Skip to Content

ممنوعیت واردات برخی کالاها

لیست سیاه واردات هفته آینده نهایی و منتشر می‌شود


رئیس کل سازمان توسعه تجارت، با تأکید اینکه پشت پرده ممنوعیت صادرات و واردات برخی از کالاها هیچ خبری نیست، گفت: فهرست کالاهای ممنوعه وارداتی در دست بررسی است و نتیجه نهایی آنها هفته آینده اعلام می‌شود.

به گزارش میبد خبر به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی تولید ایرانی حمید صافدل با بیان اینکه کالاها بر اساس نظام اولویت‌بندی کالایی به 10 گروه کالایی طبقه‌بندی شدند، تصریح کرد: این تقسیم‌بندی‌ها بر اساس میزان نیاز بازار داخلی، توانایی تولید در داخل، میزان کالای دسته‌بندی شده بر اساس مواد اولیه و قطعات یدکی و کالای آماده به مصرف انجام می‌شود.

 وی افزود: کالاهای آماده به مصرف که در داخل کشور قابلیت تولید دارند و در داخل به تولید آنها کمتر نیاز است، در رده‌های پایین قرار می‌گیرند.

 رئیس سازمان توسعه تجارت تصریح کرد: اولويت 9 شامل ماشين‌آلات سواري پرمصرف، لوازم خانگي ضروري، موبايل و رايانه و اجزای آن و همچنين اولويت 10 شامل کالاهاي غيرضروري مثل لوازم خانگي غيرضروري، اسباب بازي، وسايل تزئيني و... است.

 به گفته وی، سیاهه کالاهایی که به تازگی ممنوعیت واردات آنها اعلام شده است، فهرست اولیه‌ای است که از گروهی از کالاهای اولویت‌های نهم و دهم انتخاب شده، البته نظر کارشناسان در حوزه‌های بازرگانی داخلی، سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان و سایر مسئولان ذی‌ربط که متقاضی این کالاها هستند، متفاوت است.

 صافدل با بیان اینکه توانایی تولید برخی از کالاهای نام‌برده در فهرست واردات ممنوع در داخل کشور وجود دارد، بیان کرد: واردات این کالاها ضروری نیست و ممکن است در دوره‌ای محدود، واردات و ثبت سفارش این کالاها متوقف شود.

 وی تصریح کرد: قرار است درباره ممنوعیت واردات این کالا‌ها تصمیم‌گیری شود، ولی پیش از نهایی شدن آن، ثبت سفارش متوقف شده است؛ اصلی‌ترین تقاضا در این گروه را کالاهایی همچون موبایل و رایانه و همچنین لوازم خانگی تشکیل می‌دهد.

 صافدل ادامه داد: هم‌اکنون با توجه به دیدگاه‌های کارشناسان، کالاهایی که باید در فهرست واردات ممنوع باشند یا نباشند، در حال بررسی و جمع‌بندی نهایی است و در روزهای آینده تصمیم‌های گرفته شده در این زمینه به‌طور رسمی اعلام می‌شود.

 وی با تأکید بر اینکه نظام‌های اداری و ارزی باید با هم منطبق باشند، یادآور شد: روبه‌رو شدن با کمبود ارز یا کمبود کالا اجتناب‌ناپذیر است، در هر صورت باید این روند را مدیریت کرد.

 صافدل، توقف واردات کالاها و دسته‌بندی آنها را مدیریت کالا خواند و گفت: کمبود کنونی ارز و کالا در کشور باید به نحوی مدیریت شود، بر همین اساس نظام‌های اداری و ارزی کشور باید به تعادل برسند که هم‌اکنون در اتاق مبادلات ارزی به این امر رسیدگی می‌شود.

 رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران درباره اینکه پشت پرده ممنوع کردن واردات برخی از کالاها در ادامه ممنوعیت صادرات گروهی دیگر از کالاها چیست، تأکید کرد: پشت پرده هیچ خبری نیست؛ هم‌اکنون بر حسب ضرورت‌های ایجاد شده، مدیریت تقاضای ارزی درباره مدیریت کالا تصمیم‌گیری می‌کند.




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.