Skip to Content

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی میبد:

فعالیت 100 هیئت مذهبی دارای مجوز در شهرستان میبد/ 50 مبلغ دینی به مناطق مختلف میبد در محرم اعزام شدند


رئیس سازمان تبلیغات اسلامی شهرستان میبد از فعالیت قریب به 100 هیئت ثبت شده و دارای مجوز در شهرستان میبد خبر دادند.

حجت‌الاسلام محمد رضا ابراهیمی در گفتگو با خبرنگار میبد خبر، با اشاره به فرا رسیدن ماه محرم حرام بیان داشت: هر ساله به مناسبت فرا رسیدن ماه محرم برنامه‌های مذهبی در سطح شهرستان با حضور عزاداران حسنی، مداحان و مبلغان دینی در مساجد، هیئات و تکایا برگزار می‌شود.

وی افزود: بیش از 150 هیئت مذهبی در شهرستان میبد فعالیت داشته که از این میزان قریب به 100 هیئت ثبت جدید شده و دارای مجوز هستند. در این راستا 3 هیئت مذهبی بانوان نیز در شرف ثبت بوده و دانش آموزا محلات نیز که در مقاطع تحصیلی راهنمایی به بالا باشند، می توانند برای ثبت هیئت تقاضا دهند.

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی شهرستان میبد با اشاره به اینکه 110 هیئت مذهبی در شهر میبد و مابقی در روستاهای شهرستان فعالیت دارند، ابراز داشت: شناسنامه صادره برای هیات‌ها مانند یک گواهینامه است که قوانین فعالیت هیات‌ها در آن درج شده و اعضای هیأت‌ها را ملزم به رعایت این قوانین می‌کند.

حجت الاسلام ابراهیمی در ادامه به تعداد مداحان  و نوحه سرایان شهرستان اشاره و عنوان کرد: این شهرستان دارای 200 نفر مداح و شاعران آیینی مرد و 4 مداح و نوحه سرای فعال بانو بوده که در اداره تبلیغات اسلامی شهرستان میبد ثبت شده اند.

وی با اشاره به وجود 54 حسینیه و تکایا در شهرستان میبد اظهار داشت: امسال به مناسبت ماه محرم و صفر تعداد 50 روحانی مبلغ دینی بومی و غیر بومی به منظور ترویج فرهنگ عاشورائی در ایام محرم و صفر در مساجد  و هیات مذهبی این شهرستان فعالیت دارند.

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی شهرستان میبد در ادامه اذعان داشت: برگزاری مراسم سخنرانی و تبیین اهداف قیام اباعبدالله الحسین(ع)، پاسخ به شبهات و سوالات جوانان و نوجوانان، بیان شاخصه های ولایت و ولایتمداری از منابر و ترویج فریضه امربه معروف و نهی از منکر از جمله برنامه های روحانیون و مبلغان اعزامی به مساجد در این ایام است.

حجت الاسلام ابراهیمی در خصوص کانون مداحان شهرستان خاطرنشان ساخت: از زمان آغاز به کاراه اداره تبلیغات اسلامی در شهرستان کانون مداحان نیز شکل گرفت که به ابتدا با عنوان مجمع الذاکرین فعایت داشت و سپس به عنوان کانون مداحان ادامه فعالیت داد و در حال حاضر نیز نزدیک به 4 سال است که به ثبت کشوری رسیده است.

وی با بیان اینکه انتخابات این کانون هر دو سال یکبار برگزار می شود، بیان کرد: اعضای اصلی آن را 7 نفر تشکیل داده که از این مجموعه یک نفر به عنوان رئیس، جانشین و مسئول فرهنگی انتخاب می شوند.

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی شهرستان میبد با اشاره به اینکه این کانون می‌تواند در غنابخشی فعالیت مداحان و جلسات نقش مهمی ایفا کند، گفت: اداره تبلیغات اسلامی میبد اقدام به برگزاری دوره های آموزشی مختلف برای اعضای کانون از منابعی نظیرکتب مقاتل، تاریخ اسلام و شعرای سبک قدیم و جدید داشته که برنامه محوری کانون تعیین سطح برای این اعضا پس از برگزاری این کلاس‌هاست و کارت های مخصوص مداحان توسط این اداره صادر شده و بعد از دهه نخست ماه محرم به آنها تحویل می شود.

وی ساماندهی مداحان و شعرای آیینی، تعیین ضوابط و چارچوب مداحی و شاعری، نظارت بر عملکرد تخصصی و شأن مداحان و شعرای آیینی، تغذیه فکری و طرح های آموزشی با هدف رشد و پرورش نیروهای مستعد، تعیین متولی خاص امور مداحان و شعرای آیینی در رابطه با سایر دستگاه ها و نهادها، آسیب شناسی و آسیب زدایی مداحی و شعر از حیث محتوا، الحان، اشعار و هدایت فعالیت های تبلیغی مداحان و شعرای آیینی برای نیل به اهداف انقلاب اسلامی را از مهمترین اهداف تشکیل این کانون برشمرد.

حجت الاسلام ابراهیمی با اشاره به اینکه شورای هیئات مذهبی یک تشکل میانی است که نقش حلقه واسط بین سازمان تبلیغات اسلامی به عنوان متولی بخشی از فرهنگ و تبلیغ دینی در کشور از یک سو و هیئات مذهبی را از سوی دیگر بازی می‌کند، اظهار داشت: نظارت مستمر بر فعالیت‌های هیئات مذهبی، برنامه‌ریزی برای آموزش و ارتقای سطح آگاهی‌های دینی اعضای هیئات مذهبی و تغذیه فکری فرهنگی آن‌ها، رسیدگی به اختلافات احتمالی میان هیئات مذهبی و رصد اولویت‌های فرهنگی، اجتماعی، آسیب‌ها و مشکلات پیش روی هیات مذهبی با عنایت ویژه به رهنمودهای مقام معظم رهبری از وظایف این شورا می باشد.

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی شهرستان میبد در پایان به هیئت های مذهبی توصیه داشت: اگر هیئت ها شئون عزاداری برای مجالس حضرت اباعبدالله(ع) را رعایت نکنند پس از تذکر با نظر اداره تبلیغات اسلامی و شورای تامین شهرستان مجوز آنها ابطال خواهد شد.

انتهای پیام/اد




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.