهت بهبود وضعیت غذایی این بیماران اقدامی انجام داده باشیم.

 بازار هدف محصولات شما فقط استان است یا تولیداتتان به دیگر استان ها هم صادر خواهد شد؟

قصدمان گسترش پخش در سراسر کشور است و صادرات به خارج از کشور در برنامه بعدی شرکت قرار دارد. در سراسر کشور قصد داریم ۴۵۰ نمایندگی را به علاقه مندان اعطا کنیم. اولین نمایندگی شرکت در حال حاضر در خیابان هفت تیر است که روزانه ۶۰ سوپر مارکت را تجهیز می کند.

صادرات نان صنعتی به علت اینکه فرهنگ مصرف کشورهای حوزه خلیج فارس تغییر کرده و آنها با نان های صنعتی دیگر کشورها آشنا هستند، بسیار سهل و راحت است. و می تواند سود و ارز آوری خوبی داشته باشد. اهداف مدیریت این است که ابتدا، این محصولات را به هم میهنانمان معرفی کنیم تا علاوه بر صرفه جویی که در مصرف این نان عاید دولت و مردم می شود به علت مواد مغذیی به کار رفته در آرد و پخت نان، ضریب هوشی خوبی نیز برای کودکانمان در بر داشته باشد.

چه استانداردهایی در این شرکت رعایت می شود؟

ایزو ۹۰۰۲ آلمان را داریم، ایزوی بهداشت، مابقی با طی زمان اخذ خواهد شد.

چند نفر نیرو مشغول به کار هستند؟ در چند شیف کاری؟

در حال حاضر و در یک شیفت کاری ۶۳ نفر. ولی در بیست روز آینده ۲۰۰ نفر در سه شیفت کاری در شرکت مشغول به کار خواهند شد.

آرد مورد استفاده از کدام استان تامین می شود؟

آرد مورد استفاده از استان فارس و شهرستان درام که آراد سفید و شیرینی است خریداری می شود.

عملیات خاصی روی آرد صورت می گیرد؟

شرکت ما تنها شرکتی است که آرد را با کیسه حمل نمی کند. آرد توسط بونکر به سیلوها منتقل می شود. زمانی که این انتقال صورت می گیرد، توسط سیستمی به نام دوزینگ (یعنی تنظیم کننده) مواد بهبود کننده از قبیل: ویتامینA، B و امگا۳ به آرد اضافه می شود.

در فرآیند تولید نان آیا نیروی انسانی هم دخیل است؟

خیر. از ورود آرد که توسط بونکر صورت می گیرد، تا آخرین مرحله که بسته بندی است تمامی مراحل توسط دستگاه و به صورت فول اتوماتیک انجام می شود.

چه اقداماتی برای معرفی شرکت انجام داده اید؟

هیچ گونه تبلیغی انجام نداده ایم. معتقدم هیچ تبلیغی بهتر از تولید خوب با قیمت مناسب نیست مردم خودشان به سمت ما می آیند.

آیا شرکت شما مجهز به آزمایشگاه هم هست؟

بله. واحد آزمایشگاه ما مجهز بوده و دارای تکنسین آزمایشگاه هستیم. محصولات در هر مرحله مورد آزمایش قرار می گیرند.

آیا از رقبای شرکت و محصولاتشان آگهی دارید؟

رقیبی به آن صورت نداریم، شاید تولید کننده ای داشته باشیم در سطح کشور؛ ولی به قدری کیفیت نان همنانه میبد بالاست که هر کس نان صنعتی مصرف می کرده با مصرف نان صنعتی میبد امکان ندارد که از نان های قبلی استفاده کند زیرا ماشین آلات خریداری شده توسط شرکت هنوز در دیگر نقاط کشور مورد استفاده قرار نگرفته و حتی خریداری نشده است. در این شرکت پخت نان توسط بخار انجام می شود نه بوسیله گاز و آتش مستقیم. ماندگاری نان ۳ الی ۷ روز در محیط باز می باشد و با قرار دادن نان در معرض بخار به مدت ۲ دقیقه نان حالت اولیه و تازگی خود را بدست می آورد.

بسته بندی محصولات شما ضعیف می باشد آیا به فکر بسته بندی قشنگ تری هستید؟

بسته بندی که در حال حاضر انجام می شود ابتدایی است. دستگاه های بسته بندی از آلمان خریداری شده و در حال ترخیص از گمرک می باشد. و در آینده نزدیک شاهد بسته بندی زیبا برای محصولاتمان خواهید بود.

آینده واحد تولیدی تان را چگونه ارزیابی می کنید؟

در زمانه ای قرار داریم که وقت برای مردم حرف اول و آخر را می زند. مانند گذشته دیگر کسی نمی توانند برای گرفتن نان چندین ساعت در صف نانوایی بگذراند علاوه بر آن با بالا رفتن جمعیت نیاز کشور به نان مرغوب و بدون دور ریز نیز بالا می رود. در حال حاضر بیش از ۱۰ درصد مردم کشور از نان صنعتی استفاده می کنند که این روند رو به افزایش است و این صنعت با تولیدات عالی می تواند جایش را در سبد غذایی خانواده در اولویت قرار دهد.

هدفمان برای آینده شرکت راه اندازی ۵ خط تولید می باشد تا بتوانیم به تولیداسمی شرکت که همان ۲۵۰ تن در روز می باشد دست یابیم.

در پایان اگر سخن خاصی دارید بفرمایید؟

از اینکه برای معرفی این صنعت پیشگام شدید از شما و همکارانتان صمیمانه سپاسگزارم.

مصاحبه: محمدتقی شفیع پور، سیدمحمد نبوی، سمیه مرادی




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.